It is more faster and easier to pass the Oracle 1Z0-548 exam by using Download Oracle Oracle E-Business Suite R12.1 Human Capital Management Essentials questuins and answers. Immediate access to the Updated 1Z0-548 Exam and find the same core area 1Z0-548 questions with professionally verified answers, then PASS your exam with a high score now.

2016 Sep 1Z0-548 vce

Q41. As per a new HR policy at XYZ Company, the Transport Allowance must also be considered in the "XX Total Earning" user balance. Due to this change the payroll user wants to add the Transport Allowance Element as a balance feed to the User Balance. The Transport Allowance amount has already been paid to the employees in the previous payroll run. 

Identify the impact of the change. 

A. All the Balance Dimensions of the "XX Total Earning" user balance will be updated based on the previous run result values of the Transport Allowance. 

B. For the User Balance, the run result of Transport Allowance Element will be considered only in the future payroll runs. 

C. All the Balance Dimensions of the "XX Total Earning" User Balance will be updated based on the previous run result values of the transport allowance only if retro pay process is run. 

D. The system will not allow the User to add any new elements to a User Balance for which values exist. 

E. Since the dimensions of the User Balance "XX Total Earning" already have values, the Transport Allowance will not be considered at all in the future/past payroll runs. 

Answer: A


Q42. In SSHR, how can you configure the Transfer page to display only a few segments of the Additional Assignment Details DFF? 

A. Through personalization, change the value in the Render column to True. 

B. Through personalization, enter the segments in the Flex Segment List using the following format: context1 | segment 1| segment2|| context2| segment1. 

C. Mark the segments mandatory while defining the DFF segments to make them visible on the SSHR Page. 

D. Through personalization, enter the segments in the Flex Segment List using the following format: context1, context2. 

E. Mark displayed false for all the segments while defining DFF and enables only those required on the Transfers page using personalization. 

Answer: B

Specification of Context and Segment Names in the Segment List field through SSHR 

Personalization achieves the display of selected DFF Segments 

Note: 

To display all flexfield segments, leave the Flex Segment List field blank. To display only selected segments, enter the segments in the Flex Segment List using the following format: 

context1|segment1|segment||context2|segment 1 

For example, 

Global Data Element|New Employer|Address||US|Zip Code 

Reference: Oracle Self-Service Human Resources Deploy Self-Service Capability Guide, Configuring Flexfields 


Q43. You are creating a new non-recurring element. Assume proration is available in the legislation where the element has been created. Identify the two ways in which proration of an element can be achieved. 

A. Write a separate proration formula and attach the proration formula to the element definition. 

B. Embed the proration calculation within the payroll formula and attach the proration group to the element definition. 

C. Attach retro event group to the element definition. 

D. Only recurring elements can be prorated, hence create recurring element for proration. 

E. Create input values as effective start date and effective end date to enable proration for that element. 

Answer: BE


Q44. For company XYZ, the Payroll period is Calendar month and Proration is available in the legislation. An employee in the company has applied for leave from 10-May-2009 to 14-Jun-2009. Based on the payroll period the leave payment must be split between May and June payroll months. How can the payment of the leave be prorated across the payroll periods? 

A. Create the leave element as a non-recurring element and attach appropriate proration event group to the element definition. 

B. Create the leave element as a recurring element with the input value as payroll period start date and payroll period end date to split the leave record across the payroll periods. 

C. Create the leave element as a recurring element and attach appropriate proration event group to the element definition. 

D. Select option: Yes for Allow Absence Overlaps in the Absence Types form (Navigation: Total Compensation > Basic > Absence Types). 

E. Create leave element with multiple entries allowed. 

Answer: C


certifyforall.com

Far out 1Z0-548 sample question:

Q45. Payroll has completed, but the payroll process is in incomplete status. The pre-payment process is run. What is the impact on the pre-payment? 

A. The pre-payment process will not process any employee. 

B. Pre-payments are processed only for those employees whose payroll process status is Incomplete 

C. Pre-payments are processed only for those employees whose payroll process status is Complete. 

D. Pre-payments are processed for all the employees for whom payroll was run. 

E. Pre-payments will be processed for all the employees with default payment method. 

Answer: C 

Reference: Oracle Human Resources Management Systems Payroll Processing Management Guide, Payroll Processing and Analysis


Q46. A new Accrual Plan is created, but it is not visible in the Show Accrual Balances region In the Self Service HR Leave of Absence page. 

