Proper study guides for Renewal Oracle Oracle IT Architecture Release 3 Essentials certified begins with Oracle 1Z0-574 preparation products which designed to deliver the Actual 1Z0-574 questions by making you pass the 1Z0-574 test at your first time. Try the free 1Z0-574 demo right now.

2016 Aug 1Z0-574 training

Q1. A company is building a new customer self-service website. The company has an existing CRM application that contains customer information that needs to be integrated into the self-service website. The CRM application provides a synchronous interface to access the needed customer information. The CRM application takes 5 to 30 seconds to respond to the request for customer information. The requirements for the new customer self-service website is to respond within 3 seconds 90% of the time. What integration pattern would you suggest that the company use to integrate the CRM application into the new customer self-service website? 

A. Use the request-response message exchange pattern to access the synchronous interface provided by the CRM application. The request-response message exchange pattern matches the synchronous interface provided by the CRM application, so this is the simplest and best approach for integration. 

B. When customer information from the CRM application is needed, asynchronously fetch the information by using the store-and-forward integration pattern. This approach allows the self- service website to respond quickly to customer requests without waiting for the CRM application. The website can display the fetched customer information when it is available. 

C. Use the request optional-response message exchange pattern to access the CRM application. If the CRM application responds quickly (for example, in 5 seconds) use that response. If the CRM application does not respond quickly, then the optional response was not returned and processing continues. 

D. When customer information from the CRM application is needed, post a message to a topic queue by using the publish-and-subscribe integration pattern. This approach allows the CRMapplication or any other application subscribing to the topic queue to respond with customer information. 

E. Use the polling integration pattern to find the necessary customer information in the CRM application database. Obviously the data exists in the CRM application database. Obliviously the data exists in the CRM application database, so the slow response from the CRM application can be eliminated by polling directly from the CRM application database. 

Answer: B 

Explanation: An asynchronous exchange patternwould be good here. Asynchronous communication can be used when the response time for the source system is too slow to support the timelines of the calling systems. Note: Store-and-forward is a special case of asynchronous communication. In the store-and-forward pattern, the request message is put onto a queue for later retrieval by the target of the request message. Similarly, the response message is put onto a response queue for later retrieval. This is a very common approach used by messaging systems (e.g. MQ Series) to integrate with legacy systems. The architecture must support this integration pattern to facilitate integration with legacy systems and existing messaging systems. 

Reference: Oracle Reference Architecture, Service-Oriented Integration, Release 3.0 


Q2. Which of the following is NOT a container capability? 

A. Scalability 

B. High Availability 

C. Management and Monitoring 

D. Applications 

Answer: B 

Explanation: 

Reference: Oracle Reference Architecture, Application Infrastructure Foundation, Release 3.0 


Q3. Which of the following are examples of the management and visibility gap between the traditionally monitored IT Infrastructure resources and the Services? 

A. On-going Shift to Move to an Agile Shared Service Computing Environment 

B. On-going Shift to Manage IT from an End-User Experience Perspective 

C. Loosening of Corporate Policies and Regulations 

D. Increasing Number of Heterogeneous IT Infrastructure Components to Manage 

E. Complex Distributed Environments Requiring Access to Consolidated Information 

Answer: A,B,D,E 

Explanation: Examples of the management and visibility gap are listed below: 

* On-going Shift to Move to an Agile Shared Service Computing Environment 

* On-going Shift to Manage IT from an End User Experience Perspective 

* Increasing Need to Enforce Regulatory and Corporate Policies (not C) 

* Increasing Number of Heterogeneous IT Infrastructure Components to Manage 

* Complex Distributed Environments Require Access to Consolidated Information 

Note: Many companies today are deploying enterprise technology strategies (ETS) such as Service-Oriented Architectures (SOA), Business Process Management (BPM), and Cloud Computing, which are designed to make functions, processes, information, and computing resources more available. While these ETSs offer additional benefits and sophistication, they have created a management and visibility gap between the traditionally monitored IT infrastructure resources and the services that contribute to the overall experience encountered by the end user. 

Reference: Oracle Reference Architecture,Management and Monitoring, Release 3.0 


Q4. Service-Oriented Integration creates a catalog of SOA Services that expose capabilities from existing back-end systems. What are the three types of capabilities that the SOA Services expose? 

