We are the best within adding the most beneficial 1Z0-064 resources for our consumers that will definitely help to make they will flourish in the actual Oracle 1Z0-064 examination. An ideal Oracle guide includes a splendid and greatest preparatory substance which usually works on an individual fully and gives you the guarantee with the achievement that isnt a little factor. Merely obtain the actual Examcollection 1Z0-064 Oracle Database 12c: Performance Management and Tuning free of charge trial features to see the characteristics and also level of Examcollection items. You will end up motivated in the 1Z0-064 examine guide pdf file defiantly. In the event you action any 100% victory, making use of Examcollection 1Z0-064 for your Oracle Database 12c: Performance Management and Tuning certified preparation is the greatest option.

2016 Jul 1Z0-064 exam fees

Q31. Your database supports an online transaction processing (OLTP) workload. The database uses ASM storage. One of the ASM disks goes offline because of hardware failure. When the disk is replaced and then added back to the diskgroup, database performance is affected by rebalance operations. 

Which two actions would you recommend to lower the impact of rebalance operations on the performance of the database? (Choose two.) 

A. Increase the number of ASMB processes. 

B. Decrease the value of the ASM_POWER_LIMIT parameter. 

C. Set the DISK_REPAIR_TIME disk attribute to a lower value. 

D. Specify the POWER clause with a lower value in an ALTER DISKGROUP statement. 

E. Set the DISK_REPAIR_TIME disk attribute to a higher value. 

Answer: B,D 


Q32. In the CUSTOMERS table, the values in the CUST_STATE column are dependent on the values in the COUNTRY_ID column. You want to make the optimizer aware of this dependency when these columns are used together in WHERE clause predicates that contain equalities or in-lists. 

Which two methods achieve this? (Choose two.) 

A. gathering statistics on the CUSTOMERS table and its dependent objects, and then locking the statistics 

B. using SQL plan directives to generate an optimal plan 

C. setting the dynamic statistics level to 4 and setting the OPTIMIZER_USE_PENDING_STATISTICS initialization parameter to true 

D. creating column group statistics, regathering statistics, and ensuring that histograms exist on both these columns 

Answer: A,D 


Q33. In which three situations does DB time always increase? (Choose three.) 

A. when the host is CPU bound for foreground processes 

B. when I/O wait time increases for foreground processes 

C. when more connections are made to a database instance 

D. when CPU consumption by background processes increases 

E. when wait time for data to be sent over a network increases 

Answer: A,B,C 

Reference: http://www.oracle.com/technetwork/oem/db-mgmt/s317294-db-perf-tuning-with-db-time-181631.pdf (page 21) 


Q34. Examine the partial TOP 10 Foreground Events by Total Wait Time section of an AWR report: 

What should you examine to diagnose the cause of the top three wait events? (Choose the best answer.) 

A. the V$ACTIVE_SESSION_HISTORY view 

B. the Time Model Statistics section of the AWR report 

C. the SQL statements based on elapsed time from the AWR report 

D. the Latch Activity section 

E. the Segment Statistics section of the AWR report 

Answer: B 


Q35. Which two statements are true about server-generated alerts? (Choose two.) 

A. They are always logged in the alert log. 

B. They are written to a trace file if the TRACE_ENABLED initialization parameter is set to TRUE. 

C. They are generated only when the STATISTICS_LEVEL initialization parameter is set to ALL. 

D. They can be generated for user-defined metric thresholds. 

E. They appear in the DBA_ALERT_HISTORY view whenever corrective action is taken for an alert. 

Answer: D,E 


certifyforall.com

Renewal 1Z0-064 exam fees:

Q36. You plan to upgrade your production database from Oracle Database 11g to 12c and also to introduce new objects to the database. You also want to upgrade the hardware. You have already created a test system with the upgrades to be made to the production database. As part of the testing, you want to: 

. analyze and compare the overall database workload with concurrency and transaction characteristics 

. find SQL statements that might get regressed because of the upgrade 

. analyze execution plans for SQL statements for which performance might get regressed 

. analyze the impact of new schema objects on database performance 

Which two tools would you recommend to achieve the objective? (Choose two.) 

A. Database Replay 

B. SQL Tuning Advisor 

C. SQL Access Advisor 

D. Automatic Database Diagnostic Monitor (ADDM) compare periods report 

E. SQL Performance Analyzer 

F. Automatic Workload Repository (AWR) compare periods report 

Answer: B,E 


Q37. Which two result in the latest fragmentation within segments and the least external fragmentation within tablespaces? (Choose two.) 

A. automatic segment space managed segments 

B. locally managed tablespaces with uniform extent size 

C. freelist managed segments with one freelist 

D. dictionary managed tablespace 

E. locally managed tablespaces that were converted from dictionary managed tablespaces 

F. freelist managed segments with multiple freelist 

Answer: A,B 

Reference: http://docs.oracle.com/cd/B19306_01/server.102/b14220/logical.htm 


Q38. Which two statements are true about ADDM or Real-Time ADDM? (Choose two.) 

A. ADDM can be run manually by selecting any range of AWR snapshots available within the AWR retention period, provided they do not cover a time period when the instances were restarted. 

B. ADDM runs in Partial mode to analyze any hung database issues. 

C. Real-Time ADDM can proactively detect and diagnose transient performance issues that last for a few seconds. 

D. Real-Time ADDM is automatically invoked by ADDM at the end of every hour. 

Answer: A,C 


Q39. Examine the partial AWR report taken for a time period of 60 minutes: 

Which two inferences can you draw from this report? (Choose two.) 

A. The database user calls are issuing frequent explicit commits. 

B. The CPUs are busy executing server processes and background processes for a considerable amount of CPU time. 

C. The database user calls are spending most of their time in I/O for single block reads. 

D. The database user calls are spending most of their time waiting for sessions that are in more important consumer groups. 

Answer: B,C 


Q40. In which three situations can dynamic statistics be used? (Choose three.) 

A. when the sampling time is a small fraction of the total time for a query 

B. when an execution plan is suboptimal because of complex predicates 

C. when extended statistics are not available for SQL statements that use complex predicates 

D. when a query is on a partitioned table with a global index 

E. when index statistics are missing on a column that is used in SQL statements with highly selective filters 

Answer: A,B,C 

Reference: https://docs.oracle.com/database/121/TGSQL/tgsql_statscon.htm#TGSQL341