It is more faster and easier to pass the Oracle 1Z0-068 exam by using Certified Oracle Oracle Database 12c: RAC and Grid Infrastructure Administration questuins and answers. Immediate access to the Down to date 1Z0-068 Exam and find the same core area 1Z0-068 questions with professionally verified answers, then PASS your exam with a high score now.

2017 Jan 1Z0-068 latest exam

Q51. Which three statements are true about the administration and use of policy sets in Oracle 12c Clusterware? 

A. All server pools in a cluster are controlled by the policy set, when user-defined policy management is used. 

B. Servers in a server pool outside the control of policy set are never affected by policy changes, when user-defined policy management is used. 

C. Clusterware administrators cannot directly modify the policy set when Quality of Service (QoS)Management is used. 

D. A server pool can have the same attributes defined for different policies in the policy set, when user-definedpolicy management is used. 

E. A server pool can have different attributes defined for different policies in the policy set, when user-definedpolicy management is used. 

Answer: A,C,E 


Q52. The DGRP1 diskgroup has these attributes: 

1.Normal redundancy 

2.Two failgroups with four asmdisks in each failgroup 

3.compatible.asm set to 12.1 

The ASM_POWER_LIMIT is currently set to 1 in the ASM instances. 

There are three databases whose instances are up and which access data in the DGRP1 diskgroup. 

No other clients use this diskgroup. 

You want to add two asmdisks to each failgroup, complete the rebalance as quickly as possible, by avoiding checks for access to allocation units, and then restore database availability. 

Examine the list of actions: 

1.Shut down all database instances using DGRP1. 

2.Shut down all ASM instances. 

3.Add the disks to DGRP1 specifying a large value for the REBALANCE POWER clause. 

4.Start one ASM instances in restricted mode. 

5.Wait for the rebalance to finish. 

6.Mount DGRP1 in restricted mode. 

7.Start all database instances whose files are stored in DGRP1. 

8.Dismount DGRP1. 

9.Mount DGRP1. 

10.Start all ASM instances. 

Identify the correct sequence of required steps: 

A. 1, 2, 3, 4, 5, 2 ,10, 7 

B. 1, 3, 5, 7 

C. 1, 8, 6, 3, 5, 8, 9, 7 

D. 1, 8, 6, 3, 5, 2, 10, 7 

Answer:


Q53. You plan to create a three-instance RAC database stored in ASM, with its data files in the DATA disk group. Identify three supported storage solutions for the Fast Recovery Area (FRA). 

A. a shared nothing file system accessed directly by the database instances 

B. a cluster file system 

C. a shared NFS file system 

D. the DATA disk group 

E. a local file system with the same path name on each cluster node 

Answer: B,D,E 


Q54. Which three statements are true about services when used with transparent application failover (TAF) for an administrator-managed RAC database? 

A. TAF-enabled sessions fail over to a surviving instance accepting logins for the service. 

B. TAF-settings for the service override TAF settings in TNS entry used by the client. 

C. TAF can restart a query or a transaction after failover. 

D. The TAF settings for a client connections overrides any TAF settings in the service definition. 

E. TAF PRECONNECT requires configuration for the service and in the client TNS entry. 

Answer: B,C,E 


Q55. Which two tasks must be performed before launching the Oracle universal installer to install Oracle Database Software for RAC? 

A. ssh user equivalence for the Oracle software owner must be configured on all cluster nodes. 

B. Grid infrastructure must be installed on all cluster nodes where the Database software will be installed. 

C. ssh user equivalence for the Oracle software owner must be configured on all cluster nodes where theDatabase Software will be installed. 

D. Grid infrastructure must be installed on all cluster nodes. 

E. The Clusterware stack must be up on all cluster nodes. 

Answer: A,D 


Leading 1Z0-068 training:

Q56. You administer a three-instance, policy-managed, multitenant RAC database CDB1 with two PDBs: PDB_1 and PDB_2. 

Examine these commands executed on host01: 

$ srvctl add service –db CDB1 –pdb PDB_1 –serverpool prod_pool –cardinality singleton 

$ srvctl start service –db CDB1 –service CRM $ srvctl stop service –db CDB1 –service CRM 

Which three statements are true? 

A. CRM is only available for new logins on the CDB1 instance on host01. 

B. CRM is available for new logins on one CDB1 isntance. 

C. The srvctl start service command automatically opens PDB_1 if not already opened. 

D. The srvctl stop service command does not close PDB_1 on any instance of CDB1. 

E. The CRM service is not available for new logins on any instance of CDB1. 

Answer: B,D,E 


Q57. Which statement is true concerning the installation of an Oracle Grid Infrastructure 12c patchset and its status during the installation? 

A. Some grid infrastructure patchsets may not be installed in a rolling fashion. 

B. They can be applied in-place. 

C. When performing rolling patches, crsctl query crs softwareversion always displays the lowest version of thesoftware running anywhere in the cluster 

D. When performing rolling patches, the VIPs for the node being patched are relocated to another node. 

Answer:


Q58. Which three statements are true about the Global Enqueue Service and Global Enqueue Service (GES) Resources in Oracle 12c RAC? 

A. The mastering instance for a GES resource is never the same as the instance that owns the enqueue inexclusive mode. 

B. The LMD0 runs only on the instance that masters all GES resources. 

C. When a GES resource is dequeued, converters if any exist for that resource, are processed before anywaiter for that resource. 

D. The LMD0 process on the requesting instance communicates with the LMD0 process on the masteringinstance if they are not the same instance. 

E. The mastering instance for a GES resource is never the same as the instance that owns an enqueue inshared mode. 

F. An LMD0 process runs on all instances. 

G. The foreground process on the requesting instance communicates with the LMD0 process on themastering instance if they are not the same instance. 

Answer: A,F,G 


Q59. Which two statements are true concerning Oracle 12c Clusterware-managed application VIPs? 

A. If an application sends messages to be displayed and sets the DISPLAY variable, then an application VIP isrequired. 

B. An application VIP is created on the default network by the appvipcfg utility. 

C. An application VIP is created on the interconnect network by the crsctl utility. 

D. An application VIP can be created with the crsctl utility. 

E. Application VIPs do not fail over to surviving cluster nodes when the node hosting the VIP fails. 

Answer: C,E 


Q60. Examine the output of the asmcmd and srvctl commands: 

$ asmcmd showclustermode 

ASM cluster : Flex mode enabled $ srvctl status asm –detail ASM is running on host01, 

host03 ASM is enabled. 

$ srvctl config asm 

ASM home: /u01/app/12.1.0/grid 

Password file: +DATA/orapwASM 

ASM listener: LISTENER 

ASM instance count: 2 

Cluster ASM listener: ASMNET1LSNR_ASM Then you execute this command: 

$ srvctl relocate asm – currentnode host03 –targetnode host02 

Which three statements are true regarding the execution of this command based on the 

output shown? 

A. It fails because an ASM instance is not configured to run on HOST02. 

B. It succeeds and starts an ASM instance on HOST02 and shuts down the ASM instance on HOST03. 

C. It succeeds and 12c database instances connected to the ASM instance on HOST03 can be reconnectedto the ASM instance on HOST02. 

D. It fails because the ASM instance has not been shut down first on HOST03. 

E. It succeeds and starts an ASM instance on HOST02 but the ASM instance on HOST03 is not shut downuntil all connected clients disconnected. 

F. It succeeds and 12c database instances connected to the ASM instance on HOST03 can be reconnectedto the ASM instance on HOST01. 

Answer: C,E,F