Depending on outstanding engineering, better service for patrons. Ucertify offer Round-the-clock customer service for Oracle examinee and you will get what you need realize at any time. Your pleasure of our 1Z0-052 is our service goal, their combined improvement together with clients is our prolonged pursuit in a large part. Thus please do not wait to contact all of us if you have questions regarding 1Z0-052 test.

2016 Jul vce oracle 1z0-052:

Q1. You have recently collected statistics on certain objects of a schema in your database. But you observe suboptimal execution plans for the queries on these objects after two days of statistics collection. The optimizer statistics retention period is set to its default value.

Which action would help to use the previous set of statistics on the objects?

A. Restore statistics from statistics history.

B. Reduce the optimizer statistics retention period by 2 days.

C. Set the OPTIMIZER_PENDING_STATISTICS parameter to TRUE.

D. Reduce the Automatic Workload Repository (AWR) retention period by 2 days.

Answer: A


Q2. View the Exhibit to examine the details for an incident.


Which statement is true regarding the status of the incident?

A. The DBA is working on the incident and prefers that the incident be kept in the ADR

B. The incident is now in the Done state and the ADR can select the incident to be purged

C. The incident has been newly created and is in the process of collecting diagnostic information

D. The data collection for the incident is complete and the incident can be packaged and sent to Oracle Support

Answer: D


Q3. Your database instance is running with full workload after database creation. You have decided to use a fixedsize undo tablespace. You want to use the undo Advisor to estimate the capacity of the undo tablespace.

Which two factors must you consider before using the Undo Advisor to estimate the capacity of the undo tablespace? (Choose two.)

A. The retention period to support flashback

B. The expected length of the longest-running query

C. The number of undo tablespaces in the database

D. The size of the Flash Recovery Area for the database instance

Answer: AB


Q4. Which statement is true about the UNDO_RETENTION parameter when retention guarantee is not enabled?

A. It is the time period after which the undo data becomes obsolete.

B. It is the time period after which the committed undo data would be transferred to a temporary tablespace.

C. It is the minimum time period up to which the committed undo data would be retained if free undo space is available.

D. It is the time period after which the undo data is transferred to the Flash Recovery Area to provide read consistency.

Answer: C


Q5. In a system, large online transaction processing (OLTP) jobs run during the daytime that require a large database buffer cache. In the night, the system supports batch jobs that require a higher value to be set for the large pool. You must simultaneously configure the memory components to accommodate the peak requirement.

What would you do to automate this configuration for the memory components with change in mode of working?

A. Set the SGA_TARGET initialization parameter to zero.

B. Set the PRE_PAGE_SGA initialization parameter to TRUE.

C. Set the MEMORY_MAX_TARGET initialization parameter to zero.

D. Set the SGA_TARGET initialization parameter to a nonzero value.

Answer: D


certifyforall.com

Rebirth 1z0-052 book:

Q6. You want to move all objects of the APPS user in the test database to the DB_USR schema of the production database. Which option of IMPDP would you use to accomplish this task?

A. FULL

B. SCHEMAS

C. TRANSFORM

D. REMAP_SCHEMA

E. REMAP_TABLESPACE

Answer: D


Q7. The database instance has the following parameter setting:

OS_AUTHENT_PREFIX = OPS$

OS_ROLES = FALSE

REMOTE_OS_AUTHENT = FALSE

REMOTE_OS_ROLES = FALSE

TIMED_OS_STATISTICS = 0

You have a local operating system user SKD. You create a database user OPS$SKD, and then assign external authentication. The user OPS$SKD has the CREATE SESSION privilege.

What would you achieve by the above process?

A. The database user OPS$SKD will be able to administer the database.

B. The authentication detail for the database user OPS$SKD is recorded in the password file.

C. The local operating system user SKD will be able to access the database instance without specifying the username and password.

D. The database user OPS$SKD has to login with the password of the local operating system user SKD to access the database instance.

Answer: C


Q8. The database instance is currently using SPFILE. View the Exhibit and examine the error that you received while running the DB Structure Integrity check. Given below are the steps to recover from the error in random order:

1. Shut down the instance, if not already done.

2. Copy one of the remaining control files to a new location.

3. Change the value of the CONTROL_FILES initialization parameter to correspond to the new location of the control files.

4. Start up the database instance to the NOMOUNT stage.

5. Recover the database to the point of failure of the control file.

6. Open the database.

Identify the correct sequence of steps?

Exhibit:


A. 1, 2, 4, 3, 5, 6

B. 2, 4, 3, 5, 6; 1 not required

C. 4, 5, 6, 2, 3; 1 not required

D. 5, 2, 3, 4; 1 and 6 not required

Answer: A


Q9. The session of user SCOTT receives the following error after executing an UPDATE command on the EMP table:

ERROR at line 1:

ORA-00060: deadlock detected while waiting for resource

On investigation, you find that a session opened by user JIM has a transaction that caused the deadlock.

Which two statements are true regarding the session of SCOTT in this scenario? (Choose two.)

A. The session is terminated after receiving the error and JIM can continue with his transaction.

B. SCOTT should perform a COMMIT or ROLLBACK to allow JIM to continue with his transaction.

C. The session is rolled back after receiving the error and JIM can continue with his transaction.

D. SCOTT has to reexecute the last command in the transaction after he commits the transaction.

Answer: BD


Q10. Which statement is true about the Manageability Monitor (MMON) background process?

A. It transfers statistics from memory to disk at regular intervals.

B. It coordinates the rebalance activity for disk groups when ASM is used.

C. It communicates with the Automatic Storage Management (ASM) instance on behalf of the database instance.

D. It performs dynamic memory management when Automatic Shared Memory Management is enabled for the database instance.

Answer: A