1Z0-068 is a fantastic accreditation quiz to take up so that you can use a thriving vocation within Oracle. Theres lots of on the net training that would make it easier to create nicely for any 1Z0-068 quiz. You might be capable of getting a full list of questions. An effective 1Z0-068 train quiz would go over almost all method of inquiries questioned inside 1Z0-068 quiz and this hands a fantastic simulators from the serious 1Z0-068 examine.

2016 Dec 1Z0-068 book

Q21. Which two statements are true concerning buffer states as shown in GV$BH.STATUS in Oracle 12c RAC? 

A. An XCUR block image may exist for a specific database block in only one instance. 

B. A CR image may get served from one instance to another to satisfy a read request. 

C. An XCUR image is not downgraded to a SCUR image for shipping to another instance until commits occurfor updated rows on the block. 

D. A PI block image may exist for a specific database block in only one instance. 

Answer: A,D 


Q22. Which three statements are true concerning diagnostic components and requirements of Oracle 12c Clusterware? 

A. There is one ologgered service for the cluster health monitor (CHM) on each cluster node regardless ofcluster size. 

B. The Grid Infrastructure Management Repository database must run on a hub node if Flex Clusters areused. 

C. There is one osysmond service for the cluster health monitor (CHM) on each cluster node regardless ofcluster size. 

D. The oclumon utility may be used to get and set parameters for the cluster health monitor (CHM) repository. 

E. The diagcollection.pl script must be run from the Grid home directory as the Grid infrastructure owner. 

F. The clusterware log files are stored inside the Grid Infrastructure Management Repository database usedby the cluster health monitor (CHM). 

Answer: B,C,E 


Q23. Which two statements are true about ASM alias names? 

A. ASM files created using an alias name are not OMF files even if OMF is enabled. 

B. Alias file names cannot be used together with templates when creating tablespaces. 

C. ASM files created using an alias name are OMF files even if OMF is not enabled. 

D. Alias names can be stored only in user-defined directories. 

E. ASM files created using an alias name also have a fully qualified name and can be accessed by eithername. 

Answer: A,D 


Q24. You just added an ASM disk to the DATA diskgroup. Which two can be used to monitor the rebalancing? 

A. ams_cmd lsop 

B. v$asm_disk 

C. v$asm_operation 

D. v$asm_diskgroup 

E. v$session_longops 

F. amscmd lsdg 

Answer: B,D 


Q25. You plan to apply a patchset to a RAC database running on a two-node cluster. 

The cluster has this configuration: Grid infrastructure release 12.1.0.1.0 RAC database release 12.1.0.1.0 

All software installed on local file systems 

The database is deployed on ASM disk groups. 

Examine this list of possible tasks: 

Apply the patchset to Grid Infrastructure by installing it in a new location. Stop all database instances. 

Apply the database patchset in a new location. 

Apply the database patchset on top of the existing ORACLE_HOME. 

Start only one database instance in upgrade mode and run the upgrade script. 

Start all database instances in upgrade mode and run the upgrade script. 

Start all database instances and run the upgrade script. Start all database isntances. 

Identify the required tasks in the correct order to apply the patchset with the least amount of down time. 

A. 1, 3, 2, 5 and 8 B. 3, 2, 5 and 8 

B. 1, 2, 3, 5 and 8 

C. 3, 2, 6 and 8 

D. 3, 2, 5, 2 and 8 

Answer:


Down to date 1Z0-068 test engine:

Q26. Examine this command to create a volume in the DATA disk group: 

SQL>ALTER DISKGROUP DATA ADD VOLUME vo11 SIZE 10g HIGH 

STRIPE_WIDTH 1M; 

STRIPE_COLUMNS 1; 

The DATA disk group has 50GB free space. 

Which two are prerequisites for successful execution of this command? 

