It is impossible to pass Oracle 1Z0-574 exam without any help in the short term. Come to Examcollection soon and find the most advanced, correct and guaranteed Oracle 1Z0-574 practice questions. You will get a surprising result by our Regenerate Oracle IT Architecture Release 3 Essentials practice guides.

2017 Jan 1Z0-574 free practice exam

Q61. The three common goals of Information security are known as the CIA triad. CIA stands for: 

A. Confidentiality, Integrity and Auditing 

B. Confidentiality, Integrity and Availability 

C. Confidentiality, Integrity and Access Control 

D. Confidentiality, Integrity and Authentication 

E. Confidentiality,Integrity and Authorization 

Answer:

Explanation: For over twenty years, information security has held confidentiality, integrity and availability (known as the CIA triad) to be the core principles of information security. 

There is continuous debate about extending this classic trio. 

Note: 

Confidentiality is the term used to prevent the disclosure of information to unauthorized individuals or systems. 

In information security, integrity means that data cannot be modified undetectably. 

For any information system to serve its purpose, the information must be available when it is needed. 


Q62. Which statement best describes the mapping of User Interaction logical architecture layers to deployment tiers? 

A. The web tier and the application tier together map to the service layer, while the dates tier is an example of the resource layer component. 

B. The web tier and the application tier together map to the client layer, while the data tier is an example of the resource layer component. 

C. The web tier fulfills the majority of the client layer capabilities; the application tier maps to the service layer; the data tier is an example of the resource layer component. 

D. The Logical view and Deployment view of the User Interaction architecture do not map effectively from one to the other because other intermediate views are needed. 

Answer:

Explanation: 

Note: There are a myriad of ways that the architecture can be deployed within an enterprise. 

The types and number of physical servers is determined based on company preferences and expected computational load. The actual products that are used to realize the architecture may also have significant impact on the deployment choices. 

Reference: Oracle Reference Architecture, User Interaction, Release 3.0 


Q63. Which one of the following types of access control should be used when access to a resource is dependent upon specific qualities of the user, for example, membership status, frequency of purchases, or level of certification? 

A. role-based access control 

B. rule-based access control 

C. discretionary access control 

D. content-dependent access control 

E. attribute-based access control 

Answer:

Explanation: Content dependent access control involves restricting access to content, such as documents and emails, based on embedded keywords or certain assigned metadata. It works by inspecting the content and applying rules to determine if access is permitted. This approach is taken by many Data Loss Prevention solutions. It is possible to combine content dependent access control with role-based access control in order to restrict access to content by established roles. 

Reference: Oracle Reference Architecture,Security, Release 3.1 


Q64. Which statements are correct for service contracts? 

A. Each SOA Serviceincludes a service contract. 

B. When using web services, the WSDL for the web service is the service contract. 

C. A service contract defines the functional and non-functional capabilities provided by an SOA Service. 

D. A service contract defines which clients are allowed to access a particular SOA Service. 

E. A service contract is optional documentation that might be provided for an SOA Service. 

Answer: A,C 

Explanation: A: All Services must have a contract that adheres to a predefined template. 

C: A contract describes the Service in human-readable terms, enabling a solution designer to determine its capabilities and characteristics. It includes both functional and non-functional terms. The functional aspect of a contract describes the available operations of a Service and their functional capabilities. It should be stated using business terms, in order to promote alignment of Services to business concepts. Contracts also specify non-functional aspects of Service, such as invocation protocols, security requirements, semantics, transaction requirements, invocation style, quality of Service, etc. 

Reference: Oracle Reference Architecture,SOA Foundation, Release 3.1 


Q65. Which statement best describes the reason why the Oracle Reference Architecture defines both a Service Contract and a Usage Agreement? 

A. The Usage Agreement is a reusable portion of the Service Contract that can be shared by other Service Contracts. 

B. The Usage Agreement defines how to use the SOA Service. The Service Contract defines the functionality provided by the SOA Service. 

