Never the provider can provide you the guarantee that you just will absolutely get with the Oracle 1Z0-548 exam. And in no way a provider can easily offer a person so many types of certification exam products. Its going to enable you not simply pass the exam but also enhance your own ability and skills and enrich your understanding. These are very useful in the practical work. Download the free sample questions and check that by on your own before getting and then make a your choice. If you get no thought about our Oracle 1Z0-548 exam products and dont understand how to prepare for your exam, our experts will offer you a number of tips and advice. As well as the Oracle Oracle exam study manual will furthermore give you the systematic outline. They are offered in the form of chapter. Each and every chapter conclude the main factors at the 1st page. You need to master the crucial words and make full use of the study manual.

2017 Feb 1Z0-548 practice exam

Q11. An employee's absence record is created with just a few of the fields entered in the Absence form. Assuming Absence type is entered on all of the options below. Identify the fields that will ensure that the leave accrual of the employee is updated. 

A. Data entered for Notified date, Projected Start Date, and Projected End date 

B. Data entered for Projected Start Date, Projected End date, and Duration 

C. Data entered for Actual Start Date and Duration 

D. Data entered for Actual Start Date, Actual End date, and Duration 

E. Data entered for Notified date, Projected Start Date, Projected End date, and Duration 

Answer: D

The absence is recorded in element entries when you enter an actual start date. If you change the start date, the element entry is deleted and a new one created. When you enter or change the end date, the element entry's end date is date effectively updated. 

Reference: Oracle Human Resources Management Systems Compensation and Benefits Management Guide, Leave and Absence Management 


Q12. You are the Director of XYZ Company. Identify three standard functionalities available to you through Compensation Workbench Budgeting. 

A. You may choose not to pass down budgets to the managers below you. Instead you can hold the entire amount. 

B. You may choose to pass down the budgets only to those managers reporting directly to you. 

C. You cannot do budgeting using Compensation Workbench. 

D. You may choose to pass down budgets to all the managers below you. 

Answer: ABD

Explanation Budgeting in Compensation Workbench 

Compensation Workbench provides two general styles of budgeting: 

* Automatic Budgeting: use this type of budget if you predetermine budgets prior to giving managers access. For example, you enter a budget of 7.5% for all managers in the west, and 10% for all managers in the east. Auto-issuing budgets gives the compensation professional control over the amount a manager can allocate to reporting employees and creates a uniform compensation distribution across the enterprise. You can set up variable rate profiles to vary the flat percentage or amount based on a variety of eligibility criteria such as location. 

* Roll-Down Budgeting: use this type of budget if you predetermine the initial budget only, and line managers complete the budgeting task. As a compensation administrator, you publish the initial budget with the highest-level manager, or with multiple lower managers. Managers roll the budgets down the hierarchy by distributing the budget. Managers decide the level to which they want the budget to trickle down by selecting the budgeting method on the Budget Task. 

Reference: Oracle Human Resources Management Systems Compensation and Benefits Management Guide, Budgeting in Compensation Workbench 


Q13. How can a client set up the security profile for Manager Self Service, so that a manager in the India Business Group is able to see the details of his direct reports in India and in the US Business Group without having to switch responsibility? 

A. Set the global security profile to use Assignment Based Hierarchy. Also the profile HR: Supervisor Hierarchy Usage should be set to "Use Assignment-based Supervisor Hierarchies." 

B. Set the global security profile to use Person Based Hierarchy. Also the profile HR: Supervisor Hierarchy Usage should be set to "Use Person-based Supervisor Hierarchies." 

C. Create two security profiles in the India and US business groups. For each of them use Person Based Hierarchy. Also set the profile HR: Supervisor Hierarchy Usage to "Use Person-based Supervisor Hierarchies." 

D. Create two security profiles in the India and US business groups. For each of them use Assignment Based Hierarchy. Also set the profile HR: Supervisor Hierarchy Usage to "Use Assignment-based Supervisor Hierarchies." 

E. Create two security profiles in the India and US business groups. For each of them use Person Based Hierarchy. Also set the p 

Answer: D


Q14. How can the Assignment button be removed from the Enter and Maintain form? 

A. The assignment functions need to be removed from the applicable user menu. 

B. Navigate to the task flow form. Query for the applicable task flow and navigate to the applicable node name for the assignment form in the node block. Remove this node and save the changes. 

C. In the Special Information Types (SIT) form, deselect the Enabled check box for Others. 

D. In the Human Resource Responsibility, navigate to Security > CustomForm and create a new form with the specific restrictions. 

E. Set the global security profile to use Assignment Based Hierarchy and set Maximum Hierarchy Levels to 0. 

Answer: B

Task flows are used to configure the navigation path between different windows in Oracle HRMS. 

1. Every Form ii defined as a Taskflow Node (e.g. Person Screen, Assignment Screen, Contacts Screen, Phones Screen) (Navigation : Security > Task Flow Node). 

2. Then you define the Task Flow definition, in which you mention to which all forms can be navigated from a form (e.g. To which all forms (contracts, phones, assignment) you can navigate from the Person screen). Since each screen is defined as task flow node, the task flow definition will have the source form as one task flow node and each form to which it can navigate as destination node (Navigation : Security > Task flow Definition). You can mark few forms as buttons so that they appear as buttons in the form and other comes in Others list. 

3. This taskflow Definition is passed as a parameter to the Form Function (here the Form function defined for Combined Person and Assignment Form). 

