Exam Code: 1Z0-052 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Oracle Database 11g: Administration I
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1Z0-052 Exam.

2016 Jun 1Z0-052 Study Guide Questions:

Q61. SQL> CREATE BIGFILE TABLESPACE MRKT

2 DATAFILE '/u01/app/oracle/oradata/orcl/mrkt.dbf' size 10M LOGGING

3 EXTENT MANAGEMENT LOCAL SEGMENT SPACE MANAGEMENT AUTO;

Tablespace created.

SQL> ALTER DATABASE DEFAULT TABLESPACE MRKT;

Database altered.

Which two statements are true regarding the MRKT tablespace? (Choose two.)

A. No more data files can be added to the tablespace.

B. Segment space is managed by free lists in the tablespace.

C. A user created without being assigned a default tablespace uses this tablespace.

D. The tablespace can be dropped with the current setting with segments present in it.

Answer: AC


Q62. Examine the values for the following initialization parameters:

FAST_START_MTTR_TARGET=0

LOG_CHECKPOINT_INTERVAL=0

Which two will be the implications of these values in your database? (Choose two.)

A. The SGA advisor will be disabled

B. The MTTR advisor will be disabled

C. Automatic checkpoint tuning will be disabled

D. Checkpoint information will not be written to the alert log file

Answer: BC


Q63. You executed the following command to create a tablespace called SALES_DATA:

SQL> CREATE TABLESPACE sales_data

DATAFILE SIZE 100M

SEGMENT SPACE MANAGEMENT AUTO;

Which two statements are true about the SALES_DATA tablespace? (Choose two)

A. The database automatically determines the extent-sizing policy for the tablespace.

B. The segments are automatically shrunk when the contents are removed from them.

C. The allocation of extents within the tablespace is managed through the dictionary tables.

D. The space utilization description of the data blocks in segments is recorded in bitmap blocks.

E. The space utilization description of the data blocks in segments is managed through free lists.

Answer: AD


certifyforall.com

Renovate 1z0-052 oracle database 11g administration i:

Q64. Which tablespaces are mandatory in an Oracle database for it to be operational? (Choose all that apply.)

A. Undo tablespace

B. USERS tablespace 

C. SYSAUX tablespace 

D. SYSTEM tablespace 

E. Temporary tablespace

Answer: CD


Q65. Which three statements are correct about temporary tables? (Choose three.)

A. Indexes and views can be created on temporary tables.

B. Both the data and the structure of temporary tables can be exported.

C. Temporary tables are always created in a user's temporary tablespace.

D. The data inserted into a temporary table in a session is available to other sessions.

E. Data manipulation language (DML) locks are never acquired on the data of temporary tables.

Answer: ACE


Q66. You are managing an Oracle Database 11g database. The database is open, and you plan to perform Recovery Manager (RMAN) backups.

Which three statements are true about these backups? (Choose three.)

A. The backups would be consistent.

B. The backups would be inconsistent.

C. The backups would be possible only if the database is running in ARCHIVELOG mode.

D. The backups would be possible only if the database is running in NOARCHIVELOG mode.

E. The backups need to be restored and the database has to be recovered in case of a media failure.

Answer: BCE



1Z0-052  book

Precise 1z0-052 exam guide:

Q67. View the Exhibit. What would happen if Oracle Home is not empty?


A. The installation will not be continued until the location is empty.

B. The installation will proceed without overwriting the existing files.

C. The installation can be continued, but the existing files will be overwritten.

D. The installation terminates automatically after showing an error message.

Answer: A


Q68. Which two statements are true regarding the usage of the SQL*LOADER utility? (Choose two.)

A. You can load data into multiple tables during the same load session

B. You can load data from multiple files to a table during the same load session

C. You cannot perform selective data loading based on the values available in the records

D. You can use an export file generated by the EXPDP utility as an input data file to load the data

E. You can load data only if the input file is available on the disk and tape but not a named pipes

Answer: AB


Q69. Note the functionalities of various background processes:

1: Perform recovery at instance startup.

2: Free the resources used by a user process when it fails.

3: Cleanup the database buffer cache when a process fails.

4: Dynamically register database services with listeners.

5: Monitor sessions for idle session timeout.

6: Cleanup unused temporary segments.

7: Record the checkpoint information in control file.

Which option has the correct functionalities listed for a background process?

A. Checkpoint (CKPT): 1, 2, 5

B. System Monitor (SMON): 1, 6

C. Process Monitor (PMON): 4, 6, 7

D. Database Writer (DBWR): 1, 3, 4

Answer: B


Q70. See the Exhibit:


Which statements are true regarding the USERS tablespace? (Choose all that apply.)

A. A bitmap is used to record free extents

B. Free extents information is managed within the tablespace

C. Free extents information is managed in the SYSAUX tablespace

D. The data dictionary tables are updated when extents are allocated or deallocated

Answer: AB