C. The Service Contract is the reusable portion of the Usage Agreement that can be shared by other Usage Agreements. 

D. Defining both Usage Agreement and Service Contract provides a decoupling between service consumers and service providers. 

E. The Service Contract defines the technical specifics of the SOA Service. The Usage Agreement defines the business aspects of the SOA Service. 

Answer:

Explanation: The usage agreement is not part of the Service; rather it defines what a particular service consumer is entitled to consume from the Service. Having both a usage agreement and a service contract provides a decoupling between the service provider and service consumer. This not only facilitates reuse but also provides a separation of concerns. The service contract defines the totality of what the Service guarantees to provide, and can be written and validated independent of any knowledge of specific service consumers. The usage agreement is service consumer specific and defines what capabilities of the Service each consumer is allowed to consume. 

Reference: Oracle Reference Architecture,SOA Foundation, Release 3.1 


Renew 1Z0-574 test question:

Q66. Which statements are correct for service versioning within Service-Oriented Integration? 

A. Only one production version of each SOA Service should be allowed. Multiple versions cause service sprawl. 

B. Service consumers should be allowed to migrate to new versions of SOA Services over time as part of regular maintenance. 

C. Service consumers should be automatically migrated to new versions of SOA Services by using the mediation layer to perform any necessary translations or transformations. 

D. At most two versions of an SOA Service are allowed in production, one current and one that’s deprecated. 

E. The architecture must support multiple, concurrent production versions of SOA Services. 

Answer: B,E 

Explanation: B (not C): Service consumers are able to migrate to a newer version of a SOA Service gracefully. Service consumers should migrate to a new version of a SOA Service as part of a normal maintenance process. The coordinated deployment of service consumers and service providers should not be necessary. Implications: 

* A service migration strategy needs to be established. 

* The architecture must support graceful service migration. 

E(not A, not D):There may be multiple versions of a SOA Service in production concurrently. 

Invariably a SOA Service will require modifications to support new consumers or to expand functionality. Supporting concurrent versions of a SOA Service is essential for a sound service versioning approach. 

Implications: 

* A service versioning strategy needs to be established. 

* The architecture must support multiple, concurrent versions of a SOA Service. 


Q67. As part of a company-wide IT Initiative to simplify and rationalize the technology and products used you have been tasked with defining an Enterprise Architecture. The Enterprise Architecture will be used to communicate the desired future state where redundant, deprecated, and undesired technology and products have been eliminated. Oracle products will be included. In the Enterprise Architecture, it will be products from other vendors, including products that directly compete with Oracle products. 

Which option best describes how IT Strategies from Oracle (ITSO) material can be used while creating the Enterprise Architecture? 

A. The ITSO material cannot be used because ITSO applies to Oracle products only. 

B. The ITSO material can be used without modification because it has no Oracle product dependencies. 

C. The ITSO material can be used as reference material but will require customization to reflect specific products selected by the company. 

D. The Oracle Reference Architecture component of ITSO can be readily applied, but the Rest of ITSO cannot, because of product dependencies. 

E. The Oracle Reference Architecture component of ITSO cannot be applied due to pre dependencies, but the rest of ITSO can be applied. 

F. The ITSO material is not applicable to rationalization of IT asset 

Answer:

Explanation: IT Strategies from Oracle (ITSO) is a series of documentation and supporting collateral designed to enable organizations to develop an architecture-centric approach to enterprise-class IT initiatives. ITSO presents successful technology strategies and solution designs by defining universally adopted architecture concepts, principles, guidelines, standards, and patterns. 

ITSO is made up of three primary elements: 

* Oracle Reference Architecture (ORA) defines a detailed and consistent architecture for developing and integrating solutions based on Oracle technologies. The reference architecture offers architecture principles and guidance based on recommendations from technical experts across Oracle. It covers a broad spectrum of concerns pertaining to technology architecture, including middleware, database, hardware, processes, and services. 

