Proper study guides for Latest Oracle Upgrade to Oracle Database 12c certified begins with Oracle 1z0-060 preparation products which designed to deliver the High value 1z0-060 questions by making you pass the 1z0-060 test at your first time. Try the free 1z0-060 demo right now.

2017 Feb passed 1z0-060:

Q1. Which two statements are true about Oracle Managed Files (OMF)?

A. OMF cannot be used in a database that already has data files created with user- specified directions.

B. The file system directions that are specified by OMF parameters are created automatically.

C. OMF can be used with ASM disk groups, as well as with raw devices, for better file management.

D. OMF automatically creates unique file names for table spaces and control files.

E. OMF may affect the location of the redo log files and archived log files.

Answer: DE


Q2. Which three activities are supported by the Data Recovery Advisor?

A. Advising on block checksum failures

B. Advising on inaccessible control files

C. Advising on inaccessible block change tracking files

D. Advising on empty password files

E. Advising on invalid block header field values

Answer: ABE


Q3. The following parameter are set for your Oracle 12c database instance:

OPTIMIZER_CAPTURE_SQL_PLAN_BASELINES=FALSE OPTIMIZER_USE_SQL_PLAN_BASELINES=TRUE

You want to manage the SQL plan evolution task manually. Examine the following steps:

1. Set the evolve task parameters.

2. Create the evolve task by using the DBMS_SPM.CREATE_EVOLVE_TASK function.

3. Implement the recommendations in the task by using the DBMS_SPM.IMPLEMENT_EVOLVE_TASK function.

4. Execute the evolve task by using the DBMS_SPM.EXECUTE_EVOLVE_TASK function.

5. Report the task outcome by using the DBMS_SPM.REPORT_EVOLVE_TASK function. Identify the correct sequence of steps:

A. 2, 4, 5

B. 2, 1, 4, 3, 5

C. 1, 2, 3, 4, 5

D. 1, 2, 4, 5

Answer: B


Q4. You create a new pluggable database, HR_PDB, from the seed database. Which three tablespaces are created by default in HR_PDB?

A. SYSTEM

B. SYSAUX

C. EXAMPLE

D. UNDO

E. TEMP

F. USERS

Answer: ABE


Q5. In your multitenant container database (CDB) containing pluggable database (PDBs), the HR user executes the following commands to create and grant privileges on a procedure:

CREATE OR REPLACE PROCEDURE create_test_v (v_emp_id NUMBER, v_ename

VARCHAR2, v_SALARY NUMBER, v_dept_id NUMBER)

BEGIN

INSERT INTO hr.test VALUES (V_emp_id, V_ename, V_salary, V_dept_id); 

END;

/

GRANT EXECUTE ON CREATE_TEST TO john, jim, smith, king;

How can you prevent users having the EXECUTE privilege on the CREATE_TEST procedure from inserting values into tables on which they do not have any privileges?

A. Create the CREATE_TEST procedure with definer’s rights.

B. Grant the EXECUTE privilege to users with GRANT OPTION on the CREATE_TEST procedure.

C. Create the CREATE_TEST procedure with invoker’s rights.

D. Create the CREATE_TEST procedure as part of a package and grant users the EXECUTE privilege the package.

Answer: C


Avant-garde actual test 1z0-060:

Q6. You support Oracle Database 12c Oracle Database 11g, and Oracle Database log on the same server.

All databases of all versions use Automatic Storage Management (ASM).

Which three statements are true about the ASM disk group compatibility attributes that are set for a disk group?

A. The ASM compatibility attribute controls the format of the disk group metadata. 

B. RDBMS compatibility together with the database version determines whether a database Instance can mount the ASM disk group.

C. The RDBMS compatibility setting allows only databases set to the same version as the compatibility value, to mount the ASM disk group.

D. The ASM compatibility attribute determines some of the ASM features that may be used by the Oracle disk group.

E. The ADVM compatibility attribute determines the ACFS features that may be used by the Oracle 10 g database.

Answer: ABD


Q7. Your multitenant container database (CDB) is running in ARCHIVELOG mode. You connect to the CDB RMAN.

Examine the following command and its output:

You execute the following command:

RMAN > BACKUP DATABASE PLUS ARCHIVELOG;

Which data files will be backed up?

A. Data files that belong to only the root container

B. Data files that belong to the root container and all the pluggable databases (PDBs)

C. Data files that belong to only the root container and PDB$SEED

D. Data files that belong to the root container and all the PDBs excluding PDB$SEED

Answer: B


Q8. Which three statements are true concerning the multitenant architecture?

A. Each pluggable database (PDB) has its own set of background processes.

B. A PDB can have a private temp tablespace.

C. PDBs can share the sysaux tablespace.

D. Log switches occur only at the multitenant container database (CDB) level.

E. Different PDBs can have different default block sizes.

F. PDBs share a common system tablespace.

G. Instance recovery is always performed at the CDB level.

Answer: BDG


Q9. You are administering a database stored in Automatic Storage management (ASM). The files are stored in the DATA disk group. You execute the following command:

SQL > ALTER DISKGROUP data ADD ALIAS ‘+data/prod/myfile.dbf’ FOR ‘

+data/prod/myfile.dbf’

What is the result?

A. The file ‘+data. 231.54769’ is physically relocated to ‘+data/prod’ and renamed as ‘myfile.dbf’.

B. The file ‘+data. 231.54769’ is renamed as ‘myfile.dbf’, and copied to ‘+data/prod’.

C. The file ‘+data. 231.54769’ remains in the same location and a synonym 'myfile.dbf' is created. 

D. The file ‘myfile.dbf’ is created in ‘+data/prod’ and the reference to ‘+data. 231.54769’ in the data dictionary removed. 

Answer: C


Q10. Which three tasks can be automatically performed by the Automatic Data Optimization feature of Information lifecycle Management (ILM)?

A. Tracking the most recent read time for a table segment in a user tablespace

B. Tracking the most recent write time for a table segment in a user tablespace

C. Tracking insert time by row for table rows

D. Tracking the most recent write time for a table block

E. Tracking the most recent read time for a table segment in the SYSAUX tablespace

F. Tracking the most recent write time for a table segment in the SYSAUX tablespace

Answer: ABD