What is the reason? 

A. Element link has not been created as a Standard link for the Accrual Plan. 

B. The employee's Accrual Balance is zero. 

C. The Generate Accrual Balances concurrent program has not been run. 

D. The Accrual Plan element was not included in the element set of type Run Set. 

E. The Accrual Formula is not specified while creating the new Accrual Plan. 

Answer: D 

Explanation: See step 2 below. 

Using SSHR, employees can view their accrual balances and managers can view the accrual balances of employees in their business group and also employees belonging to other business groups. The Show Accrual Balances region in the Self-Service HR Leave of Absence page displays the accrual balances for a person as of the effective date. 

Follow the steps below to enable SSHR to display the appropriate accrual balances in the Leave of Absence page. 

1. Set up the accrual plans that suit the requirements of your organization. 

Determine the accrual balances and their corresponding accrual plans that you would like to display in the Leave of Absences page. 

2. Define an element set of type run set and include elements that correspond to these accrual plans. 

See: Defining an Element or Distribution Set, Oracle HRMS Compensation and Benefits Management Guide. 

3. You can now view the appropriate employee accrual balances using the SSHR Leave of Absence page. 

Reference: Oracle Self-Service Human Resources Deploy Self-Service Capability Guide, Viewing Accrual Balances in SSHR 


Q47. Identify the four forms that are available for person type applicant? 

A. Address 

B. Competence Profile 

C. Work Preferences 

D. Assignment 

E. Contact 

Answer: ABCE

B: You can update a worker's competency profile at any time using the Competence Profile window in the forms-based interface. 

C: You can enter work preferences (such as preferred work locations and work hours) for an individual in the Oracle HRMS Work Preferences window. 

Note: The Oracle HRMS competency functions enable you to: 

. Identify and measure consistently the knowledge, skills, and behavior displayed by your work-ers across the enterprise. 

. Speed the deployment process within your enterprise and reduce recruitment costs. You can identify and select workers and applicants on a common basis and match them with opportunities that arise across the whole enterprise. This ensures that an able candidate is not rejected because of a mismatch for one vacancy when other suitable vacancies exist. Ensure your enterprise meets its business goals. You do this by linking the competencies held by your workers into the competencies required to meet the business goals of your enterprise. 

Reference: Oracle Human Resources Management Systems Workforce Sourcing, Deployment, and Talent Management Guide, Talent Management 


Q48. In your client company, 500 employees are eligible for Telephone Allowance (Recurring Element). 

This element needs to be attached to all employees hired after 01-Jan-2010. Because of the volume of the data, manual Element Entries cannot be created for all the employees. How would this be achieved? 

A. Define an Assignment Set and enter criterion to select Employees hired after 01-Jan-2010. In the batch Element Entry, use the create Batch Lines window to create identical lines for all assignments Set. 

B. Use the mass Assignment update feature to update the assignment data of all the employees. 

C. Attach the element as a Standard link with No eligibility criteria defined. 

D. Attach the Element as a Standard Link with Eligibility Criteria defined as Hire Date greater than equal to 01-Jan-2010. 

Answer: A

(The Assignment Set can be used to select assignment lines pertaining to the specific criteria and populated in the Batch Element Entry) 

Note: Entering Batch Lines 

A batch line is one element entry for an assignment. Use the Create Batch Lines window to create identical lines for all assignments identified by an assignment set. This is a quick way to create many lines for an element. If the input values need to vary between assignments, you can leave these blank and add them later using the Batch Lines window. 

In the Batch Lines window, you can enter new lines for individual assignments, and you can view and edit lines created automatically for an assignment set. You can speed up entry of new lines by entering default input values 

Reference: Oracle Human Resource Management Systems, Entering Batch Lines 


Q49. If acp_service_start_date is 15-Aug-2005 and calculation_date is l-Aug-2010, what will effective_start_date set to at the end of the snippet below? 


A. 15-Aug-2010 

B. 01-Aug-2010 

C. 15-Aug-2005 

D. 15-Aug-2009 

Answer: D