We are the best in presenting probably the most beneficial 1Z0-058 tools for our consumers which will certainly help make they will reach your goals in the real Oracle 1Z0-058 examination. An ideal Oracle guidebook features a marvelous and finest preparatory substance which usually prepares a person completely and provides you the assurance with the good results which isnt a bit thing. Just obtain the actual Exambible 1Z0-058 Oracle Real Application Clusters 11g Release 2 and Grid Infrastructure free demonstration characteristics to determine the features and also level of Exambible items. You will be motivated in the 1Z0-058 study guidebook pdf file certainly. In the event you title the 100% success, utilizing Exambible 1Z0-058 to your Oracle Real Application Clusters 11g Release 2 and Grid Infrastructure qualified preparing is the best selection.

2016 Jun 1Z0-058 free exam questions

Q81. The Oracle Grid Infrastructure administrator decides to make more copies of the voting disks that are currently stored in the ASM disk group +VOTE. How can this be done? 

A. by running crsctl add css votedisk <path_to_new_voting_disk> to make a copy to a shared location on a shared device or file system 

B. by running crsctl add css votedisk +VOTE, thereby adding another copy of the voting disk to the +VOTE disk group 

C. by running srvctl replace votedisk +asm_disk_group on another disk group that has greater redundancy, thereby causing additional copies to be created 

D. by running crsctl replace votedisk +asm_disk_group on another disk group that has greater redundancy, thereby causing additional copies to be created 

Answer: D 

Explanation: 

Storing Voting Disks on Oracle ASM Using the crsctl replace votedisk command, you can move a given set of voting disks from one Oracle ASM disk group into another, or onto a certified file system. If you move voting disks from one Oracle ASM disk group to another, then you can change the number of voting disks by placing them in a disk group of a different redundancy level as the former disk group. Notes: You cannot directly influence the number of voting disks in one disk group. You cannot use the crsctl add | delete votedisk commands on voting disks stored in Oracle ASM disk groups because Oracle ASM manages the number of voting disks according to the redundancy level of the disk group. You cannot add a voting disk to a cluster file system if the voting disks are stored in an Oracle ASM disk group. Oracle does not support having voting disks in Oracle ASM and directly on a cluster file system for the same cluster at the same time. 

Oracle. Clusterware Administration and Deployment Guide 11g Release 2 (11.2) 


Q82. Some new non-ASM shared storage has been made available by the storage administrator, and the Oracle Grid Infrastructure administrator decides to move the voting disks, which do not reside in ASM, to this new non-ASM location. How can this be done? 

A. by running crsctl add css votedisk <path_to_new_location> followed by crsctl delete css –votedisk <path_to_old_location> 

B. by running crsctl replace css votedisk <path_to_old_location,path_to_new_location> 

C. by running srvctl replace css votedisk <path_to_old_location, path_to_new_location> 

D. by running srvctl add css votedisk <path_to_new_location> followed by srvctl delete css votedisk <path_to_old_location> 

Answer: A 

Explanation: 

Adding, Deleting, or Migrating Voting Disks 

Modifying voting disks that are stored in Oracle ASM To migrate voting disks from Oracle ASM to an alternative storage device, specify the path to the non-Oracle ASM storage device with which you want to replace the Oracle ASM disk group using the following command: $ crsctl replace votedisk path_to_voting_disk You can run this command on any node in the cluster. 

To replace all voting disks not stored in Oracle ASM with voting disks managed by Oracle ASM in an Oracle ASM disk group, run the following command: $ crsctl replace votedisk +asm_disk_group 

Modifying voting disks that are not stored on Oracle ASM: To add one or more voting disks, run the following command, replacing the path_to_voting_disk variable with one or more space-delimited, complete paths to the voting disks you want to add: $ crsctl add css votedisk path_to_voting_disk [...] To replace voting disk A with voting disk B, you must add voting disk B, and then delete voting disk A. To add a new disk and remove the existing disk, run the following command, replacing the path_to_voting_diskB variable with the fully qualified path name of voting disk 

B: 

$ crsctl add css votedisk path_to_voting_diskB -purge 

The -purge option deletes existing voting disks. 

To remove a voting disk, run the following command, specifying one or more space-

delimited, voting disk FUIDs or comma-delimited directory paths to the voting disks you 

want to remove: 

$ crsctl delete css votedisk {FUID | path_to_voting_disk[...]} 

Oracle. Clusterware Administration and Deployment Guide 11g Release 2 (11.2) 


Q83. The storage administrator is adding several disks to a pool of ASM disks. The current ASM_DISKSTRING parameter is "/dev/sda*", “/dev/sdb*”, “/dev/sd*6". There are several hundred disk partitions currently. 

The new disks are /dev/sdf1, /dev/sdg1, /dev/sdh1, and /dev/sdd6. 

