When you are heading to get your Oracle Oracle certification but never know how to prepare with regard to it, Actualtests could offer you an absolute best and speedy way. We now have a mass associated with Oracle 1z0-060 exam brain dumps. With our Oracle 1z0-060 training course, youll get each of the 1z0-060 important contents. Actualtestss Oracle 1z0-060 exam questions as well as answers are put together by thousands associated with successful certified professionals throughout the globe. You will get yourself a full spectrum with the Oracle 1z0-060 actual check. Master all the key topics of the Oracle preparation supplies, you are ensured in order to pass the real exam.

2017 Feb 1z0-060 study guide:

Q31. Which three statements are true concerning unplugging a pluggable database (PDB)?

A. The PDB must be open in read only mode.

B. The PDB must be dosed. 

C. The unplugged PDB becomes a non-CDB. 

D. The unplugged PDB can be plugged into the same multitenant container database (CDB)

E. The unplugged PDB can be plugged into another CDB. 

F. The PDB data files are automatically removed from disk.

Answer: ADE


Q32. Which two are true concerning a multitenant container database with three pluggable database?

A. All administration tasks must be done to a specific pluggable database.

B. The pluggable databases increase patching time.

C. The pluggable databases reduce administration effort.

D. The pluggable databases are patched together.

E. Pluggable databases are only used for database consolidation.

Answer: CE


Q33. Flashback is enabled for your multitenant container database (CDB), which contains two pluggable database (PDBs). A local user was accidently dropped from one of the PDBs.

You want to flash back the PDB to the time before the local user was dropped.  You connect to the CDB and execute the following commands:

SQL > SHUTDOWN IMMEDIATE SQL > STARTUP MOUNT

SQL > FLASHBACK DATABASE to TIME “TO_DATE (‘08/20/12’ , ‘MM/DD/YY’)”;

Examine following commands:

1.ALTER PLUGGABLE DATABASE ALL OPEN;

2.ALTER DATABASE OPEN;

3.ALTER DATABASE OPEN RESETLOGS;

Which command or commands should you execute next to allow updates to the flashback back schema?

A. Only 1

B. Only 2

C. Only 3

D. 3 and 1

E. 1 and 2

Answer: D


Q34. Examine the following parameters for a database instance:

MEMORY_MAX_TARGET=0 

MEMORY_TARGET=0 

SGA_TARGET=0 

PGA_AGGREGATE_TARGET=500m

Which three initialization parameters are not controlled by Automatic Shared Memory Management (ASMM)?

A. LOG_BUFFER

B. SORT_AREA_SIZE

C. JAVA_POOL_SIZE

D. STREAMS_POOL_SIZE

E. DB_16K_CACHE_SZIE

F. DB_KEEP_CACHE_SIZE

Answer: AEF


Q35. You created a new database using the "create database" statement without specifying the "ENABLE PLUGGABLE" clause.

What are two effects of not using the "ENABLE PLUGGABLE database" clause?

A. The database is created as a non-CDB and can never contain a PDB. 

B. The database is treated as a PDB and must be plugged into an existing multitenant container database (CDB).

C. The database is created as a non-CDB and can never be plugged into a CDB. 

D. The database is created as a non-CDB but can be plugged into an existing CDB. 

E. The database is created as a non-CDB but will become a CDB whenever the first PDB is plugged in.

Answer: AD


Abreast of the times 1z0-060 pdf download:

Q36. You are connected to a pluggable database (PDB) as a common user with DBA privileges. The STATISTICS_LEVEL parameter is PDB_MODIFIABLE. You execute the following:

SQL > ALTER SYSTEM SET STATISTICS_LEVEL = ALL SID = ‘*’ SCOPE = SPFILE;

Which is true about the result of this command?

A. The STATISTICS_LEVEL parameter is set to all whenever this PDB is re-opened. 

B. The STATISTICS_LEVEL parameter is set to ALL whenever any PDB is reopened. 

C. The STATISTICS_LEVEL parameter is set to all whenever the multitenant container database (CDB) is restarted. 

D. Nothing happens; because there is no SPFILE for each PDB, the statement is ignored. 

Answer: A


Q37. An administrator account is granted the CREATE SESSION and SET CONTAINER system privileges.

A multitenant container database (CDB) instant has the following parameter set: 

THREADED_EXECUTION = FALSE

Which four statements are true about this administrator establishing connections to root in a CDB that has been opened in read only mode?

A. You can conned as a common user by using the connect statement.

B. You can connect as a local user by using the connect statement.

C. You can connect by using easy connect.

D. You can connect by using OS authentication.

E. You can connect by using a Net Service name.

F. You can connect as a local user by using the SET CONTAINER statement.

Answer: AC,E


Q38. You upgraded from a previous Oracle database version to Oracle Database version to Oracle Database 12C.  Your database supports a mixed workload.  During the day, lots of insert, update, and delete operations are performed.  At night, Extract, Transform, Load (ETL) and batch reporting jobs are run. The ETL jobs perform certain database operations using two or more concurrent sessions.

After the upgrade, you notice that the performance of ETL jobs has degraded.  To ascertain the cause of performance degradation, you want to collect basic statistics such as the level of parallelism, total database time, and the number of I/O requests for the ETL jobs.

How do you accomplish this?

A. Examine the Active Session History (ASH) reports for the time period of the ETL or batch reporting runs.

B. Enable SQL tracing for the queries in the ETL and batch reporting queries and gather diagnostic data from the trace file.

C. Enable real-time SQL monitoring for ETL jobs and gather diagnostic data from the V$SQL_MONITOR view.

D. Enable real-time database operation monitoring using the DBMS_SQL_MONITOR.BEGIN_OPERATION function, and then use the DBMS_SQL_MONITOR.REPORT_SQL_MONITOR function to view the required information.

Answer: D


Q39. Examine the commands executed to monitor database operations:

$> conn sys oracle/oracle@prod as sysdba 

SQL > VAR eid NUMBER

SQL > EXEC: eid := DBMS_SQL_MONITOR.BEGIN_OPERATION (‘batch_job’ , FORCED_TRACKING => ‘Y’);

Which two statements are true?

A. Database operations will be monitored only when they consume a significant amount of resource.

B. Database operations for all sessions will be monitoreD. 

C. Database operations will be monitored only if the STATISTICS_LEVEL parameter is set to TYPICAL and CONTROL_MANAGEMENT_PACK_ACCESS is set DIAGNISTIC + TUNING.

D. Only DML and DDL statements will be monitored for the session.

E. All subsequent statements in the session will be treated as one database operation and will be monitored. 

Answer: CE


Q40. You Execute the Following command to create a password file in the database server:

$ orapwd file = ‘+DATA/PROD/orapwprod entries = 5 ignorecase = N format = 12’ 

Which two statements are true about the password file?

A. It records the usernames and passwords of users when granted the DBA role.

B. It contains the usernames and passwords of users for whom auditing is enabled. 

C. Is used by Oracle to authenticate users for remote database administration.

D. It records the usernames and passwords of all users when they are added to the OSDBA or OSOPER operating system groups.

E. It supports the SYSBACKUP, SYSDG, and SYSKM system privileges.

Answer: CE