What will certainly you get following purchase: One. A Oracle 1Z0-063 research guide Only two. Printable Pdf files and Analyze Engine software Several. Truly online Oracle 1Z0-063 test 4. Interactive space with other candidates 5. Generate and get notes around the 1Z0-063 practice questions

2016 Aug 1Z0-063 free practice exam

Q61. A complete database backup to media is taken for your database every day. Which three actions would you take to improve backup performance? 

A. Set the backup_tape_io_slaves parameter to true. 

B. Set the dbwr_io_slaves parameter to a nonzero value if synchronous I/O is in use. 

C. Configure large pool if not already done. 

D. Remove the rate parameter, if specified, in the allocate channel command. 

E. Always use RMAN compression for tape backups ratherthan the compression provided by media manager. 

F. Always use synchronous I/O for the database. 

Answer: B,C,D 

Reference:http://docs.oracle.com/cd/B19306_01/backup.102/b14191/rcmtunin.htm 


Q62. Examine the resources consumed by a database instance whose current Resource Manager plan is displayed. 

SQL> SELECT name, active_sessions, queue_length, consumed_cpu_time, cpu_waits, cpu_wait_time FROM v$rsrc_consumer_group; 

Which two statements are true? 

A. An attempt to start a new session by a user belonging to DSS_QUERIES fails with an error. 

B. An attempt to start a new session by a user belonging to OTHE_GROUPS fails withan error. 

C. The CPU_WAIT_TIME column indicates the total time that sessions in the consumer group waited for the CPU due to resource management. 

D. The CPU_WAIT_TIME column indicates the total time that sessions in the consumer group waited for the CPU due to I/O waits and latch or enqueue contention. 

E. A user belonging to the DSS__QUERIES resource consumer group can create a new session but the session will be queued. 

Answer: C,E 

93. Which Oracle Database component is audited by default if the Unified Auditing option is enabled? 

A. Oracle Data Pump 

B. Oracle Recovery Manager (RMAN) 

C. Oracle Label Security 

D. Oracle Database Vault 

E. Oracle Real Application Security 

Answer: B 


Q63. Your database instance is started using an SPFILE. You are connected to cdb$root, as a DBA. You issue: 

SQL> ALTER SYSTEM SET STATISTICS_LEVEL=ALL SCOPE=BOTH; 

Which two statements are true about the statistics level parameter? 

A. It is immediately set to all in the SPFILE and the CDB instance. 

B. It is immediately set to all in only those pluggable databases (PDBs) where the value is set to typical. 

C. It is immediately set to all only for cd3Sroot. 

D. It is immediately set to all in all PDBs where the statistics_level parameter is not set. 

E. It is set to all for all PDBs only in the SPFILE. 

Answer: A,B 


Q64. You issue commands in SQL*Plus as the Oracle owner, to enable multithreading for your UNIX-based Oracle 12c database: 

CONNECT/AS SYSDBA 

ALTER SYSTEMSETTHREADED__EXECUTION= TRUESCOPE=SPFILE; 

SHUTDOWNIMMEDIATE 

You then restart the instance and get an error: 

STARTUP 

ORA-01031:insufficientprivileges 

Why does the startup command return the error shown? 

A. because the threaded architecture requires exiting from sql*pIus and reconnectingwith sql*PIus / as sysdba before issuing a startup command 

B. because the threaded architecture requires issuing a new connect / as sysdba from within sql*pIus before issuing a startup command 

C. because the threaded architecture requires authentication using a password file before issuing a startup command 

D. because the threaded architecture requires connecting to the instance via a listener before issuing a startup command 

E. because the threaded architecture requires restarting the listener before issuing astartup command 

Answer: C 


Q65. Examine the command to duplicate a database: 

RMAN> DUPLICATE TARGET DATABASE TO cdb 

PLUGGABLE DATABASE pdb1, pdb5; 

Which two statements are true about the DUPLICATE command? 

A. The SPFILE is copied along with the datafiles of the pluggable databases (PDBs). The root and the seed database in the container database (CDB) are also duplicated. 

B. A backup of pdbi and pd35 must exist before executing the command. 

C. The duplicate command first creates a backup, and then duplicates the PDBs by using the 

D. backup. 

E. An auxiliary instance must be started with the initialization parameter ENABLE_PLUGGABLE_DATABASE set to TRUE. 

Answer: D,E 


certifyforall.com

Updated 1Z0-063 free practice questions:

Q66. You install "Oracle Grid Infrastructure for a standalone server" on a host on which the orcl1 and orcl2 databases both have their instances running. 

Which two statements are true? 

A. Both orcl1 and orcl2 are automatically added to the Oracle Restart configuration. 

B. All database listeners running from the database home are automatically added to the Oracle Restart configuration. 

C. The srvct1 add database command must be used to add orcl1 and orcl2 to the Oracle Restartconfiguration. 

D. The crsct1 start has command must be used to start software services for Oracle AutomaticStorage Management (ASM) after the "Oracle Grid Infrastructure for a standalone server" installation is complete. 

E. All databases subsequently created by using the Database Configuration Assistant (DBCA) are automatically added to the Oracle Restart configuration. 

Answer: C,E 

Explanation: https://docs.oracle.com/cd/E18283_01/server.112/e17120/restart001.htm 


Q67. LDAP_DIRECTORY_SYSAUTH is set to YES. 

Users requiring DBAs access have been granted the sysdba enterpriserole in Oracle Internet Directory(OID). SSL has been configure for the database and OLD and the password file has been 

configured for the database. 

User scott with sysdba privilege tries to connect remotely using this command: 

$sqlplusscott/tiger@DB0l As sysdba where DB01 is the net service name. 

Which authentication method will be attempted first? 

A. authentication by password file 

B. authentication by using certificates over SSL 

C. authentication by using the Oracle Internet Directory 

D. authentication by using the local OS of the database server 

Answer: A 


Q68. Which two resources might be prioritized between competing pluggable databases (PDBs) when creating a multitenant container database(COB) plan using Oracle Database Resource Manager? 

A. maximum undo per consumer group 

B. maximum idle time for a session in a PDB 

C. parallel server limit 

D. CPU 

E. maximum number of sessions for a PDB 

Answer: C,D 


Q69. In your database, there are tablespaces that were read-only when thelast backup was taken. These tablespaces have not been made read/write since then. You want to perform an incomplete recovery on the database by using a backup control file. 

What precaution must you take for the read-only tablespaces before performing anincomplete recovery? 

A. All the read-only tablespaces should be taken offline. 

B. All the read-only tablespaces should be restored separately. 

C. All the read-only tablespaces should be renamed to have the MISSINGnnnn format. 

D. All the read-only tablespacesshould be made online with logging disabled. 

Answer: B 


Q70. You create a default Flashback Data Archive FLA1and enable it for the EMPLOYEES table in the HR schema. 

After a few days, you want to alter the EMPLOYEES table by executing the command: 

SQL> ALTER TABLE EMPLOYEES ADD PHONE NUMBER(12); 

Which statement is true about the execution of the command? 

A. It gives an error because DDL statements cannot be executed on a table that is enabled for Flashback Data Archive. 

B. It executes successfully and all metadata related to the EMPLOYEES table before altering the table definition is purged from Flashback Data Archive. 

C. It executes successfully and continues to store metadata related to the EMPLOYEES table. 

D. It executes successfully but Flashback Data Archive is disabled for the EMPLOYEES table. 

Answer: C