Which ASM_DISKSTRING parameter would perform the best by searching the fewest number of devices for ASM discovery? 

A. ASM_DISKSTRING="/dev/sda*”, "/dev/sdb*", “/dev/sd*6",”/dev/sd*1" 

B. ASM_DISKSTRING="/dev/sda*”, "/dev/sdb*", “/dev/sd*6",”/dev/sd*" 

C. ASM_DISRSTRING="/dev/sd*" 

D. ASM_DISKSTRING="" 

E. ASM_DISKSTRING="/dev/sda*", "/dev/sdb*", "/dev/sd*6", "/dev/sdf1", "/dev/sdg1", "/dev/sdh1" 

Answer: E 

Explanation: 

Improving Disk Discovery Time The value for the ASM_DISKSTRING initialization parameter is an operating system–dependent value that Oracle ASM uses to limit the set of paths that the discovery process uses to search for disks. When a new disk is added to a disk group, each Oracle ASM instance that has the disk group mounted must be able to discover the new disk using its ASM_DISKSTRING. 

Oracle. Automatic Storage Management Administrator's Guide 11g Release 2 (11.2) 


Q84. Examine the set of commands given below: Which statement is true in this scenario? 

A. All the instances of the RACDB will have the TRACE_ENABLED parameter with the value TRUE because this parameter must have the same value on all the instances. 

B. All the instances of the RACDB will have the TRACE_ENABLED parameter with the value TRUE except the RACDB_1 instance, which will have the value FALSE for this parameter. 

C. All the instances of the RACDB will have the TRACE_ENABLED parameter with the value TRUE because the first ALTER statement has higher precedence. 

D. All the instances of the RACDB will nave the TRACE_ENABLED parameter with the value FALSE because the second ALTER statement has higher precedence. 

Answer: B 

Explanation: Section: (none) 

SPFILE Parameter Values and RAC 

untitled 


Q85. A policy-managed RAC database that hosts the ACCOUNTS service has only three instances running rather than the usual four on a six-node cluster. 

Five of the six cluster nodes are active and the sixth (RACNODE6) is down for maintenance. 

You decide to check the state of the servers in the server pools to see if there are problems with the OLTP pool to which the ACCOUNTS service has been assigned. 

You used the ctsctl status server -f command and see that the RACNODE3 node has STATE=VISIBLE. 

What is true about this situation? 

A. The Cluster Synchronization Services Daemon (CSSD) is running RACNODE3 is considered to be part of the cluster, but the Cluster Ready Services Daemon (CRSD) is currently not running. 

B. Both the Cluster Ready Services Daemon (CRSD) and the Cluster Synchronization Services Daemon (CSSD) are running on RACNODE3, but RACNODE3 is currently being moved to another server pool. 

C. The Cluster Ready Services Daemon (CRSD) is running and RACNODE3 is considered to be part of the cluster, but the Cluster Synchronization Services Daemon (CSSD) is currently not running. 

D. Neither the Cluster Ready Services Daemon (CRSD) nor the Cluster Synchronization Services Daemon (CSSD) is running on RACNODE3. 

Answer: A 

Explanation: 

untitled 

Oracle. Clusterware Administration and Deployment Guide 11g Release 2 (11.2) 


certifyforall.com

Renewal 1Z0-058 practice question:

Q86. Which command will set full debugging for the communications and resource management components; of the CRS module on nodes host01 and host03? 

A. srvctl set log -m CRS -C CRSCTI 5, CRSCOMM 5 -n host0l,host03 

B. ocrconfig set log CRS "CRSRTI,CRSCOMM:5 " -nodelist host01,host03 

C. crsctl set log CRS "CRSRTI:5,CRSCOMM:5" -nodelist host0l,host03 

D. crsctl lsmodules crs set log CRSRTI:5,CRSCOMM:5 -nodelist host0l, host03 

Answer: C 

Explanation: crsctl set log 

Use the crsctl set log command to set log levels for Oracle Clusterware. 

You can enable debugging for Oracle Clusterware modules and their components, and for resources, by setting environment variables or by running crsctl set log commands, using the following syntax: 

Syntax 

crsctl set {log | trace} module_name "component:debugging_level [,component:debugging_level][,...]" 

Usage Notes 

You can set log levels for various components of the three modules, CRS, CSS, and EVM. If you choose the all option, then you can set log levels for all components of one module with one command. Use the crsctl lsmodules command to obtain a list of components for each module. Enter a comma-delimited list of component name-log level pairs enclosed in double quotation marks (""). The log_level is a number from 1 to 5 that sets the log level for the component or resource, where 1 is the least amount of log output and 5 provides the most detailed log output. The default log level is 2. To set log levels for resources, specify the name of a particular resource, or a comma-delimited list of resource name-log level pairs enclosed in double quotation marks (""). To set debugging levels on specific cluster nodes, include the -nodelist keyword and the names of the nodes, as follows: crsctl set log crs "CRSRTI:1,CRSCOMM:2" -nodelist node1,node2 Oracle Clusterware Administration and Deployment Guide 


Q87. The System Global Area (SGA) for the ASM instance contains distinct memory areas. Choose three areas that are contained within the ASM SGA. 

