Proper study guides for Leading Oracle Oracle Solaris 10 System Administrator Certified Professional Upgrade Exam certified begins with Oracle 1Z0-879 preparation products which designed to deliver the Real 1Z0-879 questions by making you pass the 1Z0-879 test at your first time. Try the free 1Z0-879 demo right now.

2016 Sep 1Z0-879 practice test

Q11. You want to monitor a failed login after five unsuccessful attempts. Which file contains this information? 

A. /var/adm/lastlog 

B. /var/adm/loginlog 

C. /var/adm/sulog 

D. /var/adm/failedloginlog 

Answer: B 


Q12. You need to convert the Sun VTS software package from the file system format to the data stream format to propagate the software using your WANboot server. The package is currently in the /var/tmp directory. Which command do you need to execute to accomplish this task? 

A. # pkgtrans /var/tmp /tmp/SUNWvts.pkg SUNWvts 

B. # pkgstream SUNWvts /var/tmp/SUNWvts.datastream 

C. # pkgstream /var/tmp/SUNWvts /tmp/SUNWvts.stream 

D. # pkgconvert -f /var/tmp/SUNWvts -d /var/tmp/SUNWvts.pkg 

Answer: A 


Q13. A snapshot of the /export/project file system has been taken. Prior to backing up the file system, you need to check to see if certain files are on the snapshot. The snapshot needs to be mounted to check for these files. Which command will mount the snapshot? 

A. mount -F ufs -o ro /dev/fssnap/0 /check 

B. mount -F ufs -o rw /dev/fssnap/0 /check 

C. mount -F ufs -o ro /export/project /check 

D. mount -F ufs -o rw /export/project /check 

Answer: A 


Q14. You want to boot a SPARC-based system and stop system initialization at run level 2. Which two procedures can do this? (Choose two.) 

A. Use the reboot -- -2 command to shut down and reboot the system. 

B. From the OBP ok prompt, boot the system using the boot -2 command. 

C. Set the milestone for this reboot to multi-user. 

D. Shut down the system with the init s command, then use the init 2 command to switch to run level 2. 

E. From the OBP ok prompt, boot the system to run level s, then use the init command to set the run level to 2. 

Answer: C,E 


Q15. You have been requested to supply a list of the Solaris software cluster groups for a project. Which command produces the required information? 

A. cat /etc/cluster 

B. cat /var/sadm/install_data 

C. grep METACLUSTER /etc/release 

D. cat /var/sadm/system/admin/CLUSTER 

E. grep METACLUSTER /var/sadm/system/admin/.clustertoc 

Answer: E 

103. You have been requested to supply a list of the Solaris software cluster groups for a project. Which command produces the required information? 

A. cat /etc/cluster 

B. cat /var/sadm/install_data 

C. grep METACLUSTER /etc/release 

D. cat /var/sadm/system/admin/CLUSTER 

E. grep METACLUSTER /var/sadm/system/admin/.clustertoc 

Answer: E 


certifyforall.com

Avant-garde 1Z0-879 book:

Q16. Which three FORTH Monitor commands allow you to boot a SPARC-based system? (Choose three.) 

A. ok boot net 

B. ok reboot 

C. ok boot net:rarp 

D. ok boot -as cdrom 

E. ok boot ip=192.168.1.1 

Answer: A,C,D 


Q17. On a system with a number of zones installed, all zones are NIS clients of the global zone. A second NIS domain is required. Which statement is true? 

A. Non-global zones can only be DNS clients. 

B. This is NOT possible. Only one NIS server can run on a system and all zones need to be NIS clients of the same domain. 

C. The administrator can create a new zone with a second NIS server. Each zone is free to pick its own domain name. 

D. Zones can be in different NIS domains, but you can run only one NIS server on one system. 

Answer: C 


Q18. The production server needs additional swap space due to lack of physical memory. 

The system has only one disk and is partitioned as follows: 

Part Tag Flag Cylinders Size Blocks 

0 root wm 1041 - 38491 18.00GB (37451/0/0) 37750608 1 swap wu 0 - 1040 512.37MB (1041/0/0) 1049328 

2 backup wm 0 - 39532 19.00GB (39533/0/0) 39849264 

3 unassigned wm 0 0 (0/0/0) 0 

4 unassigned wm 0 0 (0/0/0) 0 

5 unassigned wm 0 0 (0/0/0) 0 

6 unassigned wm 0 0 (0/0/0) 0 

7 unassigned wm 0 0 (0/0/0) 0 

There is one swap slice configured and active: 

# swap -l 

swapfile dev swaplo blocks free 

/dev/dsk/c0t0d0s1 136,1 16 1049312 0 

The root file system is a flat file system: 

# df -k / 

Filesystem kbytes used avail capacity Mounted on 

/dev/dsk/c0t0d0s0 18575269 9549546 9025723 53% / 

Which two methods can be used to temporarily add swap space? (Choose two.) 

A. add slice 2 as swap: # swap -a /dev/dsk/c0t0d0s2 

B. create a 512 megabyte swap file on the root disk: # mkfile 512m /swapfile # swap -a /swapfile 

C. remove the existing swap and read it using swap compression: # swap -d /dev/dsk/c0t0d0s3 # swap -a -c /dev/dsk/c0t0d0s3 

D. repartition the disk so that slice 3 contains the unused cylinders 38492 through 39532, and then add slice 3 as swap: # swap -a /dev/dsk/c0t0d0s3 

E. use NFS to mount a file system from the development server, and then create and use a swap file on the remote system: # mkdir /data # mount -F nfs tokyo:/export/data /data # mkfile /data/swapfile # swap -a /data/swapfile 

Answer: B,D 


Q19. Click the Exhibit button. 

You receive a complaint from a user who is unable to use the SSH service to access the user's lab system. You use a serial line to get in and check the SSH service. The svcs output is shown in the exhibit. 

What has caused the disruption of the SSH service? 

A. There is no "next state" defined. 

B. One of the dependencies has NOT been met. 

C. The contract_id is missing. 

D. The service is disabled. 

Answer: B 


Q20. Given the add_install_client script executed with the options: 

# ./add_install_client -d -b "input-device=ttya" -b "output-device=ttya" SUNW.i86pc i86pc 

Which two statements are true? (Choose two.) 

A. The console is directed to a serial port. 

B. The console is directed to the video port. 

C. This applies to all x86-based systems being network installed using PXE. 

D. This applies only to the system with a host name of SUNW.i86pc being network installed using PXE. 

E. The system to be installed using PXE must be booted using a diskette before it accesses the network. 

Answer: A,C