The Oracle specialists potentially have to become a specialist within it area should also get to the maximum of capacity and also accomplishment, so that they need to be involved in different Oracle certification examinations. Oracle 1Z0-053 known as Oracle Database 11g: Administration II will be stepping-stone to examine the particular candidates knowledge and also capacity inside a appropriate area at work. Actualtests Oracle 1Z0-053 online practice checks can promise that you are able to control these highly skilled and also qualified works. The 1Z0-053 practice examination contains the real questions, making certain you pass the actual 1Z0-053 examination together with leading marks.

2016 Jul oracle certified professional 1z0-053:

Q301. Examine the following RMAN command:

RMAN> CONFIGURE ENCRYPTION FOR DATABASE ON;

RMAN> BACKUP DATABASE PLUS ARCHIVELOG;

Which prerequisite must be met before accomplishing the backup?

A. Provide a password for the encryption

B. Set up an Oracle wallet for the encryption

C. No setup is required as it is a default encryption method

D. Both Oracle wallet and password must be set up for the encryption

Answer: B


Q302. You perform a backup using the following BACKUP command:

RMAN> BACKUP AS COMPRESSED BACKUPSET DATABASE;

Which statement is true of this command?

A. A different procedure is required to restore a database from compressed backups

B. The AS COMPRESSED clause of the BACKUP command provided by RMAN is used to create compressed backup sets and image copies.

C. Using this command to create backups minimizes the bandwidth consumed

D. Using this command to create backups improves the performance of the backup process

Answer: C


Q303. Which three components does the Scheduler use for managing tasks within the Oracle environment? (Choose three.)

A. a job

B. a program

C. a schedule

D. a PL/SQL procedure

Answer: ABC


Q304. When tuning Automatic PGA Memory Management, which of the following views will provide the information specified?

A. The V$PGA_TARGET_ADVICE view shows the predicted cache hit-ratio improvement if you increase PGA_AGGREGATE_TARGET.

B. The V$PGA_TARGET_ADVICE view shows how the V$SQL_WORKAREA histogram will change if you change the value of PGA_AGGREGATE_TARGET.

C. The V$PGA_TARGET_ADVICE_HISTOGRAM view shows how the

V$SQL_WORKAREA_HISTOGRAM will change if you switch between Manual and Automatic PGA Memory Management.

D. The V$PGA_TARGET_ADVICE view shows how performance will improve for the different work areas if you switch from Manual to Automatic PGA Memory Management.

Answer: A


Q305. You have the following requirements in relation to the detection of block corruption for your database instance:

1. Check for logical self-consistency of data blocks when modified in memory.

2. Checksums are calculated before and after the block change.

3. Checks are performed for the lost writes to the physical standby database.

Which method would help you perform the above checks automatically?

A. Set the DB_SECUREFILE parameter to PERMITTED.

B. Set the DB_ULTRA_SAFE parameter to DATA_ONLY.

C. Set the DB_LOCK_CHECKSUM parameter to TYPICAL.

D. Set the DB_LOST_WRITE_PROTECT parameter to TYPICAL.

Answer: B


certifyforall.com

Most recent transcender 1z0-053:

Q306. You need to configure fine-grained access control to external network resources from within your database. You create an access control list (ACL) using the DBMS_NETWORK_ACL_ADMIN package.

Which statement is true regarding the ACL created?

A. It is a list of remote database links stored in the XML file that are available to the users of the database.

B. It is a list of users and network privileges stored in the XML file according to which a group of users can connect to one or more hosts.

C. It is a list of users and network privileges stored in the data dictionary according to which a group of users can connect to one or more hosts.

D. It is the list of the host names or the IP addresses stored in the data dictionary that can connect to your database through PL/SQL network utility packages such as UTL_TCP.

Answer: B


Q307. What command would you use to ensure that backup records in the control file are pointing to actual physical files on the backup media?

A. crosscheck

B. list backup

C. confirm

D. resync

E. backup validate

Answer: A


Q308. During recovery, you need to know if log sequence 11 is in the online redo logs, and if so, you need to know the names of the online redo logs so you can apply them during recovery. Which view or views would you use to determine this information? (Choose all that apply.)

A. V$LOGFILE

B. V$RECOVER_LOG

C. V$RECOVER_DATABASE

D. V$LOG_RECOVER

E. V$LOG

Answer: AE


Q309. You want to use RMAN to create compressed backups.

Which statement is true about the compression algorithms that RMAN can use?

A. The BZIP2 compression algorithm consumes more CPU resources than the ZLIB compression algorithm.

B. The ZLIB compression algorithm consumes more CPU resources than the BZIP2 compression algorithm.

C. The ZLIB compression algorithm provides maximum compression and produces smaller backups than the BZIP2 compression algorithm.

D. Only the BZIP2 compression algorithm can be used to make compressed backups to disk.

Answer: A


Q310. You configured the default backup device type as disk for RMAN backups. In your database, because of business requirements, you have to take a simultaneous duplicate backup of the data files when the RMAN BACKUP command is used.

What must you set using the RMAN CONFIGURE command to achieve this?

A. MAXSETSIZE TO 2;

B. DEVICE TYPE DISK PARALLELISM 2;

C. RETENTION POLICY TO REDUNDANCY 2;

D. DATAFILE BACKUP COPIES FOR DEVICE TYPE DISK TO 2;

Answer: C