A. Shared Pool 

B. Buffer Cache 

C. Log Buffer 

D. Large Pool 

E. ASM Cache 

F. Streams Pool 

Answer: A,D,E 

Explanation: Section: (none) 

The SGA in an ASM instance is different in memory allocation and usage than the SGA in a database instance. The SGA in the ASM instance is divided into four primary areas as follows: Shared Pool: Used for metadata information Large Pool: Used for parallel operations ASM Cache: Used for reading and writing blocks during rebalance operations Free Memory: Unallocated memory available D60488GC11 Oracle 11g: RAC and Grid Infrastructure Administration 


Q88. Which three fragments will complete this statement correctly? In a cluster environment, an ACFS volume___________. 

A. Will be automatically mounted by a node on reboot by default 

B. Must be manually mounted after a node reboot 

C. Will be automatically mounted by a node if it is defined as cluster stack startup if it is included in the ACFS mount registry. 

D. Will be automatically mounted to all node if it is defined as cluster resource when dependent cluster resources requires access 

E. Will be automatically mounted to all node in the cluster when the file system is registered 

F. Must be mounted before it can be registered 

Answer: A,C,E 

Explanation: 

. The Oracle ACFS mount registry supports both Oracle Restart and Oracle Grid Infrastructure cluster configurations. File systems that are to be mounted persistently (across reboots) can be registered with the Oracle ACFS mount registry. In cluster configurations, registered Oracle ACFS file systems are automatically mounted by the mount registry, similar to a clusterwide mount table. 

By default, an Oracle ACFS file system that is inserted into the cluster mount registry is automatically mounted on all cluster members, including cluster members that are added after the registry addition. The Oracle ACFS registry resource actions are designed to automatically mount a file system only one time for each Oracle Grid Infrastructure initialization to avoid potential conflicts with administrative actions to dismount a given file system. 

Oracle Automatic Storage Management Administrator's Guide 


Q89. A Grid Plug and Play (GPnP) software image must contain at least three items. Which three items are required? 

A. operating system software 

B. Oracle Database software 

C. GPnP software 

D. security certificate of the provisioning authority 

E. application software 

Answer: A,C,D 

Explanation: 

GPnP Components 

Software image 

A software image is a read-only collection of software to berun on nodes of the same type. 

At a minimum, the image must contain: 

-An operating system 

-The GPnP software 

-A security certificate from the provisioning authority 

-Other software required to configure the node when it starts up 

D60488GC11 Oracle 11g: RAC and Grid Infrastructure Administration 


Q90. Examine the following output: 

[oracle@gr5153~]$srvctl add service -d RACDB -s erp -g pool1 -c uniform -y manual [oracle0gr5153~]$srvctl start service -d RACDB -s ERP [oracle@gr5153~]$crsctl stat res ora.racdb.erp.svc NAME=ora.racdb.erp.svc 

TYPE=ora.service.type 

TARGET=ONLINE, ONLINE, ONLINE STATE=ONLINE on gr5118, ONLINE on gr5152, 

ONLINE on gr5153 

[oracle@gr5153~]$ srvctl config database -d RACDB 

Database unique name: RACDB 

Database name: RACDB 

Oracle home:/u01/app/oracle/product/11.2.0/dbhome_1 

Oracle user:oracle 

Spfile:+DATA/RACDB/spfileRACDB.ora 

Domain: 

Start options:open 

Stop options:immediate 

Database role:PRIMARY 

Management policy:AUTOMATIC 

Server pools:POOL 1 Database instances: 

Disk Groups:DATA, FRA 

Services:ERP 

Database is policy managed 

$srvctl stop database -d RACDB -o immediate 

Which two statements are true regarding the srvctl stop command? 

A. It will shut down all the instances of the RACDB database. 

B. It will shut down only the RACDB instance and the ERP service on the node on which the Command is executed. 

C. It will shut down only the database instance on the node on which the command is executed. 

D. It will stop the ERP service related to the RACDB database on all the nodes. 

Answer: A,D 

Explanation: Shut down all Oracle RAC instances on all nodes. To shut down all Oracle RAC instances for a database, enter the following command, where db_name is the name of the database: srvctl stop database -d db_name Stops a database, its instances, and its services. When the database later restarts, services with AUTOMATIC management start automatically but services with MANUAL management policy must be started manually. 

Oracle Real Application Clusters Administration and Deployment Guide