Proper study guides for Improve Oracle Oracle Database 11g: New Features for 9i OCPs certified begins with Oracle 1Z0-055 preparation products which designed to deliver the Realistic 1Z0-055 questions by making you pass the 1Z0-055 test at your first time. Try the free 1Z0-055 demo right now.

2016 Aug 1Z0-055 exam cost

Q21. View the Exhibit and examine the Data Pump architecture. 

Identify the numbered components. 


A. 1 - Oracle Loader, 2 - Oracle Data Pump, 3 - Direct Path API 

B. 1 - Oracle Data Pump, 2 - Direct Path API, 3 - Oracle Loader 

C. 1 - Direct Path API, 2 - Oracle Loader, 3 - Oracle Data Pump 

D. 1 - Oracle Loader, 2 - Direct Path API, 3 - Oracle Data Pump 

Answer: A 


Q22. View the following SQL statements: 

Transaction T1 

INSERT INTO hr.regions VALUES (5,'Pole'); 

COMMIT; Transaction T2 

UPDATE hr.regions SET region_name='Poles' WHERE region_id = 5; 

COMMIT; 

Transaction T3 

UPDATE hr.regions SET region_name='North and South Poles' WHERE 

region_id = 5; 

You want to back out transaction T2. Which option would you use? 

A. It is possible, but transaction T3 also backs out. 

B. It is possible with the NOCASCADE_FORCE option. 

C. It is possible with the NONCONFLICT_ONLY option. 

D. It is not possible because it has conflicts with transaction T3. 

Answer: B 


Q23. View the Exhibit to examine the error during the database startup. 

You open an RMAN session for the database instance. To repair the failure, you executed the 

following as the first command in the RMAN session: 

RMAN> REPAIR FAILURE; 

Which statement describes the consequence of the command? 


A. The command performs the recovery and closes the failures. 

B. The command only displays the advice and the RMAN script required for repair. 

C. The command produces an error because the ADVISE FAILURE command has not been executed before the REPAIR FAILURE command. 

D. The command executes the RMAN script to repair the failure and removes the entry from the Automatic Diagnostic Repository (ADR). 

Answer: C 


Q24. Which two statements regarding a SQL profile are true? (Choose two.) 

A. It is built by Automatic Tuning Optimizer. 

B. It cannot be stored persistently in the data dictionary. 

C. It can be used by the query optimizer automatically. 

D. It can be created manually by using the CREATE PROFILE command. 

Answer: A,C 


Q25. You enabled Flashback Data Archive on the INVENTORY table. Which DDL operation is supported on the table after enabling Flashback Data Archive? 

A. Drop the table. 

B. Partition the table 

C. Truncate the table. 

D. Add a column to the table. 

E. Rename a column in the table. 

Answer: D 


certifyforall.com

Abreast of the times 1Z0-055 exam:

Q26. Which two are the uses of the ASM metadata backup and restore (AMBR) feature? (Choose two.) 

A. It can be used to back up all data on ASM disks. 

B. It can be used to re-create the ASM disk group with its attributes. 

C. It can be used to recover the damaged ASM disk group along with the data. 

D. It can be used to gather information about a preexisting ASM disk group with disk paths, disk name, failure groups, attributes, templates, and alias directory structure. 

Answer: B,D 


Q27. View the Exhibit to examine the error while executing the REPAIR FAILURE command in an RMAN session. 

What is the reason for this error? 


A. Another repair session is running concurrently. 

B. The failure ID has not been mentioned in the command for data file 5. 

C. There are new failures recorded in the Automatic Diagnostic Repository (ADR). 

D. The ADVISE FAILURE command has not been issued before the REPAIR FAILURE command. 

Answer: A 


Q28. Which of the following information will be gathered by the SQL Test Case Builder for the problems pertaining to SQL-related problems? (Choose all that apply.) 

A. ADR diagnostic files 

B. all the optimizer statistics 

C. initialization parameter settings 

D. PL/SQL functions, procedures, and packages 

E. the table and index definitions and actual data 

Answer: B,C,E 


Q29. While tuning a SQL statement, the SQL Tuning Advisor finds an existing SQL profile for the statement that has stale statistics available. What would the optimizer do in this situation? 

A. It updates the existing SQL profiles with current statistics. 

B. It makes the statistics information available to GATHER_STATS_JOB. 

C. It initiates the statistics collection process by running GATHER_STATS_JOB. 

D. It logs a warning message in the alert log so that the DBA can perform statistics collection manually. 

Answer: B 


Q30. You have 100 segments in the USERS tablespace. You realize that the USERS tablespace is running low on space. You can use Segment Advisor to _____. 

A. identify the segments that you should shrink 

B. modify the storage parameters for the tablespace 

C. automatically shrink the segments with unused space 

D. check the alerts generated for the tablespace that is running low on space 

Answer: A