So in this scenario the following applies: 

1. Need not define the Task flow nodes as they are predefined. 

2. Need to define new task flow definition removing the unrequired forms from navigation path. 

3. Pass the new Task flow definition to your form function. 


Q15. How can the number of Special Information Types (SIT) available through a specific Human Resource responsibility be restricted? 

A. Number of SIT available cannot be restricted. Extra Information Types needs to be used for any such requirement. 

B. In Human Resource Responsibility navigate to Security > CustomForm and create a new form with the specific restrictions. Add this custom form to the applicable responsibility using task flow. 

C. In Human Resource Responsibility navigate to the SIT form and delete the SIT structure name that needs to be restricted. 

D. SITs are not available to a specific responsibility until the Register Extra Information Types (EITs) concurrent program is run. Hence do not run this concurrent program for the responsibility where the SIT is not required. 

E. Create a Security profile option and use that for restricting SIT for the given responsibility. 

Answer:

Explanation: See step 3 below. 

To set up Special Information Types: 

1.Define each Special Information Type as an instance of the Personal Analysis key flexfield. 

2.Enable the Special Information Types you want to use in your Business Group and select how you want to use them. 

3.Consider whether you want to create customized versions of the windows in which you can enter and display Special Information. These are the Special Information window and the List People by Special Information window. 4.Design the task flows for entering personal information, which should include the Special Information window. 5.Design your navigation menus, including the List People by Special Information window (or your customized versions of it) and the personal information task flows. 6.Consider your special information reporting requirements. A standard Skills Matching report is supplied. This compares the special information, such as skills, held by employees and applicants with the requirements of a job or position. 

Note: Special Information Types (SIT) are categories of personal information, such as skills, that you define in the Personal Analysis key flexfield. 

Reference: Oracle Human Resource Management Systems, Special Information Types, Special Information Setup Steps 


Renew 1Z0-548 exam price:

Q16. An element exists with the classification, "Tax Deduction." The element is not appearing in the Adjust balance element list. Identify two reasons for this. 

A. Adjustment cannot be done for the Element classification "Tax Deduction." 

B. A valid element link is not created. 

C. The element must have an input value of the type date. 

D. If a Payroll is run for the effective date, then the element will not be available in the List of Values (LOV). 

E. The element creation date is later than the current effective date. 

Answer: BE


Q17. The HR department of the XYZ company has two types of users: HR Administrator and Head of Department (HoD), using the HR Executive and HR Manager responsibilities, respectively. Currently, both the responsibilities can be used to approve the salary proposal. The HoD wants to ensure that the HR Administrator can create salary proposals but not approve it. The Salary proposal should be approved only by the HoD. How can this be achieved? 

A. Remove the access to the Salary Management function from the HR Executive responsibility. 

B. Set the profile option HR: Defer Update after Approval to Yes to ensure that the salary cannot be approved by the HR Executive. 

C. Use AME to configure this rule in the system. 

D. Use SSHR personalization to restrict the salary approval. 

E. Exclude the function: Salary Administration: Approve in the HR Executive responsibility. 

Answer: E

Consider the function "Salary Administration Approve". In this scenario, without this function, users can enter salary proposals but they cannot approve them. 

Reference: Oracle Human Resources Management Systems Compensation and Benefits Management Guide, Setting Up Salary Administration 


Q18. In Company XYZ, the salary basis has been created with the basis as Annual Salary and Pay Annualization factor as 1. The grade rate attached to the salary basis has Grade Rate Basis as Hourly Salary with Grade Annualization Factor as 2080 (i.e. 40 hours x 52 weeks). An employee of the company is on a monthly payroll. If the salary entered for this employee is 288,000 USD, what will be stored in the element entry input value associated with the salary basis? 

A. 288,000 

B. 24,000 (i.e. 288,000/12 months) 

C. 138.46 (i.e. 288,000/2080 hours) 

D. 5538.46 (i.e. 288,000/52 weeks) 

E. No value will be stored in the element entry input value associated with the salary basis. 

Answer:

Reference: Oracle Human Resources Management Systems Compensation and Benefits Management Guide, Salary, Grades, and Pay Administration 


Q19. In Core HR, an applicant was created on 1-JUL-2009 with applicant status Accepted. On 20-JUL-2009 the same applicant was hired in the system with the hire date set as 20-Jul-2009. No other transactions were done for this person. The hire date now needs to be changed to 10-Jul-2009. How can this be done? 

A. Date Track to 20-Jul-2009 and update the latest start date field with the new hire date. 

B. Date Track to 10-3UL-2009 and update the latest start date field with the new hire date. 

C. Date track to Ol-Jul-2009 and update the latest start date field with the new hire date. 

D. Date track to 10-JUL-2009. Click Cancel application and re-hire the employee on 10-Jul-2009. 

E. Date track to 10-JUL-2009. Click Delete and select the DELETE-NEXT-CHANGE date track option. Save the changes and re-hire the employee on 10-Jul-2009. 

Answer: E

Answer A is wrong as you can’t update the record on 20th as on 10th the status is application. 


Q20. Identify the two tasks that can be performed in Compensation Workbench (CWB) 

A. Set Budgets 

B. Review and Submit 

C. Change Supervisor 

D. Change Cost Center 

E. Change Job 

Answer: AB 

Explanation: Typically, there are five tasks performed in CWB : 

* Set Budgets 

* Review and Submit 

* Allocate Compensation 

* Manage Approvals 

* Employee Statements 

Reference: Compensation Work Bench, An Overview