Youre going to get the actual in depth explanation when you face difficulties in your 1z0-060 study. Exambible supply you the actual 1z0-060 Upgrade to Oracle Database 12c blueprint legibly inside the 1z0-060 dumps. These are significantly preserving the costs to take part in the actual Oracle training courses.

2016 Jun 1z0-060 sample question

Q51. You are administering a database stored in Automatic Storage Management (ASM). You use RMAN to back up the database and the MD_BACKUP command to back up the ASM metadata regularly. You lost an ASM disk group DG1 due to hardware failure.

In which three ways can you re-create the lost disk group and restore the data?

A. Use the MD_RESTORE command to restore metadata for an existing disk group by passing the existing disk group name as an input parameter and use RMAN to restore the data. 

B. Use the MKDG command to restore the disk group with the same configuration as the backed-up disk group and data on the disk group.

C. Use the MD_RESTORE command to restore the disk group with the changed disk group specification, failure group specification, name, and other attributes and use RMAN to restore the data. 

D. Use the MKDG command to restore the disk group with the same configuration as the backed-up disk group name and same set of disks and failure group configuration, and use RMAN to restore the data. 

E. Use the MD_RESTORE command to restore both the metadata and data for the failed disk group.

F. Use the MKDG command to add a new disk group DG1 with the same or different specifications for failure group and other attributes and use RMAN to restore the data. 

Answer: CDF


Q52. What are two benefits of installing Grid Infrastructure software for a stand-alone server before installing and creating an Oracle database?

A. Effectively implements role separation

B. Enables you to take advantage of Oracle Managed Files.

C. Automatically registers the database with Oracle Restart.

D. Helps you to easily upgrade the database from a prior release.

E. Enables the Installation of Grid Infrastructure files on block or raw devices.

Answer: CE


Q53. You notice that the performance of your production 24/7 Oracle database significantly degradeD.  Sometimes you are not able to connect to the instance because it hangs. You do not want to restart the database instance.

How can you detect the cause of the degraded performance?

A. Enable Memory Access Mode, which reads performance data from SGA. 

B. Use emergency monitoring to fetch data directly from SGA analysis.

C. Run Automatic Database Diagnostic Monitor (ADDM) to fetch information from the latest Automatic Workload Repository (AWR) snapshots.

D. Use Active Session History (ASH) data and hang analysis in regular performance monitoring.

E. Run ADDM in diagnostic mode.

Answer: B


Q54. You database is running an ARCHIVELOG mode.

The following parameter are set in your database instance: 

LOG_ARCHIVE_FORMAT = arch+%t_%r.arc 

LOG_ARCHIVE_DEST_1 = ‘LOCATION = /disk1/archive’ 

DB_RECOVERY_FILE_DEST_SIZE = 50G

DB_RECOVERY_FILE = ‘/u01/oradata’

Which statement is true about the archived redo log files?

A. They are created only in the location specified by the LOG_ARCHIVE_DEST_1 parameter.

B. They are created only in the Fast Recovery AreA. 

C. They are created in the location specified by the LOG_ARCHIVE_DEST_1 parameter and in the default location $ORACLE_HOME/dbs/arch.

D. They are created in the location specified by the LOG_ARCHIVE_DEST_1 parameter and the location specified by the DB_RECOVERY_FILE_DEST parameter.

Answer: A


Q55. In a recent Automatic Workload Repository (AWR) report for your database, you notice a high number of buffer busy waits. The database consists of locally managed tablespaces with free list managed segments.

On further investigation, you find that buffer busy waits is caused by contention on data blocks.

Which option would you consider first to decrease the wait event immediately?

A. Decreasing PCTUSED

B. Decreasing PCTFREE

C. Increasing the number of DBWN process

D. Using Automatic Segment Space Management (ASSM)

E. Increasing db_buffer_cache based on the V$DB_CACHE_ADVICE recommendation

Answer: D


certifyforall.com

Abreast of the times 1z0-060 beta:

Q56. You configure your database Instance to support shared server connections.

Which two memory areas that are part of PGA are stored in SGA instead, for shared server connection?

A. User session data

B. Stack space

C. Private SQL area

D. Location of the runtime area for DML and DDL Statements

E. Location of a part of the runtime area for SELECT statements

Answer: AC


Q57. Identify two valid options for adding a pluggable database (PDB) to an existing multitenant container database (CDB).

A. Use the CREATE PLUGGABLE DATABASE statement to create a PDB using the files from the SEED. 

B. Use the CREATE DATABASE . . . ENABLE PLUGGABLE DATABASE statement to provision a PDB by copying file from the SEED. 

C. Use the DBMS_PDB package to clone an existing PDB. 

D. Use the DBMS_PDB package to plug an Oracle 12c non-CDB database into an existing CDB. 

E. Use the DBMS_PDB package to plug an Oracle 11 g Release 2 (11.2.0.3.0) non-CDB database into an existing CDB. 

Answer: AD


Q58. A database is stored in an Automatic Storage Management (ASM) disk group, disk group, DGROUP1 with SQL:


There is enough free space in the disk group for mirroring to be done.

What happens if the CONTROLLER1 failure group becomes unavailable due to error of for maintenance?

A. Transactions and queries accessing database objects contained in any tablespace stored in DGROUP1 will fall.

B. Mirroring of allocation units will be done to ASM disks in the CONTROLLER2 failure group until the CONTROLLER1 for failure group is brought back online.

C. The data in the CONTROLLER1 failure group is copied to the controller2 failure group and rebalancing is initiated. 

D. ASM does not mirror any data until the controller failure group is brought back online, and newly allocated primary allocation units (AU) are stored in the controller2 failure group, without mirroring.

E. Transactions accessing database objects contained in any tablespace stored in DGROUP1 will fail but queries will succeed. 

Answer: B


Q59. Examine the following impdp command to import a database over the network from a pre-12c Oracle database (source):


Which three are prerequisites for successful execution of the command?

A. The import operation must be performed by a user on the target database with the DATAPUMP_IMP_FULL_DATABASE role, and the database link must connect to a user on the source database with the DATAPUMP_EXD_FULL_DATABASE role.

B. All the user-defined tablespaces must be in read-only mode on the source database.

C. The export dump file must be created before starting the import on the target database.

D. The source and target database must be running on the same platform with the same endianness.

E. The path of data files on the target database must be the same as that on the source database.

F. The impdp operation must be performed by the same user that performed the expdp operation.

Answer: ABD


Q60. Identify three benefits of Unified Auditing.

A. Decreased use of storage to store audit trail rows in the database.

B. It improves overall auditing performance.

C. It guarantees zero-loss auditing.

D. The audit trail cannot be easily modified because it is read-only.

E. It automatically audits Recovery Manager (RMAN) events.

Answer: BDE