Our 1Z0-068 training materials pertaining to Oracle certification are offered in various formats, like Pdf, downloadable engine, to help you get via your exam. You are able to make complete preparation for the Oracle 1Z0-068 certification examination. Whether youd similar to to examine from a good ebook or on the computer, youll be able to review the Oracle Oracle certification test together with your own pace. You have significantly freedom to select pertinent Oracle questions and answers to prepare the most effective for your 1Z0-068 exam.

2016 Oct 1Z0-068 practice test

Q31. Which three statements are true concerning activation of a user-defined policy in Oracle 

12c Clusterware? 

A. When a policy is first created, it is initially active. 

B. When a policy is activated, nodes may be reassigned to server pools based on the policy definition. 

C. An administrator-defined policy may be activated using the srvctl utility. 

D. When a policy is activated, resources cannot be automatically started to comply with the policy definition. 

E. When a policy is first created, it is initially inactive. 

F. When a policy is activated, resources can be automatically stopped to comply with the policy definition. 

Answer: A,C,E 


Q32. Which two statements are true about the UNDROP clause of the ALTER DISKGROUP statement? 

A. It cancels pending drops of disks dropped using the DROP DISKGROUP command. 

B. A disk cannot be undropped as a result of a drop diskgroup. 

C. It automatically unmounts the disks after successfully undropping them. 

D. It is not possible to cancel pending drops of disks dropped using the force option. 

Answer: A,C 

Explanation: 

The UNDROP DISKS clause of the ALTER DISKGROUP statement enables you to cancel all pending drops of disks within disk groups. Reference: https://docs.oracle.com/cd/B28359_01/server.111/b31107/asmdiskgrps.htm 


Q33. Which two statements are true concerning ASM diskgroups using disks with a 4k sector size? 

A. Their COMPATIBLE.ASM attributes must be set to 12.1 or higher. 

B. Their COMPATIBLE.ASM attributes must be set to 11.2 or higher. 

C. Performance of ACFS is improved by using these diskgroups. 

D. Their COMPATIBLE.RDBMS attributes must beset to 11.2 or higher. 

E. Their sector size attributes can be changed using the ALTER DISKGROUP command. 

Answer: B,D 


Q34. Which two statements are true about the Global Enqueue Service, Instance Locks, and global enqueues in Oracle 12c RAC? 

A. In a RAC One Node database, there is no LMD0 process if only one instance is running. 

B. Global Enqueues and Instance Locks replace mutexes completely in RAC database instances. 

C. In a RAC database, there is no LMD0 process if only one instance is running. 

D. Global Enqueues and Instance Locks replace latches completely in RAC database isntances. 

E. Global Enqueues may have owners and waiters in the same instance. 

F. Global Enqueues may have converters and waiters in the same isntance. 

Answer: E,F 


Q35. Which two statements are true regarding ASM Dynamic Volume manager (ADVM)? 

A. To create an ADVM volume, disk group attributes COMAPTIBLE.ASM and COMPATIBLE.ADVM must beminimally set to 12.1. 

B. An ADVM volume is individually named and can contain only one file system. 

C. Only one ADVM volume can be created in an ASM disk group. 

D. ADVM extends ASM by providing a device driver interface to storage backed by an ASM disk group. 

E. File systems contained in ADVM volumes may only contain database files. 

Answer: B,D 

Explanation: 

Each volume is individually named and may be configured for a single file system. Reference: https://docs.oracle.com/database/121/OSTMG/GUID-B7A61F3B-C22A-4021-A846F5EA749E79FF.htm#OSTMG32000 (See Note and the third para from the top.) 


Renovate 1Z0-068 dumps:

Q36. Which two statements are true about v$asm – views in clustered environment? 

A. They exist both in ASM and RDBMS instances, and display the same output. 

B. Their names can be seen in dict when connected to an ASM instance. 

C. Their names can be seen in v$fixed_table when connected to an instance of any type that is started. 

D. They exist in both in ASM and RDBSM instances, but they can display different outputs depending on theinstance type. 

E. gv$asm_attribute can be used to display the ASM_POWER_LIMIT attribute of all ASM instances in thecluster. 

Answer: B,D 


Q37. Which two statements are true about resources defined by an administrator and registered with Oracle 12c Clusterware for high availability? 

A. A policy-managed resource can be started manually using crsctl. 

B. A policy-managed resource can be started manually using srvctl. 

C. Resource dependencies are automatically set when using a policy-managed resource. 

D. An administrator-managed resource can be started manually using crsctl.E. An administrator-managed resource can be started manually using srvctl. 

E. The action script is automatically set when using a policy-managed resource. 

Answer: A,E 


Q38. Which three statements are true regarding ACFS snapshots in Oracle 12c ASM? 

A. They are contained in a directory on the same volume as their parent file system. 

B. All ACFS snapshot operations for all filesystem are serialized clusterwide. 

C. You can create a snapshot from an existing snapshot. 

D. They can be administered using ASMCMD. 

E. They can only be accessed when the file system is mounted. 

F. They are always point-in-time copies of the parent file system. 

Answer: B,C,E 

Explanation: 

All Oracle ACFS snapshot operations are serialized clusterwide in the kernel. you chose to create a snapshot image on an existing snapshot group, select a snapshot group from the existing snapshot group table (make sure you select a snapshot group that has not reached its maximum limit of snapshot images). 

Before you can access the files on a file system, you need to mount the file system. 

Reference: https://docs.oracle.com/database/121/OSTMG/GUID-5A3EF695-A795-4FEA-8BE2AF657BD2238C.htm#OSTMG33000 

http://mysupport.netapp.com/NOW/public/eseries/amw/index.html#page/ 

SANtricity_v11.20_Array_Management_Window_Help/create_PIT_image.html (Creating a 

Snapshot image 3rd point, 1st line). 

https://docs.oracle.com/cd/E19455-01/805-7228/6j6q7ueup/index.html (1st paragraph, 1st line). 


Q39. Which three statements are true about ASM Cloud File System (ACFS) encryption? 

A. A copy of an encrypted file is not encrypted unless it is created in an encrypted directory. 

B. acfsutil encr init is used to establish role separation between encryption managers and encryption auditors. 

C. acfsutil encr off can be run by an encryption manager who may not have system administrator privileges. 

D. acfsutil encr on can be used to specify the encryption key length for a directory or file. 

E. An ACFS snapshot can be ACFS encrypted. 

Answer: A,D,E 


Q40. When using Oracle 12 Clusterware, which two actions are required to repair the ocr.loc file on host01 in a cluster having three other nodes called host02, host03, and host04? 

A. Run ocr.config –repair on another node in the cluster to repair the ocr.loc file on host01 

B. Stop the clusterware stack on host01 only. 

C. Stop the clusterware stack on all cluster nodes. 

D. Run ocrconfig –repair on host01. 

E. Stop the clusterware stack on host01 and on the node used to issue the ocrconfig –repair command. 

Answer: B,C