Exambible 1Z0-146 Oracle 11g: Advanced PL/SQL exercise examination could be the most suitable choice for you to plan for the Oracle test. If you want to be a preeminent Exambible technical engineers, you cannot pass by the Exambible 1Z0-146 Oracle 11g: Advanced PL/SQL material provision. One can learn not only the real 1Z0-146 examination questions but the detailed reason. Moving Oracle 1Z0-146 qualification will be the very first most important thing, in addition, you can study numerous specialized knowledge and encounters that will found in the future of exercise perform.

2021 Jun 1Z0-146 free question

Q51. The result cache is enabled for the database instance. 

Examine the following code for a PL/SQL function: 

CREATE OR REPLACE FUNCTION get_hire_date (emp_id NUMBER) RETURN VARCHAR 

RESULT_CACHE RELIES_ON (HR.EMPLOYEES) 

IS 

date_hired DATE; 

BEGIN 

SELECT hire_date INTO date_hired 

FROM HR.EMPLOYEES 

WHERE EMPLOYEE_ID = emp_id; 

RETURN TO_CHAR(date_hired); 

END; 

You notice that results for the functions are not used effectively. What do you recommend for better utilization of the result cache? (Choose all that apply.) 

A. Set the RESULT_CACHE_MODE parameter to FORCE. 

B. Increase the value for the RESULT_CACHE_MAX_SIZE parameter. 

C. Add a format mask parameter, such as RETURN TO_CHAR(date_hired, fmt) to GET_HIRE_DATE. 

D. Change the return type of GET_HIRE_DATE to DATE and have each session invoke the TO_CHAR function. 

Answer: C,D 


Q52. You enabled PL/SQL tracing in a user session using the following command: 

SQL> EXECUTE DBMS_TRACE.SET_PLSQL_TRACE(DBMS_TRACE.TRACE_ALL_CALLS); 

View Exhibit1 to examine the output. After some time, the query produces a different result as shown in Exhibit2. 

What is the cause for the change? 

A. The FOO procedure has been executed more than once. 

B. The PLSQL_DEBUG parameter is set to FALSE for the user session. 

C. The FOO procedure has been compiled with the DEBUG option, and executed. 

D. Schema level statistics have been gathered by the database administrator (DBA). 

Answer: C 


Q53. Which statement describes the purpose of the plshprof command? 

A. It produces HTML output from raw profiler output. 

B. It produces HTML output from profiler tables in the database. 

C. It populates profiler tables in the database from raw profiler output. 

D. It produces raw profiler output on the most recently run applications. 

Answer: A 


Q54. Which two statements are true about the inlining of PL/SQL subprograms? (Choose two.) 

A. Only local subroutines can be inlined. 

B. Inlining always reduces the execution time for a PL/SQL program unit. 

C. PLSQL_OPTIMIZE_LEVEL must be set to a value greater than or equal to 2. 

D. The PL/SQL programs that make use of relatively large helper subroutines are good candidates for inlining. 

Answer: A,C 


Q55. Identify the two types of PL/SQL programs for which you consider setting the compilation method to native mode. (Choose two.) 

A. PL/SQL programs that are still in the debugging phase of development 

B. PL/SQL programs that have computation-intensive procedural operations 

C. A PL/SQL program, which is called with the same parameters by multiple sessions 

D. PL/SQL programs that spend most of their execution time in executing SQL statements 

Answer: B,C 


certifyforall.com

Most recent 1z0-053 exam guide:

Q56. View the Exhibit and examine the structures of the EMPLOYEES and DEPARTMENTS tables. 

Examine the PL/SQL block that you execute to find the average salary for employees in the 

'Sales' department: 

DECLARE 

TYPE emp_sal IS TABLE OF employees.salary%TYPE INDEX BY VARCHAR2(20); 

v_emp_sal emp_sal; 

PROCEDURE get_sal(p_dept_name VARCHAR2, p_arr OUT emp_sal) IS 

BEGIN 

SELECT AVG(salary) INTO p_arr(p_dept_name) 

FROM employees WHERE department_id= 

(SELECT department_id FROM departments 

WHERE department_name=p_dept_name); 

END get_sal; BEGIN 

get_sal('Sales',v_emp_sal); 

DBMS_OUTPUT.PUT_LINE( v_emp_sal('Sales')); 

END; 

What is the outcome? 

A. It executes successfully and gives the correct output. 

B. It generates an error because the associative array definition is not valid. 

C. It generates an error because an associative array cannot be passed to a procedure in OUT mode. 

D. It generates an error because an associative array cannot be used with the SELECT INTO statement. 

Answer: A 


Q57. You created the SALES_ORDERS_CTX context to use the 

OE.SALES_ORDERS_PKG package. 

View Exhibit1 and examine the package that is used with the context. 

View Exhibit2 to examine the policy defined and the logon trigger. 

A user receives the following error when he or she executes a query: 

ERROR at line 2: 

ORA-28112: failed to execute policy function 

What could be the reason for the error? 

A. The user has insufficient privileges on the DBMS_SESSION package. 

B. The subprograms inside the package have not been created with the invoker's right. 

C. The THE_PREDICATE function has an insufficient number of parameters in the package. 

D. The policy is created by using SALES_ORDERS_PKG.THE_PREDICATE without a parameter. 

Answer: C 


Q58. Match the following external C procedure components with their descriptions: 

1. External procedure a. a process that starts the extproc process 

2. Shared library b. a session-specific process that executes the external procedure 

3. Alias library c. schema object that represents the operating system (OS) shared library 

4. The extproc process d. operating system file that stores the external procedure 

5. Listener process e. a unit of code written in C 

A. 1-e; 2-d; 3-c; 4-b; 5-a 

B. 1-c; 2-d; 3-e; 4-b; 5-a 

C. 1-e; 2-c; 3-d; 4-b; 5-a 

D. 1-a; 2-d; 3-e; 4-c; 5-b 

Answer: A 


Q59. Examine the following parameter values for a session: 

PLSQL_CODE_TYPE = NATIVE 

PLSQL_OPTIMIZE_LEVEL = 2 

Which two statements are true in this scenario? (Choose two.) 

A. The compiler automatically inlines subprograms even if you specify that they not be inlined. 

B. The compiler optimizes PL/SQL programs by elimination of unnecessary computations and exceptions. 

C. PL/SQL statements in a PL/SQL program unit are compiled into machine-readable code, and stored in the SYSTEM tablespace. 

D. PL/SQL statements in a PL/SQL program unit are compiled into an intermediate form, machine-readable code, which is stored in the database dictionary. 

Answer: B,C 


Q60. Which two reports can be retrieved by using the various procedures in the DBMS_METADATA PL/SQL package? (Choose two.) 

A. DDL report for all objects dependent on a table 

B. DDL report for all the objects stored in a tablespace 

C. DDL report for all the invalidated objects in a schema 

D. data definition language (DDL) report for all the tables in a schema 

Answer: A,D