Cause all that matters here is passing the Oracle 1Z0-879 exam. Cause all that you need is a high score of 1Z0-879 Oracle Solaris 10 System Administrator Certified Professional Upgrade Exam exam. The only one thing you need to do is downloading Examcollection 1Z0-879 exam study guides now. We will not let you down with our money-back guarantee.

2016 Jul 1Z0-879 test questions

Q191. You determine that a certain user, user1, is using excessive disk space in his home directory. To achieve the best space reduction with minimum effort, you want to gather information to help user1 decide which files or directories to back up. 

You also want to illustrate that user1 is using more space than others. Which two commands achieve this? (Choose two.) 

A. df -h 

B. du -h /export/home/user1 

C. ls -alR /export/home/user1 

D. quot -f /dev/dsk/<device> 

E. du -hs /var/opt 

Answer: B,D 


Q192. You are working on a system connected to the network. You are attempting to access a currently mounted NFS directory. Your system displays the message: 

nfs mount: hostl: : NFS: Service not responding 

nfs mount: retrying: user/share/man 

What can you do to solve this problem? 

A. Ensure that nf sd is running on the NFS server. 

B. Ensure that mountd is running on the NFS server. 

C. Send a HUP signal to the inetd process on the NFS server. 

D. Send a HUP signal to the rpcbind process on the NFS server. 

Answer: A 


Q193. A system administrator needs to halt a zone. Which two commands properly shut down a zone? (Choose two). 

A. zhalt zonename 

B. zoneadm halt zonename 

C. zlogin zonename init 5 

D. D. zconsole zonename init 0 

E. zlogin zonename shutdown —y —i5 

Answer: C,E 


Q194. Which two statements are true about the inetd process on a system running the Solaris 10 OS? (Choose two.) 

A. It only runs on servers. 

B. It is considered the master restarter. 

C. It starts well-known services on demand that are NOT automatically started at boot time. 

D. It consults /etc/inet/services to determine which service to start when a request is received on a port. 

Answer: C,D 


Q195. The /etc/user_attr file on your system contains the following entry: 

operator::::type=role;auths=solaris.system.shutdown, solaris.admin.patchmgr;profiles=Log Management 

Which two are correct statements about this entry? (Choose two.) 

A. The account operator is assigned the default system role. 

B. The account operator is assigned two rights. 

C. The account operator is assigned one right. 

D. The account operator is a regular user account. 

E. The account operator is assigned two authorizations. 

Answer: C,E 


certifyforall.com

Regenerate 1Z0-879 practice exam:

Q196. One of your disks is almost full, so you decide to look for files that can be removed. Looking around the file system, you find a directory with this content: 

How much disk space can you reclaim by removing these files? 

A. 0 bytes 

B. 33, 570, 624 bytes 

C. 4, 294, 967, 296 bytes 

D. 17, 179, 869, 184 bytes 

Answer: A 


Q197. The standard operating procdure for your department specifies that sendmail must be turned off. However, when you enter the ps -ef command, you see that sendmail is running on your server. In Solaris 10, how would you shutdown the sendmail service and ensure that it does not automatically start at the next reboot? 

A. svcadm disable svc:/network/smtp:sendmail 

B. svcadm -t disable svc:/network/smtp:sendmail 

C. svcadm disable svc:/network/smtp:sendmail; pkill sendmail 

D. pkill sendmail; svcadm disable svc:/network/smtp:sendmail 

E. pkill sendmail and disable the sendmail legacy startup script in /etc/rc2.d 

Answer: A 


Q198. As system administrator, you want to create an alias for the secondary network interface on a SPARC-based workstation. However, you cannot remember the exact FORTH Monitor syntax for the command that lists all the network interfaces at the ok prompt. All you remember is that the command contains the string net. 

Which FORTH Monitor command can you use to list all the commands that contain the net string? 

A. list net 

B. sifting net 

C. show-net 

D. watch-net 

Answer: B 


Q199. Which of the following answers describe the requirements for performing a Solaris Live Upgrade? (Choose three.) 

A. Only SPARC-based systems can perform a Solaris Live Upgrade. 

B. When you create an inactive boot environment, / (root) can be located on a Veritas Volume Manager volume (VxVM). 

C. There must be enough space to use the lucreate command to create separate file systems for root (/) and / kernel. 

D. None critical file systems must be on the same physical disk as the critical file systems to be shared between boot environments. 

E. When you create an inactive boot environment, / (root) can be on different physical disk or the same disk as the active root (/) file system. 

F. The release of the Solaris Live Upgrade packages you use to perform live upgrade tasks must match the release of the OS you are upgrading to. 

Answer: B,E,F 


Q200. A user is trying to insert a CD-ROM on their system to access data sent by a customer, but the CD-ROM is failing to mount automatically. Which two commands do you need to perform to ensure the correct process is running and then restart it if required? (Choose two.) 

A. mount cd 

B. mount cdrom 

C. svcs -p | grep vold 

D. svcs -p | grep volmgt 

E. /etc/init.d/vold start 

F. /etc/init.d/volmgt start 

Answer: C,F