It is impossible to pass Oracle 1Z0-055 exam without any help in the short term. Come to Actualtests soon and find the most advanced, correct and guaranteed Oracle 1Z0-055 practice questions. You will get a surprising result by our Abreast of the times Oracle Database 11g: New Features for 9i OCPs practice guides.

2016 Aug 1Z0-055 exam topics

Q151. In your database, the LDAP_DIRECTORY_SYSAUTH initialization parameter has been set to YES and the users who need to access the database as DBAs have been granted SYSDBA enterprise role in Oracle Internet Directory (OID). SSL and the password file have been configured. 

A user SCOTT with the SYSDBA privilege tries to connect to the database instance from a remote machine using the command: $ SQLPLUS scott/tiger@DB01 AS SYSDBA 

where DB01 is the net service name. 

Which authentication method would be used first? 

A. authentication by password file 

B. authentication by using certificates over SSL 

C. authentication by using the Oracle Internet Directory 

D. authentication by using the local OS of the database server 

Answer: A 


Q152. View the Exhibit to examine the output for the V$DIAG_INFO view. 

Which statements are true regarding the location of diagnostic traces? (Choose all that apply.) 


A. The path to the location of the background as well as the foreground process trace files is 

/u01/oracle/diag/rdbms/orclbi/orclbi/trace. 

B. The location of the text alert log file is /u01/oracle/diag/rdbms/orclbi/orclbi/alert. 

C. The location of the trace file for the current session is /u01/oracle/diag/rdbms/orclbi/orclbi/trace. 

D. The location of the XML-formatted version of the alert log is /u01/oracle/diag/rdbms/orclbi/orclbi/alert. 

Answer: A,C,D 


Q153. View the Exhibit to observe the error. 

You receive this error regularly and have to shut down the database instance to overcome the error. What can the solution be to reduce the chance of this error in future, when implemented? 


A. locking the SGA in memory 

B. automatic memory management 

C. increasing the value of SGA_MAX_SIZE 

D. setting the PRE_PAGE_SGA parameter to TRUE 

Answer: B 


Q154. Which two kinds of failures make the Data Recovery Advisor (DRA) generate a manual checklist? (Choose two.) 

A. failures because a data file is renamed by error 

B. failures when no standby database is configured 

C. failures that require no archive logs to be applied for recovery 

D. failures due to loss of connectivity-for example, an unplugged disk cable 

Answer: A,D 


Q155. You have three temporary tablespace groups named G1, G2, and G3 in your database. 

You are creating a new temporary tablespace as follows: 

CREATE TEMPORARY TABLESPACE TEMP1 TEMPFILE '/u1/data/temp1.dbf' SIZE 10M TABLESPACE GROUP '' 

Which statement regarding the above command is correct? 

A. It will create the tablespace TEMP1 in group G1. 

B. It will create the tablespace TEMP1 in group G3. 

C. It will not add the tablespace TEMP1 to any group. 

D. It will create the tablespace TEMP1 in the default group. 

Answer: C 


certifyforall.com

Far out 1Z0-055 study guide:

Q156. To generate recommendations to improve the performance of a set of SQL queries in an application, you execute the following blocks of code: 

BEGIN 

dbms_advisor.create_task(dbms_advisor.sqlaccess_advisor,'TASK1'); 

END; 

BEGIN

 dbms_advisor.set_task_parameter('TASK1','ANALYSIS_SCOPE','ALL'); dbms_advisor.set_task_parameter('TASK1','MODE','COMPREHENSIVE'); 

END; / 

BEGIN 

dbms_advisor.execute_task('TASK1')

 dbms_output.put_line(dbms_advisor.get_task_script('TASK1')); END; / 

The blocks of code execute successfully; however, you do not get the required outcome. What could be the reason? 

A. A template needs to be associated with the task. 

B. A workload needs to be associated with the task. 

C. The partial or complete workload scope needs to be associated with the task. 

D. The type of structures (indexes, materialized views, or partitions) to be recommended need to be specified for the task. 

Answer: B 


Q157. Observe the following PL/SQL block: 

BEGIN 

dbms_spm.configure('SPACE_BUDGET_PERCENT', 30); 

END; 

Which statement is correct regarding the above PL/SQL block? 

A. It reserves 30% of the space in the SYSTEM tablespace for SMB. 

B. It reserves 30% of the space in the SYSAUX tablespace for SQL Management Base (SMB). 

C. It generates a weekly warning in the alert log file when SMB occupies more than 30% of the SYSAUX tablespace. 

D. It automatically purges the SQL management objects when SMB occupies more than 30% of the SYSAUX tablespace. 

Answer: C 


Q158. View the Exhibit to examine the Automatic SQL Tuning result details. 

Which action would you suggest for the selected SQL statement in the Exhibit? 


A. Accept the recommended SQL profile. 

B. Collect statistics for the related objects. 

C. Run the Access Advisor for the SQL statement. 

D. Run the Segment Advisor for recommendations. 

Answer: C 


Q159. You want to track and store all transactional changes to a table over its lifetime. To accomplish this task, you enabled Flashback Data Archive with the retention of 5 years. After some time, the business requirement changed and you were asked to change the retention from 5 years to 3 years. To accomplish this, you issued the following command: 

ALTER FLASHBACK ARCHIVE fla1 MODIFY RETENTION 3 YEAR; 

What is the implication of this command? 

A. The command produces an error because the retention time cannot be reduced. 

B. All historical data older than three years is purged from the flashback archive FLA1. 

C. All historical data is purged and the new flashback data archives are maintained for three years. 

D. All historical data is retained but the subsequent flashback data archives are maintained for only three years. 

Answer: B 


Q160. You perform the following activities during the database upgrade from Oracle Database 10g to Oracle Database 11g: 

1. Capture plans for a SQL workload into a SQL Tuning Set (STS) before upgrade. 

2. Load these plans from the STS into the SQL plan baseline immediately after the upgrade. 

What is the reason for performing these activities? 

A. to minimize plan regression due to the use of a new optimizer version 

B. to completely avoid the use of new plans generated by a new optimizer version 

C. to prevent plan capturing when the SQL statement is executed after the database upgrade 

D. to keep the plan in the plan history so that it can be used when the older version of the optimizer is used 

Answer: A