It is more faster and easier to pass the Oracle 1Z0-058 exam by using Free Oracle Oracle Real Application Clusters 11g Release 2 and Grid Infrastructure questuins and answers. Immediate access to the Rebirth 1Z0-058 Exam and find the same core area 1Z0-058 questions with professionally verified answers, then PASS your exam with a high score now.

2016 Oct 1Z0-058 training

Q41. During the installation of Oracle Grid Infrastructure 11.2, it is possible to incorporate failure isolation support by using Intelligent Platform Management Interface (IPMI). 

Which four statements regarding IPMI configuration are true? 

A. Each cluster member node requires a Baseboard Management Controller (BMC), which runs a firmware compatible with IPMI version 1.5. 

B. The ethernet port on each cluster node used by BMC must be connected to the IPMI management network. 

C. Each node in the cluster must have an IPMI driver installed. 

D. The cluster requires a dedicated network specifically for IPMI. 

E. If you intend to use IPMI, you must provide an administration account username and password when prompted during installation. 

Answer: A,B,C,E 

Explanation: 

2.13.1 Requirements for Enabling IPMI You must have the following hardware and software configured to enable cluster nodes to be managed with IPMI: 

Each cluster member node requires a Baseboard Management Controller (BMC) running firmware compatible with IPMI version 1.5 or greater, which supports IPMI over LANs, and configured for remote control using LAN. 

Each cluster member node requires an IPMI driver installed on each node. 

The cluster requires a management network for IPMI. This can be a shared network, but Oracle recommends that you configure a dedicated network. 

Each cluster member node's Ethernet port used by BMC must be connected to the 

IPMI management network. 

Each cluster member must be connected to the management network. 

Some server platforms put their network interfaces into a power saving mode when they are powered off. In this case, they may operate only at a lower link speed (for example, 100 MB, instead of 1 GB). For these platforms, the network switch port to which the BMC is connected must be able to auto-negotiate down to the lower speed, or IPMI will not function properly. 

Have IPMI Configuration completed and have IPMI administrator account information If you intend to use IPMI, then ensure BMC interfaces are configured, and have an administration account username and password to provide when prompted during installation. For nonstandard installations, if you must change configuration on one or more nodes after installation (for example, if you have different administrator usernames and passwords for BMC interfaces on cluster nodes), then decide if you want to reconfigure the BMC interface, or modify IPMI administrator account information after installation. Oracle. Grid Infrastructure Installation Guide 11g Release 2 (11.2) for Linux 


Q42. You have a four-node cluster with four node VIPS and three scan VIPS already In use after Oracle Grid Infrastructure installation. 

You plan to manage a customer-developed, web-based application with the Oracle Grid Infrastructure to provide high availability. 

Which two statements are true about the vip application resource that must be created? 

A. The vip application must be active on the same subnet and ethernet adaptor as the Interconnect. 

B. The vip application must be active on the same subnet and ethernet adaptor as the public ip Address. 

C. The vip application must not be online on the same node as any of the scan vips. 

D. The vip application must be active on a different node than the application depending on Che by using the dispersion start dependency in the resource definition. 

E. The vip application must be enabled to run as the root user. 

Answer: B,E 

Explanation: If clients of an application access the application through a network, and the placement policy for the application allows it to fail over to another node, then you must register a virtual internet protocol address (VIP) on which the application depends. An application VIP is a cluster resource that Oracle Clusterware manages (Oracle Clusterware provides a standard VIP agent for application VIPs). You should base any new application VIPs on this VIP type to ensure that your system experiences consistent behavior among all of the VIPs that you deploy in your cluster A VIP resource is typically owned by root because VIP related operations require root privileges. You must assign a VIP address to each node in the cluster. Each VIP address must be on the same subnet as the public IP address for the node and should be an address that is assigned a name in the DNS 

Oracle Clusterware Administration and Deployment Guide 


Q43. You are managing a policy-managed Real Application Cluster (RAC) database, RACDB with Oracle Managed Files (OMF) enabled. Examine the following outputs: 

You added a new server to the server pool using the following command: [oracle@gr5153 ~]$ srvctl modify srvpool -g POOL1 -i 0 -l 2 -u 4 -n gr5119 

The instance on the newly added node is started by the Oracle Clusterware. Automatic Storage Management (ASM) is used as the storage option. 

Which statement is true regarding the redo log files for the instance? 

