Cause all that matters here is passing the Oracle 1Z0-068 exam. Cause all that you need is a high score of 1Z0-068 Oracle Database 12c: RAC and Grid Infrastructure Administration exam. The only one thing you need to do is downloading Examcollection 1Z0-068 exam study guides now. We will not let you down with our money-back guarantee.

2016 Sep 1Z0-068 test

Q1. You administer a six-instance, policy-managed, multitenant RAC database CDB1 with three PDBs: PDB_1, PDB_2 and PDB_3. 

Server pool prod_pool has a cardinality of three and all six hosts of the cluster app. 

Examine these commands executed on HOST01: 

$ srvctl add service –db CDB1 –pdb PDB_1 service AR –serverpool prod_pool –cardinality singleton $ srvctl start service –db CDB1 –service AR 

Which two statements are true regarding the AR service? 

A. AR runs as a singleton service in the server pool prod_pool and the AR service is available in each of theCDB1 instances. 

B. AR is available on any one available CDB1 instance in prod_pool at any one time. 

C. AR can fail over to any one of the available CDB1 instances. 

D. AR is available only on the CDB1 instance on HOST01. 

E. AR can fail over to any other available CDB1 instance in prod_pool. 

Answer: C,D 


Q2. Which three types of patches and upgrades are supported for Oracle Grid Infrastructure 12c? 

A. in-place upgrades using the Oracle Universal Installer 

B. out-of-place patching for patch bundles 

C. in-place patching for patch bundles 

D. out-of-place upgrades using the Oracle Universal Installer 

E. in-place patching for one-off patches 

F. in-place patching for patch sets 

Answer: A,B,E 


Q3. Which four tasks are performed by DBCA when you convert a single-instance database to a four-instance RAC database? 

A. creating additional redo threads 

B. creating additional undo tablespaces 

C. creating shared ASM disk groups 

D. adding cluster resources 

E. creating database services 

F. adding additional initialization parameters 

Answer: A,B,C,F 


Q4. Which three statements are true concerning policy-based cluster management in Oracle 12c Clusterware? 

A. Server Pools must be managed with the crsctl utility for servers hosting an application or otheradministrator-defined high-availability resource. 

B. All servers in a new cluster installation belong to the generic server pool. 

C. The server pool contains servers that host administrator-defined high availability resources. 

D. Server pools must be managed with the srvctl utility for servers hosting a database. 

E. All servers in a new cluster installation belong to the free server pool. 

Answer: B,D,E 


Q5. Which three statements are true about Server Categorization in Oracle 12c Clusterware? 

A. All server attributes that may be used to determine the server category are discovered automatically byOracle Clusterware. 

B. Different Hub nodes in a flex cluster may belong to separate administrator-defined categories. 

C. All hub nodes in a flex cluster belong to the same Oracle-supplied category. 

D. A server may be added to only one category using the crsctl utility. 

E. All leaf nodes in a flex cluster belong to the same Oracle-supplied category. 

F. All server attributes used for categorization are administrator modifiable. 

Answer: C,E,F 


certifyforall.com

Down to date 1Z0-068 question:

Q6. Which two statements are true about initialization parameters for Clustered ASM instances? 

A. A change to ASM_DISKSTRING requires a restart of all ASM instances for the change to take effect. 

B. ASM_POWER_LIMIT controls he number of RDBMS instances that can access a disk group while it isbeing rebalanced. 

C. The ASM_DISKGROUP parameter is optional. 

D. The default value of INSTANT_TYPE is ASM. 

E. The maximum value of ASM_POWER_LIMIT is 1024. 

Answer: C,E 


Q7. Which four statements are true concerning the upgrading of Oracle Grid Infrastructure 12c? 

A. The ORACLE_HOME environment variable must be set to the Grid Infrastructure home directory in theinstallation owner’s environment. 

B. The upgrade must be done in-place. 

C. The upgrade must be done out of place. 

D. Upgrade validation may be done using the Oracle Universal Installer which in turn invokes the built-incluster verification utility. 

E. The cluster verification utility cluvfy.sh can verify that the cluster is ready for an upgrade. 

F. The ORACLE_SID environment variable must be set to the SID of the ASM instance in the installationowner’s environment. 

G. The cluster verification utility cluvfy.sh can generate fixup scripts to run on all nodes of the cluster. 

Answer: A,B,F,G 


Q8. Examine this output: ASMCMD> volinfo – G ACFS –a Diskgroup Name: ACFS Volume Name: VOL1 Volume Device: /dev/asm/vol1-280 

State: ENABLED 

Size (MB): 2048 

Resize Unit (MB): 32 

Redundancy: MIRROR 

Stripe Columns: 4 

Stripe Width (K): 128 

Usage: ACFS 

Mountpath: /u01/app/grid/acfsmount 

The ACFS disk group has 10 GB free space and the file system is currently mounted. 

You execute this command to increase the volume size: ASMCMD >volresize –G ACFS –s 

3G VOL1 

Which statement is true regarding the outcome? 

A. It succeeds 

B. It fails because the file system must be unmounted before resizing. 

C. It fails because resizing a volume containing an ACFS file system must be performed using ACFSUTIL. 

D. It succeeds but the file system is automatically unmounted. 

E. It fails because the –f option is not specified. 

Answer: C 


Q9. Examine this command: 

SQL> CREATE DISKROUP data NORMAL REDANDUNCY: 

FAILGROUP fgrpl DISK 

‘/dev/disk1’ NAME disk1, 

‘/dev/disk2’ NAME disk2, 

‘/dev/disk3’ NAME disk3, 

FAILGROUP fgrpl2 DISK 

‘/dev/disk4’ NAME disk4, 

‘/dev/disk5’ NAME disk5, 

‘/dev/disk6’ NAME disk6, 

FAILGROUP fgrpl3 DISK 

‘/dev/disk7’ NAME disk7, 

‘/dev/disk8’ NAME disk8, 

‘/dev/disk9’ NAME disk9, 

ATTRIBUTE ‘au_size’=’4M’, 

‘compatible.asm’ = ’11.12’, 

‘compatible.rdbms’ = ’11.12’, 

‘compatible.advm’ = ’11.12’, 

‘content_type’ = ‘recovery’; 

Which two statements a true about this disk group, created using Grid Infrastructure 12.1? 

A. Each disk in each of the three fail groups is a mirror of the corresponding disk of the other two failuregroups. 

B. File created in this disk group always has two copies for each allocation unit: one primary and onesecondary. 

C. It can contain ASM Dynamic Volume Manager (ADVM) volumes. 

D. Any database instance with the COMPATIBLE parameter set to 11.2 or higher can access it. 

E. The ASM compatible attributes can be changed to 11.1 for this disk group. 

Answer: B,E 


Q10. Which three statements are true about Oracle Clusterware 12c Flex Cluster architecture? 

A. Each leaf node must be connected to storage shared across all cluster nodes. 

B. Hub nodes require direct access to the voting disks. 

C. Each leaf node must be connected to storage shared across all leaf nodes. 

D. Each hub node must be connected to storage shared across all hub nodes. 

E. Hub nodes require direct access to the OCR file. 

F. Leaf nodes require direct access to the voting disks. 

Answer: B,C,F