A. existing business processes 

B. existing management and monitoring functionality 

C. existing business functionality 

D. existing data entities 

E. existing application programming interfaces (APIs) 

Answer: A,C,D 

Explanation: The SOA Service needs to expose process, functionality, and data that is usable in a broader context than the source of the capability was designed to meet. Therefore, creating a SOA Service usually entails some amount of aggregation, transformation, or expansion of existing capabilities provided by the source systems. 

Note on D: Each existing application contains its own data model and data formats. This proliferation of data models and data formats is exacerbated by the fact that a single enterprise entity (e.g. customer, product, order) frequently has data elements stored in multiple existing applications. To be successful at exposing existing data via SOA Services, the integration approach must manage this complexity. 

Reference: Oracle Reference Architecture, Service-Oriented Integration, Release 3.0 


Q5. The Service-Oriented Integration (SOI) architecture can be deployed in a variety of ways. One deployment option is a hierarchical deployment, where each division within the enterprise can deploy the layers of the SOI architecture by using their chosen hardware and software platforms. 

A separate enterprise-wide deployment of the upper layers of the architecture is used to provide cross-divisional integration. Which statements are true for this type of hierarchical deployment of SOI? 

A. Hierarchical deployment of the SOI architecture is the recommended deployment whenever an enterprise has two or more business divisions. 

B. Hierarchical deployment of the SOI architecture is an anti-pattern and should be avoided du-the additional costs associated with supporting multiple hardware and software platforms. 

C. Hierarchical deployment of the SOI architecture is a transitional phase moving toward a peer- peer deployment where the enterprise-wide deployment of the upper layers is eliminated. 

D. Hierarchical deployment of the SOI architecture supports aquestions because each aquestions can be treated as a new division with its own chosen hardware and software platforms. 

E. Because each division is allowed to select the hardware and software platform, industry standards become more important to ensure interoperability between the divisions and the enterprise-wide upper layer. 

F. Because each division is allowed to select the hardware and software platform, platform vendors will have the complete for business, which will reduce the costs of hardware and software, thus reducing the cost of technical deployment versus a shared deployment. 

Answer: D,E 

Explanation: D: This type of deployment easily supports acquisitions since a new acquisition can be treated as simply another portfolio. E (not F): The primary disadvantage of a hierarchical deployment is the increased cost and complexity of supporting more hardware and software. Adherence to standards to support interoperability is also more important in a hierarchical deployment since the various portfolios may select different products 

Reference: Oracle Reference Architecture, Service-Oriented Integration, Release 3.0 


certifyforall.com

Most recent 1Z0-574 practice test:

Q6. Much as in modular programming, there are two ways that federation applies to user interface design: as either consumer or producer of federated Interface elements. 

Which statement is true? 

A. As a consumer, the end user is responsible for incorporating existing Interface elements into the user interface. 

B. As a consumer, the device is responsible for incorporating existing Interface elements into the user interface. 

C. As a consumer, the developer is responsible for incorporating existing Interface elements into the user interface. 

D. As a producer, the developer is responsible for building separate and independent interface elements that can be incorporated into another user interface. 

E. As a producer, the developer is responsible for incorporating existing interface elements into the user interface. 

Answer: C 

Explanation: As a consumer the developer is responsible for incorporating existing interface elements into the user interface. 

Reference: Oracle Reference Architecture, User Interaction, Release 3.0 


Q7. Which of the following are architecture principles that pertain to the management and monitoring framework? 

A. focus on individual resources 

B. service aware 

C. standards-based integration 

D. manual governance processes 

E. discoverable 

Answer: B,C,E 

Explanation: The following list is a sample architecture principles that pertain to the management and monitoring framework. 

* Service Aware (B) 

Treat a Service as a super infrastructure component. As more and more enterprises utilize Services as a means to build and compose business solutions it has become critical that IT operations have a comprehensive approach to managing and monitoring these Services. 