A. Oracle Clusterware automatically creates and enables a new thread of red 

B. You must create redo log groups for the newly added service. 

C. Redo log members will not be created automatically because storage option used is ASM. 

D. The newly added instance must save full online log groups tracked in the control file. 

Answer: A 

Explanation: For a policy-managed database, when you add a new node to the cluster, it is placed in the Free pool by default. If you increase the cardinality of the database server pool, then an Oracle RAC instance is added to the new node, racnode3, and it is moved to the database server pool. No further action is necessary. Add shared storage for the undo tablespace and redo log files. If OMF is not enabled for your database, then you must manually add an undo tablespace and redo logs. You should create redo log groups only if you are using administrator-managed databases. For policy-managed databases, if an instance starts due to a change in server pool cardinality, then Oracle Database automatically creates redo log files, enables a redo thread for the instance if there is not a redo thread allocated to that instance, and creates the undo tablespace if there is not an undo tablespace allocated to that instance. The database must be using Oracle Managed Files and Oracle ASM in this situation. 

Oracle Database 2 Day + Real Application Clusters Guide 


Q44. Which command will resize an ACFS file system on the DATA diskgroup? 

-The ADVM volume is named VOL1. 

-The mount point is >/u01/app/oracle/afsmounts/vol1. 

-The new, larger size is 20G. 

A. ASMCMD [+] > volsize -G data -s 20G VOL1 

B. /sbin/acfsutil size 20G /u01/app/oracle/afsmounts/vol1 

C. SQL> ALTER DISKGROUP data RESIZE VOLUME vol1 SIZE 20G; 

D. None, an ACFS file system cannot be resized. 

E. fsadm /u0l/app/orlacle/afsmounts/vol1 20G 

Answer: B 

Explanation: 

acfsutil size Purpose Resizes an Oracle ACFS file system. Syntax and Description acfsutil size -h acfsutil size [+|-]n[K|M|G|T|P ] [device] mount_point acfsutil size -h displays help text and exits. Oracle. Automatic Storage Management Administrator's Guide 11g Release 2 (11.2) ALTER DISKGROUP RESIZE VOLUME Clause Use this clause to change the size of an existing Oracle ADVM volume. In an Oracle ASM cluster, the new size is propagated to all nodes. If an Oracle Automatic Storage Management File System (ACFS) exists on the volume, then you must use the acfsutil size command instead of the ALTER DISKGROUP statement. 

Oracle. Database SQL Language Reference 11g Release 2 (11.2) 


Q45. : 7 

You want to create an ACFS on an ADVM volume using a shell script and the appropriate command-line utilities. These are the requirements: 

1. The dynamic volume file must use space in the VOLFILE disk group with a size of 500 M and be called prodvol. 

2. The mount point called /acfs already exists. 

Which four steps must be performed to achieve this? 

A. As the Grid Infrastructure owner, run mount -t acfs /dev/asm/prodvol-417 /acfs to mount the file system. 

B. As the Grid Infrastructure owner, run asmcmd volinfo -d volfile prodvol to determine the volume information. 

C. As the Grid Infrastructure owner, run asmcmd volcreate -d volfile -s 500M prodvol to create the volume file. 

D. As the Grid Infrastructure owner, run mkfs -t acfs /dev/asm/prodvol-417 to create the file system. 

E. As root, run mount -t acfs /dev/asm/prodvol-417 /acfs to mount the file system. 

F. As root, run mkfs -t acfs /dev/asm/prodvol-417 to create the file system. 

Answer: B,C,E,F 

Explanation: 

Creating an ACFS Volume 

Create the volume: 

$ asmcmd volcreate -G DATA -s 100M testvol 

View the volume information: 

$ asmcmd volinfo -G DATA testvol 

Make a mount point directory: 

$ mkdir /u01/app/oracle/acfsdata/testvol 

Make the file system (as root): 

# mkfs -t acfs /dev/asm/testvol-403 

Mount the file system to the mount point: 

# mount -t acfs /dev/asm/testvol-403 \ 

/u01/app/oracle/acfsdata/testvol 

D60488GC11 

Oracle 11g: RAC and Grid Infrastructure Administration Accelerated 10 - 13 

Create a file system with the Oracle ACFS mkfs command. 

Create a file system using an existing volume device. 

For example: 

$ /sbin/mkfs -t acfs /dev/asm/volume1-123 

mkfs.acfs: version = 11.2.0.1.0.0 

mkfs.acfs: on-disk version = 39.0 

mkfs.acfs: volume = /dev/asm/volume1-123 

mkfs.acfs: volume size = 10737418240 

mkfs.acfs: Format complete. 

See "mkfs" (Linux or UNIX) or "acfsformat" (Windows). The root privilege is not required. 

The ownership of the volume device file dictates who can run this command. 

