Simply by earning a good Oracle an individual be this much nearer access to any kind of future position opportunity or simply improvement throughout an individuals expert lifestyle. 1Z0-053 qualifications is usually granted when the prospect passes a good computerised test taking place inside of a covered ecosystem. The Oracle 1Z0-053courses commonly carries a comprehensive lessons stuff addressing most of the simple and easy advanced content within the worried Oracle products.

2016 Oct actual test 1z0-053:

Q421. You are using recovery Manager (RMAN) with a recovery catalog to backup up your production database. The backups and the archived redo log files are copied to a tape drive on a daily basis. The database was open and transactions were recorded in the redo logs. Because of fire in the building you lost your servers having the production database and the recovery catalog database.

The archive log files generated after the last backup are intact on one of the remote locations. While performing a disaster recovery of the production database what is the next step that you must perform after restoring the data files and applying archived redo logs?

A. Open the database in NORMAL mode

B. Open the database in read-only mode

C. Open the database in RESTRICTED mode

D. Open the database with the RESETLOGS option

Answer: D


Q422. You plan to execute the following command to perform a Flashback Database operation in your database:

SQL> FLASHBACK DATABASE TO TIMESTAMP (SYSDATE -5/24);

Which two statements are true about this? (Choose two)

A. The database must have multiplexed redo log files

B. The database must be in the MOUNT state to execute the command

C. The database must be in the NOMOUNT state to execute the command

D. The database must be opened in RESTRICTED mode before this operation

E. The database must be opened with the RESETLOGS option after the flashback operation

Answer: BE


Q423. View the Exhibit to examine the output for the V$DIAG_INFO view.


Which statements are true regarding the location of diagnostic traces? (Choose all that apply.)

A. The path to the location of the background as well as the foreground process trace files is /u01/oracle/diag/rdbms/orclbi/orclbi/trace.

B. The location of the text alert log file is /u01/oracle/diag/rdbms/orclbi/orclbi/alert.

C. The location of the trace file for the current session is /u01/oracle/diag/rdbms/orclbi/orclbi/trace.

D. The location of the XML-formatted version of the alert log is /u01/oracle/diag/rdbms/orclbi/orclbi/alert.

Answer: ACD


Q424. You enable block change tracking. You issue the following command:

BACKUP INCREMENTAL LEVEL 0 DATABASE;

The next day, you issue the following command:

BACKUP INCREMENTAL LEVEL 1 CUMULATIVE DATABASE;

Which statement about the use of the change tracking file is true?

A. RMAN reads the block change tracking file only when it performs the incremental level 0 backup.

B. RMAN reads the block change tracking file when it performs both incremental backups.

C. RMAN reads the block change tracking file only when it performs the incremental level 1 backup.

D. RMAN does not read the block change tracking file when it performs either incremental backup.

Answer: C


Q425. View the Exhibit to examine the parameters set for your database instance.

You execute the following command to perform I/O calibration after the declaration of bind variables in the session that are used in the command:

SQL> EXECUTE dbms_resource_manager.calibrate_io( num_physical_disks=>1, -

max_latency=>50, -

max_iops=>:max_iops, -

max_mbps=>:max_mbps, -

actual_latency=>:actual_latency);

Which statement describes the consequence?


A. The command produces an error.

B. The calibration process runs successfully and populates all the bind variables.

C. The calibration process runs successfully but the latency time is not computed.

D. The calibration process runs successfully but only the latency time is computed.

Answer: A


certifyforall.com

Renovate oracle 1z0-053:

Q426. You plan to use SQL Performance Analyzer to analyze the SQL workload. You created a SQL Tuning Set as a part of the workload capturing. What information is captured as part of this process? (Choose all that apply.)

A. the SQL text

B. the execution plan

C. the execution context

D. the execution frequency

E. the system change number (SCN)

Answer: ACD


Q427. View the Exhibits: Exhibit 1 and Exhibit 2

Both processes use an existing job template PROG_1. The time taken by the jobs are recorded in the TEST_LOG table. It was observed that the job creation process in exhibit 1 takes less time than in exhibit 2.

What is the reason for this?

Exhibit:


A. It creates less metadata for jobs

B. It creates jobs temporarily in memory only

C. It writes the jobs metadata to disk in compressed format

D. It updates tables in SYSTEM tablespace instead of creating new tables 

Answer: A


Q428. You issued the following command:

CREATE GLOBAL TEMPORARY TABLE admin_work_area

 (startdate DATE,

enddate DATE,

class CHAR(20))

ON COMMIT DELETE ROWS

TABLESPACE tbs_t1;

An index is then created on the ADMIN_WORK_AREA temporary table.

Which two statements are true regarding the TBS_T1 tablespace in the above command? (Choose two.)

A. It stores only the temporary table but not its indexes.

B. It stores both the temporary table as well as its indexes.

C. It must be a nondefault temporary tablespace for the database.

D. It can be a default or nondefault temporary tablespace for the database.

E. It must be the default temporary tablespace of the user who issues the command.

Answer: BD


Q429. Examine the following command that is used to duplicate a database on the same host:

RMAN> RUN

{

ALLOCATE AUXILIARY CHANNEL, aux 1 DEVICE TYPE DISK;

DUPLICATE TARGET DATABASE TO auxdb SKIP READONLY; \ }

Which two statements describe the effect after the database is duplicated successfully? (Choose two)

A. The data files of the read-only tablespaces in the target database are not duplicated

B. The read-only tablespaces in the target database are still defined in new the database

C. The read-only tablespaces in the target database are changed to online after duplication

D. The data files of the read-only tablespaces in the target database get duplicated

E. The read-only tablespaces in the target database are not defined in the new database

Answer: AB


Q430. Which statements describe the capabilities of the DBMS_NETWORK_ACL_ADMIN package? (Choose all that apply.)

A. It can be used to allow the access privilege settings for users but not roles.

B. It can be used to allow the access privilege settings for users as well as roles.

C. It can be used to control the time interval for which the access privilege is available to a user.

D. It can be used to selectively restrict the access for each user in a database to different host computers.

E. It can be used to selectively restrict a user's access to different applications in a specific host computer.

Answer: BCD