 Standards-based Integration (C) Standards based approach to integration to interact with internal and external IT operational systems. Standards-based integration improves the ability to interoperate with existing but also future and unknown IT operational systems. This facilitates the ability to manage and monitor the IT environment holistically as well as minimizing the cost of maintaining the integrations. *Discoverable (E) Discovery of deployed services and infrastructure components. Services and infrastructure components have become more dependent on one another, with many of these interdependencies crossing corporate boundaries. Without access to information concerning these dynamic interdependencies diagnosing problems and correlating problems in a complex, distributed environment is a huge challenge. Identifying and understanding dependencies manually is cost prohibitive, and breaks down with rising complexity and a rapid rate of change. 

Note: 

Other architecture principles that apply here as well: 

*Compliant 

* Proactive 

* Externalize Management 

* Manage and Monitor as One 

* Extensible 

Reference: Oracle Reference Architecture,Management and Monitoring, Release 3.0 


Q8. What best describes the best practice deployment of Metadata Repository? 

A. Every project should deploy its own dedicated Metadata Repository to ensure that the project assets are properly organized. 

B. The Metadata Repository is deployed as a single enterprise-scoped cluster to promote a single view of the enterprise. 

C. A sandbox Metadata Repository for training and testing purposes should not be deployed. 

D. The Source Code Management (SCM) server doubles as a Metadata Repository. 

Answer: A 

Explanation: A metadata repository is used as a common repository for managing metadata of different applications. Many applications use the MDS repository to manage their metadata. Each deployed application uses a logical partition in metadata repository. This logical partition also helps in maintaining the metadata lifecycle. Before deploying a application, you create a partition for it in MDS repository. This command creates a partition with the given name in the specified repository. 

Note: The Metadata repository provides a centralized holding area for a great deal of SOA related information that will be utilized at design time to construct additional services and applications. The repository also provides the primary means for service discovery. In many ways, the service repository can be utilized as the center point for service oriented design. 


Q9. Which of the following are the key drivers for Grid computing? 

A. Improved server utilization - Grid computing allows companies to lower costs through the efficient use of resources. 

B. Better agility and flexibility - Businesses experience constant change and the underlying IT Infrastructure should be agile enough to support that kind of change. 

C. OpEx model - Enterprises require pay-as-you-go services to reduce the dependency on capital expenditure and take advantage of the benefits of operational expenditure. 

D. Lower Initial cost-There is a need to reduce the Initial investment at the cost of an increased operational cost. 

Answer: A,B,D 

Explanation: Using a grid computing architecture, organizations can quickly and easily create a large-scale computing infrastructure from inexpensive, off-the-shelf components (D). Other benefits of grid computing include 

* Quick response to volatile business needs (B) 

* Real-time responsiveness to dynamic workloads 

* Predictable IT service levels 

* Reduced costs as a result of improved efficiency and smarter capacity planning (A) 

Note: One way to think about grid computing is as the virtualization and pooling of IT resources—compute power, storage, network capacity, and so on—into a single set of shared services thatcan be provisioned or distributed, andthen redistributed as needed. As workloads fluctuate during the course of a month, week, or even through a single day, the grid computing infrastructure analyzes the demand for resources in real time and adjusts the supply accordingly. 

Grid computing operates on three basic technology principles: Standardize hardware and software components to reduce incompatibility and simplify configuration and deployment; virtualize IT resources by pooling hardware and software into shared resources; and automate systems management, including resource provisioning and monitoring. 

Grid computing operates on these technology principles: 

* Standardization. 

* Virtualization. 

* Automation. 

Reference: Oracle Grid Computing, White Paper 


Q10. ORA defines the concept of Data Grid. Which of the following is the most accurate definition of Data Grid? 

A. A Data Grid is a cluster of databases providing scalability and high availability. 

B. A Data Grid is a system composed of multiple servers that work together to manage Information and related operations such as computations in a distributed environment. 

C. A Data Grid is used for data mirroring and data replication. 

D. A Data Grid is a tool used to perform ETL (Extract-Transform-Load). 

Answer: B 

Explanation: A Data Grid is a system composed of multiple servers that work together to manage information and related operations such as computations in a distributed environment. 

Note: An In-Memory Data Grid is a Data Grid that stores the information in memory to achieve very high performance, and uses redundancy by keeping copies of that information synchronized across multiple servers to ensure the resiliency of the system and the availability of the data in the event of server failure. 

Reference: Oracle Reference Architecture, Application Infrastructure Foundation, Release 3.0