Proper study guides for Most up-to-date Oracle Java Mobile Edition 1 Mobile Application Developer Certified Professional Exam certified begins with Oracle 1Z0-869 preparation products which designed to deliver the Tested 1Z0-869 questions by making you pass the 1Z0-869 test at your first time. Try the free 1Z0-869 demo right now.

2016 Aug 1Z0-869 test question

Q161. - (Topic 2) 

Which three are goals of the CLDC specification? (Choose three.) 

A. It is intended to be an application development platform. 

B. It is intended as a systems programming environment. 

C. It allows device manufacturers to build more extensible devices. 

D. It does NOT provide device-specific APIs. 

E. It allows developers to port existing applications to mobile devices. 

Answer: A,C,D 


Q162. - (Topic 3) 

Which is a method of ToneControl? 

A. setSequence() 

B. setLevel() 

C. startPlayback() 

D. playTone() 

Answer: A 


Q163. - (Topic 2) 

What action can the device take when some Item objects on a Form do NOT fit when displayed? 

A. delete the extra Item objects 

B. display a runtime error 

C. create an additional screen 

D. create a vertical scroll bar 

Answer: D 


Q164. - (Topic 1) 

Which is true about the process of updating a MIDlet suite in a JTWI-compliant device? 

A. An unsigned MIDlet suite must NOT be allowed to update a signed MIDlet suite. 

B. A MIDlet suite CANNOT be updated with the same MIDlet suite from a different URL. 

C. The RMS record stores of the updated MIDlet suite are always lost. 

D. A MIDlet suite CANNOT be updated with another MIDlet suite that has a lower value for the MIDlet-Version attribute. 

Answer: A 


Q165. - (Topic 2) 

Given that rs is an object of type javax.microedition.rms.RecordStore and that record 1 exists in rs, and 

21.

 String one = "short String"; 

22.

 String two = "a much longer String"; 

23.

 byte [] small = one.getBytes(); 

24.

 byte [] big = two.getBytes(); 

25.

 rs.setRecord(1, big, 0, big.length); 

26.

 rs.setRecord(1, small, 0, small.length); 

What is the result? 

A. An exception is thrown at runtime. 

B. Record 1 contains "short String." 

C. Record 1 contains "a much longer String." 

D. Record 1 contains "short Stringr String." 

E. Compilation fails. 

Answer: B 


certifyforall.com

Avant-garde 1Z0-869 exam guide:

Q166. - (Topic 2) 

The developer is designing a game that uses the LayerManager and Sprite classes. Three Sprite objects are added to a LayerManager object and a call is placed to the LayerManager.paint(Graphics, x, y) method. In what order are the Sprite objects rendered to the device display? 

A. The Sprites are rendered in a random order. 

B. The Sprites are rendered in order of descending index. 

C. The Sprites that are animated are rendered first. 

D. The Sprites are rendered in an implementation specific manner. 

Answer: B 


Q167. - (Topic 2) 

Which three classes are subclasses of Item? (Choose three.) 

A. List B. Alert 

C. TextBox 

D. TextField 

E. Gauge 

F. ChoiceGroup 

G. Form 

Answer: D,E,F 


Q168. - (Topic 3) 

Which object or objects must be created to generate a simple tone? 

A. A Player and ToneControl must be created. 

B. A Player must be created. 

C. None. Manager can be used to generate a simple tone. 

D. A Player and a PlayerListener must be created. 

Answer: C 


Q169. - (Topic 1) 

Given: 

50.

 class MyGameCanvas extends Canvas { 

51.

 //... 

60.

 public MyGameCanvas() { 

61.

 int width1 = getWidth(); 

62.

 int height1 = getHeight(); 

63.

 //... 

70.

 setFullScreenMode(true); 

71.

 //... 

80.

 int width2 = getWidth(); 

81.

 int height2 = getHeight(); 

82.

 //... 

90. } 

What is true about width1, height1 and width2, height2? 

A. The call to setFullScreenMode() is ignored because the dimensions have already been set. 

B. The system tries to provide maximum visible area to the MIDlet and these dimensions are width2, height2. 

C. height1 is always equal to height2. 

D. width1 is always equal to width2. 

Answer: B 


Q170. - (Topic 2) 

Which two are true about the MIDP user interface API? (Choose two.) 

A. A single Command can have both a long and a short label. 

B. There can be multiple Displayable objects shown on the display at the same time. 

C. All UI events are sent to the application asynchronously. 

D. There can be only one Display object per MIDlet. 

E. Form is a multicast event source for CommandListener objects. 

F. Canvas is a subclass of Screen. 

Answer: A,D