Exam Code: 1z0-060 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Upgrade to Oracle Database 12c
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1z0-060 Exam.

2016 Jun 1z0-060 Study Guide Questions:

Q41. Your database supports a DSS workload that involves the execution of complex queries: Currently, the library cache contains the ideal workload for analysis. You want to analyze some of the queries for an application that are cached in the library cache.

What must you do to receive recommendations about the efficient use of indexes and materialized views to improve query performance?

A. Create a SQL Tuning Set (STS) that contains the queries cached in the library cache and run the SQL Tuning Advisor (STA) on the workload captured in the STS.

B. Run the Automatic Workload Repository Monitor (ADDM).

C. Create an STS that contains the queries cached in the library cache and run the SQL Performance Analyzer (SPA) on the workload captured in the STS.

D. Create an STS that contains the queries cached in the library cache and run the SQL Access Advisor on the workload captured in the STS.

Answer: D


Q42. Examine the following steps of privilege analysis for checking and revoking excessive, unused privileges granted to users:

1.Create a policy to capture the privilege used by a user for privilege analysis.

2.Generate a report with the data captured for a specified privilege capture.

3.Start analyzing the data captured by the policy.

4.Revoke the unused privileges.

5.Compare the used and unused privileges’ lists.

6.Stop analyzing the data. 

Identify the correct sequence of steps.

A. 1, 3, 5, 6, 2, 4

B. 1, 3, 6, 2, 5, 4

C. 1, 3, 2, 5, 6, 4

D. 1, 3, 2, 5, 6, 4

E. 1, 3, 5, 2, 6, 4

Answer: B


Q43. You run a script that completes successfully using SQL*Plus that performs these actions:

1.Creates a multitenant container database (CDB)

2.Plugs in three pluggable databases (PDBs)

3.Shuts down the CDB instance

4.Starts up the CDB instance using STARTUP OPEN READ WRITE Which two statements are true about the outcome after running the script?

A. The seed will be in mount state.

B. The seed will be opened read-only.

C. The seed will be opened read/write.

D. The other PDBs will be in mount state.

E. The other PDBs will be opened read-only.

F. The PDBs will be opened read/write.

Answer: BD


certifyforall.com

Most up-to-date 1z0-060 exam:

Q44. You notice that the elapsed time for an important database scheduler Job is unacceptably long.

The job belongs to a scheduler job class and window. Which two actions would reduce the job's elapsed time?

A. Increasing the priority of the job class to which the job belongs

B. Increasing the job's relative priority within the Job class to which it belongs

C. Increasing the resource allocation for the consumer group mapped to the scheduler job's job class within the plan mapped to the scheduler window

D. Moving the job to an existing higher priority scheduler window with the same schedule and duration

E. Increasing the value of the JOB_QUEUE_PROCESSES parameter

F. Increasing the priority of the scheduler window to which the job belongs

Answer: CF


Q45. To implement Automatic Management (AMM), you set the following parameters:


When you try to start the database instance with these parameter settings, you receive the following error message:

SQL > startup

ORA-00824: cannot set SGA_TARGET or MEMORY_TARGET due to existing internal settings, see alert log for more information.

Identify the reason the instance failed to start.

A. The PGA_AGGREGATE_TARGET parameter is set to zero.

B. The STATISTICS_LEVEL parameter is set to BASIC. 

C. Both the SGA_TARGET and MEMORY_TARGET parameters are set.

D. The SGA_MAX_SIZE and SGA_TARGET parameter values are not equal.

Answer: B 


Q46. Examine the details of the Top 5 Timed Events in the following Automatic Workloads Repository (AWR) report:


What are three possible causes for the latch-related wait events?

A. The size of the shared pool is too small.

B. Cursors are not being shared. 

C. A large number COMMITS are being performed. 

D. There are frequent logons and logoffs.

E. The buffers are being read into the buffer cache, but some other session is changing the buffers.

Answer: ABE


1z0-060  exam engine

Actual exam 1z0-060:

Q47. Which three actions are possible during an Online Data file Move operation?

A. Creating and dropping tables in the data file being moved

B. Performing file shrink of the data file being moved

C. Querying tables in the data file being moved

D. Performing Block Media Recovery for a data block in the data file being moved

E. Flashing back the database

F. Executing DML statements on objects stored in the data file being moved

Answer: ACF


Q48. You are required to migrate your 11.2.0.3 database as a pluggable database (PDB) to a multitenant container database (CDB).

The following are the possible steps to accomplish this task:

1.Place all the user-defined tablespace in read-only mode on the source database.

2.Upgrade the source database to a 12c version.

3.Create a new PDB in the target container database.

4.Perform a full transportable export on the source database with the VERSION parameter set to 12 using the expdp utility.

5.Copy the associated data files and export the dump file to the desired location in the target database.

6.Invoke the Data Pump import utility on the new PDB database as a user with the DATAPUMP_IMP_FULL_DATABASE role and specify the full transportable import options.

7. Synchronize the PDB on the target container database by using the DBMS_PDS.SYNC_ODB function.

Identify the correct order of the required steps.

A. 2, 1, 3, 4, 5, 6

B. 1, 3, 4, 5, 6, 7

C. 1, 4, 3, 5, 6, 7

D. 2, 1, 3, 4, 5, 6, 7

E. 1, 5, 6, 4, 3, 2

Answer: C


Q49. You have installed two 64G flash devices to support the Database Smart Flash Cache feature on your database server that is running on Oracle Linux.

You have set the DB_SMART_FLASH_FILE parameter: 

DB_FLASH_CACHE_FILE= ‘/dev/flash_device_1 ‘,’ /dev/flash_device_2’

How should the DB_FLASH_CACHE_SIZE be configured to use both devices?

A. Set DB_FLASH_CACHE_ZISE = 64G.

B. Set DB_FLASH_CACHE_ZISE = 64G, 64G

C. Set DB_FLASH_CACHE_ZISE = 128G.

D. DB_FLASH_CACHE_SIZE is automatically configured by the instance at startup.

Answer: B


Q50. Which two statements are true about the Oracle Direct Network File system (DNFS)?

A. It utilizes the OS file system cache.

B. A traditional NFS mount is not required when using Direct NFS.

C. Oracle Disk Manager can manage NFS on its own, without using the operating kernel NFS driver.

D. Direct NFS is available only in UNIX platforms.

E. Direct NFS can load-balance I/O traffic across multiple network adapters.

Answer: CE