Cause all that matters here is passing the Oracle 1Z0-068 exam. Cause all that you need is a high score of 1Z0-068 Oracle Database 12c: RAC and Grid Infrastructure Administration exam. The only one thing you need to do is downloading Examcollection 1Z0-068 exam study guides now. We will not let you down with our money-back guarantee.

2016 Jul 1Z0-068 exam answers

Q11. Which three statements are true regarding multitenant architecture for RAC databases? 

A. One UNDO tablespace for each PDB is required. 

B. One UNDO tablespace for each instance is required. 

C. PDBs can have local temporary tablespaces. 

D. All the containers share the same SYSTEM and SYSAUX tablespaces. 

E. You can open one, several, or all PDBs on one, several, or all CDB instances. 

Answer: B,C,D 


Q12. Which three statements are true about the services created when the DBCA is used to create a RAC database? 

A. They can be policy managed for a multitenant database. 

B. Singleton services are not permitted for multitenant databases. 

C. A server-pool must be created with SRVCTL before creating a policy-managed RAC database that usesthat server-pool for a service. 

D. Policy-managed services specified for a database allow the creation of a new server pool using DBCA. 

E. They can be administrator managed for a multitenant database. 

Answer: A,C,D 


Q13. PROD1, PROD2 and PROD3 are three active instances of the PROD database. 

Examine these commands executed on PROD1: 

SQL > ALTER SYSTEM SET PARALLEL_MIN_SERVERS=200 SCOPE=MEMORY sid=’*’; SQL > ALTER SYSTEM SET PARALLEL_MIN_SERVERS=100 SCOPE=MEMORY sid=’PROD1’; 

Which statement is true? 

A. PARALLEL_MIN_SERVERS will be 200 for all instances of PROD. 

B. PARALLEL_MIN_SERVERS will be 100 for all instances of PROD. 

C. The second statement returns an error because this parameter must be identical for all isntances. 

D. PARALLEL_MIN_SERVERS will be 200 for PROD2 and PROD3 and 100 for PROD1. 

Answer: B 


Q14. Which three statements are true about the cluster file system archiving scheme? 

A. Each node can read only the archived logs written by itself. 

B. Nodes don’t use network to archive files. 

C. Each node can read the archive redo log files of the other nodes. 

D. Each node archives to a uniquely named local directory. 

E. Each node archives to a local directory with the same path on each cluster node. 

F. Each node writes to a single location on the cluster file system while archiving the redo log files. 

Answer: A,C,D 

Explanation: 

Each node can read the logs written by itself and any other node. Each node can read the archived redo log files of the other nodes. Each node archives to a uniquely named local directory. 

Reference: https://docs.oracle.com/cd/E18283_01/rac.112/e16795/rman.htm https://docs.oracle.com/cd/E11882_01/rac.112/e41960/rman.htm#RACAD320 

https://www.google.com.pk/url? 

sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjfpsutmZjLAh UMcI4KHQl-

DDUQFggaMAA&url=https%3A%2F%2Fdocs.oracle.com%2Fcd%2FE11882_01%2Frac.1 12%2Fe41960% 2Frman.htm&usg=AFQjCNF54ysmEZx1uyl4UreB_aBSP3HoFA&sig2=03a0bvImDDXv3hS vLi18Uw 


Q15. Which two statements are true about ASM default templates? 

A. Default data file templates are only created by ASM when a normal redundancy disk group is created. 

B. Default template settings for redundancy depends on the disk group redundancy. 

C. Default templates for a disk group can be modified. 

D. Default template setting for striping depends on disk group redundancy. 

E. Templates may be shared across disk groups. 

Answer: A,B 

Explanation: 

Default template settings depend on the disk group type. The default template for data files for a normal redundancy. 

Reference: 

http://docs.oracle.com/cd/E11882_01/server.112/e18951/asmfiles.htm#OSTMG139 


certifyforall.com

Most up-to-date 1Z0-068 actual exam:

Q16. Which statement is true about using OPatch to patch Oracle Grid Infrastructure 12c? 

A. All grid infrastructure patches may be applied in a rolling fashion with Opatch. 

B. Opatch can patch all cluster nodes simultaneously without stopping the clusterware on all nodes. 

C. Opatch can patch all cluster nodes simultaneously only for nonrolling patches. 

D. Applying patches with Opatch must be done in an out-of-place fashion. 

Answer: A 


Q17. Which two types of network adapters are required in which quantity in order to comply with Oracle recommendations for hardware in a cluster? 

A. at least one for the public network 

B. at least one for the storage network 

C. at least one for the interconnect 

D. at least two for the public network 

E. at least two for the storage network 

F. at least two for the interconnect 

Answer: D,E 


Q18. Which two types of IP address details are administered using the srvctl command for Oracle Clusterware 12c? 

A. the Grid Naming Service (GNS) VIP 

B. public IP addresses 

C. High Available VIP (HAIP) addresses 

D. Single Client Access Name (SCAN) VIPs 

E. Storage Network IP addresses 

Answer: C,D 


Q19. Which two utilities support the “what-if” command evaluation? 

A. asmcmd 

B. ocrconfig 

C. oifcfg 

D. crsctl 

E. srvctl 

Answer: D,E 


Q20. Examine this command: 

SQl> CREATE DISKROUP RECO HIGH REDUNDANCY: 

FAILGROUP fgrpl1 DISK 

‘/dev/disk1’ NAME disk1, 

‘/dev/disk2’ NAME disk2, 

‘/dev/disk3’ NAME disk3, 

FAILGROUP fgrpl2 DISK 

‘/dev/disk4’ NAME disk4, 

‘/dev/disk5’ NAME disk5, 

‘/dev/disk6’ NAME disk6, 

FAILGROUP fgrpl3 DISK 

‘/dev/disk7’ NAME disk7, 

‘/dev/disk8’ NAME disk8, 

‘/dev/disk9’ NAME disk9, 

ATTRIBUTE ‘au_size’=’4M’, 

‘compatible.asm’ = ’12.1’, 

‘compatible.rdbms’ = ’12.1’, 

‘compatible.advm’ = ’12.1’, 

‘content_type’ = ‘recovery’; 

Which three statements a true about this disk group? 

A. File created in it have three copies for each allocation unit. 

B. Any database instance with the COMPATIBLE parameter 10.1 and higher can use it. 

C. The Compatible attribute values of the disk group can be changed to lower values. 

D. Files created using a template with the redundancy attributes set to MIRROR will have three-way Mirroring. 

E. The RECO diskgroup may only be used for the FRA. 

F. Files created using a template with the redundancy attribute set to HIGH will have three-way mirroring. 

Answer: B,D,F