* Enterprise Technology Strategies (ETS) offer valuable guidance on the adoption of horizontal technologies for the enterprise.They explain how to successfully 

execute on a strategy by addressing concerns pertaining to architecture, technology, engineering, strategy, and governance. An organization can use this material to measure their maturity, develop their strategy, and achieve greater levels of success and adoption. In addition, each ETS extends the Oracle Reference Architecture by adding the unique capabilities and components provided by that particular technology. It offers a horizontal technology-based perspective of ORA. 

* Enterprise Solution Designs (ESD) are industry specific solution perspectives based on ORA. They define the high level business processes and functions, and the software capabilities in an underlying technology infrastructure that are required to build enterprise-wide industry solutions. ESDs also map the relevant application and technology products against solutions to illustrate how capabilities in Oracle’s complete integrated stack can best meet the business, technical and quality of service requirements within a particular industry. 

Reference: IT Strategies from Oracle, An Overview, Release 3.0 


Q68. Service Oriented Integration (SOI) exposes capabilities from existing source systems. Which statement best describes the Impact SOI has on existing source systems? 

A. Because SOI exposes only existing capabilities, any new required functionality will be implemented by modifying the existing source systems. 

B. No modifications to existing source systems are allowed because SOA Services expose all the necessary capabilities from the source systems. 

C. Modifications to existing source systems should be avoided, but may be necessary to support SOA Service creation. 

D. To support SOA Service connectivity, modifications will be required for the existing source systems incorporated into the SOI architecture. 

Answer:

Explanation: Some minor modifications may be required to support connectivity, but requiring extensive modifications defeats a major reason for integration. 

It must be noted that creating a SOA Service from existing assets generally requires a good deal more than just adding a standards-based interface, i.e. simply service enabling existing assets is insufficient. The SOA Service needs to expose process, functionality, and data that is usable in a broader context than the source of the capability was designed to meet. Therefore, creating a SOA Service usually entails some amount of aggregation, transformation, or expansion of existing capabilities provided by the source systems. This requires a SOA Services layer between the existing assets and the consumers as illustrated in the figure. 

Note: The primary goal of service-oriented integration is to better leverage existing systems within the IT environment by applying service-oriented principles. Ultimately, the goal is to enable the assembly of composite applications, with little or no custom coding, that include capabilities sourced from existing systems. Composite applications are applications that pull together data, functionality, and process from multiple existing sources to solve a business problem or create new business value. Service-oriented integration is the mechanism to expose existing sources of data, functionality, and process so that those sources can be readily consumed by a composite application. Service construction includes creating entirely new SOA Services and also exposing existing assets as SOA Services. 

Reference: Oracle Reference Architecture, Service-Oriented Integration, Release 3.0 


Q69. What one the three primary concerns that developers following this architecture should strive to conform to? 

A. Personalization 

B. Modular development 

C. Internationalization 

D. Localization 

E. The Model View-Controller (MVC) pattern 

F. Federation 

Answer: B,E,F 

Explanation: The Development View of the architecture describes aspects of the architecture that are of interest to developers building assets that conform to and leverage the architecture. There are three primary concerns that developers following this architecture should strive to conform with: the model-view-controller (MVC) pattern, modular development, and federation. 

Reference: Oracle Reference Architecture, User Interaction, Release 3.0 


Q70. Which of the following are common management and monitoring standards available today? 

A. Simple Network Management Protocol (SNMP) 

B. Java Management Extensions (JMX) 

C. the Java EE Management specification (JSR 77) 

D. Information Technology Infrastructure Library (ITIL) 

Answer: A,B,C 

Explanation: * Simple Network Management Protocol (SNMP) is a well-known and popular protocol for network management. 

* Java Management Extensions (JMX) is a specification for monitoring and managing Java resources such as applications, JVM, and J2EE resources. 

* The Java EE Management specification (JSR 77) provides a standard model for managing a J2EE Platform and describes a standard data model for monitoring and managing the runtime state of any Java EE Web application server and its resources. 

Reference: Oracle Reference Architecture, Management and Monitoring, Release 3.0