Many That aspirants are eager to acquire the Oracle Oracle certification. It can be a threshold in direction of a well-paid work. If you keep a Oracle certification, you may hold the actual advantage over some other candidates in the work market. Nevertheless, passing the Oracle 1Z0-063 exam can be never the easy work without any help. Taking advantage of the actual Oracle Oracle exam questions and answers that reflect the true exam at Ucertify, you may be all set for the Oracle actual test. It can be a more quickly and less difficult approach in order to prepare to the Oracle 1Z0-063 exam by using the Ucertifys education course. We all guarantee the success in first attempt.

2016 Sep 1Z0-063 exams

Q11. Which two statements are true regarding Oracle Data Pump? 

A. EXPDP and IMPDP are the clientcomponents of Oracle Data Pump. 

B. DBMS_DATAPUMP PL/SQL packages can be used independently of the Data Pump clients. 

C. Oracle Data Pump export and import operations can be performed only by users with the SYSDBA privilege. 

D. Oracle Data Pump imports can bedone from the export files generated in the Original Export Utility. 

E. EXPDP and IMPDP use the procedures provided by DBMS_METADATA to execute export and import commands. 

Answer: A,B 

Reference:http://docs.oracle.com/cd/B19306_01/server.102/b14215/dp_overview.htm 


Q12. You are connected to a pluggable database (PDB) as a common user with the sysdba privilege. The PDB is open and you issue the shutdown immediate command. 

What is the outcome? 

A. The PDB is closed. 

B. The PDB is placed in mount state. 

C. The command executes only if the common user is granted the set container privilege for the PDB. 

D. The command results in an error because the PDB can be shut down only by a local user. 

Answer: A 

Reference:http://docs.oracle.com/database/121/ADMIN/cdb_pdb_admin.htm#ADMIN13652 


Q13. Which two methods can be used toadd an Oracle 11g database to a multitenant container database (CDB) as a pluggable database (PDB)? 

A. Use the d3MS_pdb package to plug the Oracle 11g database into the existing CDB as a PDB. 

B. Use the create database ... enable pluggable database statement to create a PDB by copying data files from pd3Sseed and use data pump to load data from the Oracle 11g database into the newly created PDB. 

C. Pre-create a PDB in CDB and use data pump to load data from the complete database export of the Oracle 11g database into the newly created PDB. 

D. Pre-create a PDB in CDB and use the network_link and parallel parameters with data pump import to import data from the Oracle 11g database to the newly created PDB. 

E. Upgrade the Oracle 11g database to a 12c non-CDB and use the dbms_pdb.describe procedure to plug the database as a new PDB into the CDB. 

Answer: B,E 


Q14. In the SPFILE, UNDOJTABLESPACEis Set to UNDOTBS. 

You rename the undotbs undo tablespace: 

ALTER TABLESPACE undotbs RENAME TO undotbs_old; 

Which statement is true? 

A. The tablespace will be renamed but the data file headers will not be updated. 

B. The statement will fail because you cannot rename an undo tablespace. 

C. The tablespace will be renamed and all the changes will be logged in the alert log. 

D. The tablespace will be renamed and a message written to the alert log indicating that you should change the corresponding initialization parameter. 

E. You must set the undo_tablespace parameter to some other tablespace name before renaming undotbs. 

Answer: C 


Q15. Which two statements are true about dropping a pluggable database (PDB)? 

A. A PDB must be in mount state or it must be unplugged. 

B. The data files associated with a PDB are automatically removed from disk. 

C. A dropped and unplugged PDB can be plugged back into the same multitenant container database (CDB) or other CDBs. 

D. A PDB must be in closed state. 

E. The backups associated with a PDB are removed. 

F. A PDB must have been opened at least once after creation. 

Answer: A,D 

Reference:http://docs.oracle.com/database/121/ADMIN/cdb_plug.htm#ADMIN13858 


certifyforall.com

Update 1Z0-063 exam price:

Q16. Which three statements are true about compression of backup sets? 

A. Compressed backups can only be written to media. 

B. Binary compression creates performance overhead during a backup operation. 

C. Unused blocks below the high-water mark are not backed up. 

D. Compressed backups cannot have section size defined during a backup operation 

E. It works only for locally managed tablespaces. 

Answer: B,C,E 


Q17. Which two are direct benefits of the multiprocess, multithreaded architecture of Oracle Database 12c when it is enabled? 

A. Reduced logical I/O 

B. Reduced virtual memory utilization 

C. Improved Serial Execution performance 

D. Reduced physical I/O 

E. Reduced CPU utilization 

Answer: B,E 


Q18. Which three statements are true about the database instance startup after an instance failure? 

A. The RECO process recovers the uncommitted transactions at the next instance startup. 

B. Online redo log files and archived redo log files are required to complete the rollback stage of instance recovery. 

C. Uncommitted changes are rolled back to ensure transactional consistency. 

D. The SMON process automatically performs the database recovery. 

E. Media recovery is required to complete the database recovery. 

F. Changes committed before the failure, which were not written to the data files, are re-applied. 

Answer: A,C,D 


Q19. Consider the following scenario for your database: 

Backup optimization is enabled in RMAN. 

Therecovery window is set to seven days in RMAN. 

The most recent backup to disk for the tools tablespace was taken on March 1, 

... 

2013. 

. The tools tablespace is read-only since March 2, 2013. 

On March 15, 2013, you issue the RMAN command to back up the databaseto disk. 

Which statement is true about the backup of the tools tablespace? 

A. The RMAN backup fails because the tools tablespace is read-only. 

B. RMAN skips the backup of the tools tablespace because backup optimization is enabled. 

C. RMAN creates a backup of the tools tablespace because backup optimization is applicable only for the backups written to media. 

D. RMAN creates a backup of the tools tablespace because no backup of the tablespace exists within the seven-day recovery window. 

Answer: D 


Q20. You issue the RMAN commands: 

RMAN> CONFIGURE DEFAULT DEVICE TYPE TO disk; 

RKAN> CONFIGURE DEVICE TYPE DISK BACKUP TYPE TO COPY; 

RMAN>CONFIGURE CONTROLFILE AUTOBACKUP ON; 

RMAN> BACKUP DATABASE PLUS ARCHIVELOG DELETE INPUT; 

Which three tasks are performed by the BACKUP DATABASE command? 

A. switching the online redo log file 

B. backing up all data files as image copies and archive log files, and deleting those archive log files 

C. backing up only the used blocks in the data files 

D. backing up all used and unused blocks in the data files 

E. backing up allarchived log files and marking them as obsolete 

Answer: A,C,E