Exam Code: 1Z0-877 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Solaris 10 System Administrator Certified Professional Exam, Part I
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-877 Exam.

2016 Sep 1Z0-877 exam fees

Q181. There is a problem on a SPARC-based system that has several permanent, customized device aliases. The system's use of these aliases needs to be temporarily disabled, so that when the problem is cleared, they can be enabled without having to redefine them. 

Which sequence of OBP commands temporarily disables the customized device aliases defined on the system? 

A. use-nvramrc?=false reset 

B. setenv use-nvramrc?=false reset 

C. use-nvramrc=false reset 

D. setenv use-nvramrc? false reset 

Answer: D 


Q182. Your IT manager has asked you to install the Solaris 10 OS on a workstation with limited diskspace. The user of this workstation is new to the Solaris OS and needs CDE to help navigate through the system and open applications. Which software group will you install to use minimal disk space and to include the CDE packages? 

A. Core 

B. End User 

C. Developer 

D. Entire Distribution 

E. Reduced Network Support 

F. Entire Distribution Plus OEM 

Answer: B 


Q183. Click the Exhibit button. 

Overnight, the root file system filled up to 100%.  The exhibit displays the state of the server before the root file system filled up. Which three directories should be checked for the files that caused the root file system to fill up so quickly? 

A. /dev 

B. /etc 

C. /usr 

D. /opt 

E. /system 

Answer: A,B,E 


Q184. After a power outage, a user's workstation in your department will no longer mount the user's home directory. You believe that the superblock in the /dev/dsk/c0t0d0s7 file system has become corrupt. Which command will display the alternative backup superblocks? 

A. fsck -sb /dev/dsk/c0t0d0s7 

B. newfs -sb /dev/dsk/c0t0d0s7 

C. fsck -N /dev/rdsk/c0t0d0s7 

D. newfs -N /dev/rdsk/c0t0d0s7 

Answer: D 


Q185. In Solaris 10, this tool provides an automated and proactive approach to patch management.  It provides a graphical user interface as well as a command line interface.  Which tool is it? 

A. smpatch 

B. Patchtool 

C. Update manager 

D. Patch manager 

Answer: C 


certifyforall.com

Refresh 1Z0-877 test question:

Q186. As system administrator, you are asked to shutdown the Apache HTTPD service that is running on a development server. Your run the svcs | grep apache command, and recieve this output: legacy_runFeb_02lrc:/etc/rc3_d/S50apache Based on this output, which of the following statements are true. (Choose two.) 

A. Any legacy_run state can NOT be manually shut down. 

B. In order to shut down this service, you need to execute the following shutdown script: svcadm - v disable /etc/init.d/S50apache 

C. In order to shut down this service, you need to execute the shutdown script in the /etc/init.d directory 

D. This service is NOT managed by SMF. 

E. This service is managed by LRC. 

Answer: C,D 


Q187. Solaris 10 provides a tool to connect, over the internet, to a server at Sun Microsystems and analyze your system for security updates.  Before you can fully utilize this tool, you must first register your Solaris 10 OS with Sun Microsystems.  Which of the following commands will you use to register your software? 

A. smpatch 

B. sconadm 

C. updatemanager 

D. patchpro 

Answer: B 


Q188. A disk has been returned from the accounts department for reformatting using their predefined disk layout. Which two commands in the partition sub-menu will load the predefined table and commit it to the disk? (Choose two.) 

A. label B. name C. choose D. modify E. select 

Answer: A,E 


Q189. A corrupted file system is now repaired and back in use. Some, but not all of the files within the file systems have been deleted. The only backup of this file system is a month-old tar archive. This archive will need to be restored as root. Which two statements correctly describe the effects of the restore operation? (Choose two.) 

A. Files found in the file system that are also on tape will NOT be overwritten. 

B. The missing files, present on the backup tape, are restored to the file system with the data as it was when the backup was taken. 

C. The access times are preserved by tar and will reflect the time when a user last accessed the data. 

D. The modification time on the files restored by tar will be preserved and will reflect the time the file was last modified before the backup, NOT the time of the restore operation. 

Answer: B,D 


Q190. You would like to turn off the svc:/network/nfs/client service, but you are not sure which other services will be affected if you turn svc:/network/nfs/client off. Which command can you use to view a list of services that depend on the svc:/network/nfs/client service? 

A. svcs -a |grep nfs 

B. svcs -x svc:/network/nfs/client 

C. svcs -D svc:/network/nfs/client:default 

D. svcs -d svc:/network/nfs/client:default 

Answer: C