A. COMAPTIBLE.ASM and COMPATIBLE.ADVM must be set to 11.2 or higher for the DATA disk group. 

B. The DATA disk group must not be created with external redundancy. 

C. The DATA disk group must not contain any other volume. 

D. The DATA disk group must have at least three failure groups. 

E. The DATA disk group must have an AU size of 1MB. 

Answer: A,D 

Explanation: 

The compatibility parameters COMPATIBLE.ASM and COMPATIBLE.ADVM must be set to 

11.2 or higher for the disk group. 

A high redundancy disk group must contain at least three failure groups. 

Reference: 

https://docs.oracle.com/cd/E11882_01/server.112/e18951/asmdiskgrps.htm#OSTMG1007 

2 https://docs.oracle.com/cd/E18283_01/server.112/e16102/asmdiskgrps.htm 


Q27. Your flex cluster has these attributes: 

1.Hub nodes host01 and host02 

2.Leaf nodes host03 and host04 

3.Full Featured GNS is configured and running. 

You attempt to run this command to add two more nodes to the cluster: 

$ ./addnode.sh –silent “CLUSTER_NEW_NODES={host05,host06}” “CLUSTER_NEW_NODE_ROLES={hub,leaf}” 

What is the result and the reason for this result? 

A. It fails because no VIP was specified for the hub node host05. 

B. It fails because hub and leaf nodes may not be added by the same execution of addNode.sh. 

C. It fails because GNS doesn’t assign VIPs for leaf nodes and no VIP was specified in the command. 

D. It succeeds because no VIP specification is required for leaf nodes and none need to be specified for hubnodes when using full featured GNS. 

Answer:


Q28. Which two statements are true about database service administration in a RAC environment? 

A. When services are created with srvctl, tnsnames.ora is automatically updated. 

B. When services are created with srvctl, the service is not started automatically. 

C. Service attributes can be modified, unless an instance hosting the service is in restricted mode. 

D. When the DBMS_SERVICE package is used to modify a service, the CRS resource is automaticallysynchronized with the changes. 

E. When the DBMS_SERVICE package is used to delete a service, it is automatically removed from the OCR. 

F. When services are started with srvctl, they are automatically added to the data dictionary of the hostingdatabase if not already defined. 

Answer: A,E 


Q29. Which three statements are true about Oracle Clusterware components, architecture, and behavior? 

A. The Cluster Ready Services Daemon (CRSD) is responsible for monitoring and maintaining the availabilityof cluster resources defined in the Oracle Local Repository file (OLR). 

B. All cluster nodes can write or read from the Oracle Clusterware Repository (OCR) file at the same time. 

C. The Oracle High Availability Services Daemon (OHASD) is responsible for monitoring and maintaining theavailability of the Clusterware stack on a cluster node. 

D. Voting disks stored in Automatic Storage Management (ASM) can be discovered or used even if the ASM instance on a cluster node is down. 

E. The Cluster Synchronization Services Daemon (CSSD) must connect to the cluster by accessing theOracle Clusterware Repository (OCR) file before the Oracle High Availability Services Daemon (OHASD) is started. 

F. Time synchronization in an Oracle Cluster is possible without using network Time Protocol (NTP). 

Answer: A,C,E 


Q30. Which three events occur when a hub node fails in an Oracle Clusterware 12c Flex Cluster? 

A. The hub node is evicted from the cluster 

B. Leaf nodes connected to the failing hub node are reconnected to a surviving hub node without servicedisruption. 

C. Cluster resources running on leaf nodes connected to the failed hub node are relocated to one or moresurviving hub nodes. 

D. Cluster resources running on leaf nodes connected to the failed hub node are relocated to one or moresurviving leaf nodes. 

E. Cluster resources running on the failed hub node are relocated to one or more surviving hub nodes. 

F. Cluster resources running on the failed hub node are relocated to one or more surviving leaf nodes. 

G. Cluster resources running on the failed hub node are relocated to one or more surviving hub nodes or leafnodes, or both. 

Answer: D,F,G