Oracle. Automatic Storage Management Administrator's Guide 

11g Release 2 (11.2) 


certifyforall.com

Rebirth 1Z0-058 exam answers:

Q46. Which two statements are true regarding undo management in the RAC environment? 

A. You can use Automatic Undo Management (AUM) in some of the instances and manual undo management in the rest of the instances in a RAC database. 

B. In a policy-managed RAC database, Oracle automatically allocates the undo tablespace even the Oracle Managed Files (OMF) is disabled in a database. 

C. In a policy-managed RAC database, Oracle automatically allocates the undo tablespace if the database is OMF enabled. 

D. You can dynamically switch undo tablespace assignments by executing the ALTER SYSTEM SET UNDO_TABLESPACE statement from any instance in a administrator managed database. 

Answer: C,D 

Explanation: You assign undo tablespaces in your Oracle RAC administrator-managed database by specifying a different value for the UNDO_TABLESPACE parameter for each instance in your SPFILE or individual PFILEs. For policy-managed databases, Oracle automatically allocates the undo tablespace when the instance starts if you have Oracle Managed Files enabled. You can switch from using one undo tablespace to another. Because the UNDO_TABLESPACE initialization parameter is a dynamic parameter, the ALTER SYSTEM SET statement can be used to assign a new undo tablespace. 


Q47. You are managing RAC database with policy managed services. The database is started by using an SPILE. 

Which two statements are true regarding initialization parameters In a RAC environment? 

A. All initialization parameters must have identical settings on all instances. 

B. All instances in the cluster database use the same SPFILE. 

C. To change values for initialization parameters for an instance, you must log in to that instance. 

D. All initialization parameters for all instances can be changed from any instance In a RAC database. 

Answer: B,D 

Explanation: 

RAC Initialization Parameter Files 

An SPFILE is created if you use the DBCA. 

The SPFILE must be created in an ASM disk group or a cluster file system file. 

All instances use the same SPFILE. 

If the database is created manually, create an SPFILE from a PFILE. 

SPFILE Parameter Values and RAC 

You can change parameter settings using the ALTER SYSTEM SET command from any instance 

D60488GC11 

Oracle 11g: RAC and Grid Infrastructure Administration Accelerated 12 - 22, 23 


Q48. Which three are components of Oracle HA Framework for protecting third-party applications using Oracle Clusterware? 

A. resources 

B. action programs 

C. voting disks 

D. application VIPS 

E. SCAN VIPS 

Answer: A,B,D 

Explanation: 

Oracle Clusterware HA Components 

untitled 

D60488GC11 Oracle 11g: RAC and Grid Infrastructure Administration Accelerated 5 - 4 


Q49. Which three programs or utilities can be used to convert a single-instance database to a Real Application Cluster database? 

A. DBCA 

B. the SRVCTL utility 

C. Enterprise Manager 

D. the RCONFIG utility 

E. the CRSCTLl utility 

Answer: A,C,D 

Explanation: 

Single Instance to RAC Conversion 

Single-instance databases can be converted to RAC using: 

– DBCA 

– Enterprise Manager 

– RCONFIG utility 

D60488GC11 Oracle 11g: RAC and Grid Infrastructure Administration Accelerated 


Q50. You are managing a single-instance database and your company wants to convert the single instance database to an Oracle RAC database. You plan to use the rconfig utility to accomplish this task. 

What are the prerequisites for converting the single-instance database to an Oracle RAC database? 

A. Oracle Clusterware and Oracle Database software are installed on all target nodes. 

B. The Oracle Database binary is enabled for Oracle RAC on all target nodes. 

C. The database being converted has been backed up successfully. 

D. Oracle Clusterware is stopped. 

E. Automatic Storage Management (ASM) must be enabled and the ASM disk should be available on all nodes. 

Answer: C 

Explanation: 

C.3.1 Prerequisites for Converting to Oracle RAC Databases Before you convert a single-instance database to an Oracle RAC database, ensure that the following conditions are met for each cluster node that you intend to make an Oracle RAC database node: 

Oracle Clusterware 11g release 2 (11.2) is installed, configured, and running. 

Oracle RAC 11g release 2 (11.2) software is installed. 

The Oracle binary is enabled for Oracle RAC. 

Shared storage, either Oracle Cluster File System or Oracle ASM, is available and accessible from all nodes. 

User equivalence exists for the oracle account. 

If you intend to use Oracle Enterprise Manager, then all Oracle Enterprise Manager agents are configured and running, and are configured with cluster and host information. 

You have backed up your existing database. 

Oracle. Real Application Clusters Installation Guide 

11g Release 2 (11.2) for Linux and UNIX