Exam Code: 1Z0-878 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Solaris 10 System Administrator Certified Professional Exam, Part II
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-878 Exam.

2016 Aug 1Z0-878 practice question

Q241. Which two commands list all the authorizations assigned to user john? (Choose two.) 

A. auths john 

B. su john -c auths 

C. grep -w john /etc/user_attr 

D. grep john /etc/security/auth_attr 

E. grep -w john /etc/security/auth_attr 

Answer: A,B 


Q242. What are three functions of the metaroot command? (Choose three.) 

A. It reboots the system. 

B. It configures network multipathing. 

C. It configures the swap device to use a metadevice. 

D. It configures the / (root) file system to use a metadevice. 

E. It configures the /etc/vfstab file to allow for booting from a metadevice. 

F. It configures the /etc/system file to allow for booting from a metadevice. 

G. It configures the /etc/services file to allow for booting from a metadevice. 

Answer: D,E,F 


Q243. You are configuring a remote server. Your help desk technicians need the ability to do printer administration. Because of sensitive data on this system, you cannot grant the help desk technicians full root access. Which two commands create a role of helpdesk and assign the Printer Administration profile to it, and then add a help desk technician with a userid of roger to that role? (Choose two.) 

A. useradd roger -A helpdesk B. usermod -R helpdesk roger C. roleadd -A helpdesk -U roger 

D. roleadd -m -d /export/home/helpdesk -P "Printer Administration" helpdesk 

E. useradd -A helpdesk -m -d /export/home/helpdesk -P "Printer Administration" roger 

Answer: B,D 


Q244. A host named client12 is having difficulty communicating with a heavily used server named server14. The server14 server has the ce0, ce1, ce4, and qfe4 interfaces active. The client12, admin6, and appserv5 hosts are all on a private network and access the ce4 interface on server14 exclusively. They cannot access other network interfaces on server14. The appserv5 and admin6 hosts are currently generating heavy traffic to server14 due to a running batch process. Which two commands can you run on server14 to look at the network traffic generated between only client12 and server14 to assist in troubleshooting the communication issue? (Choose two.) 

A. snoop !admin6 

B. snoop -d client12 

C. snoop -d ce server14 

D. snoop -d ce4 client12 

E. snoop -d ce4 client12 server14 

F. snoop -i ce4 server14 client12 

Answer: D,E 


certifyforall.com

Improve 1Z0-878 practice test:

Q245. The following command has been issued: 

mirror c1t1d0 c2t1d0 mirror c4t0d0 c5t0d0 

Which answer describes the type of device that has been created by issuing this command? 

A. A ZFS mirrored pool. 

B. A ZFS two-way mirrored device. 

C. A ZFS pool with two, two-way mirrors. 

D. Two ZFS, three-way mirrored devices. 

Answer: C 


Q246. The status of your ZFS file system is as follows: 

raidz FAULTED 

c1t0d0 ONLINE 

c2t0d0 FAULTED 

c3t0d0 FAULTED 

c4t0d0 ONLINE 

Which answer describes the condition of your file system? 

A. Neither disk can be replaced because not enough healthy replicas from which to retrieve data exist. 

B. Replace both drives and any data in the pool is copied to the replaced drives. Healthy replicas exist on c1t1d0 and c4t0d0. 

C. Neither disk can be replaced. Although enough healthy replicas exist, too much data has been lost to recover the data in the file system. 

D. Replace c2t0d0 first, when it is ONLINE and data has been copied from c1t0d0, replace disk c3t0d0. Wait for the pool to come back ONLINE. 

Answer: A 


Q247. You are setting up local zones on your system. Once they are set up, you want to check that the daemons that are required by the zones are working. 

Which two daemon are started when the zone is booted? (Choose two.) 

A. zsched 

B. zonemon 

C. zoneadmd 

D. zonesched 

Answer: A,C 


Q248. You need to register your x86-based system on a JumpStart server. Which option specifies that this x86 system is a DHCP client? 

A. -d 

B. -e 

C. -c 

D. -p 

Answer: A