Act now and download your Oracle 1Z0-821 test today! Do not waste time for the worthless Oracle 1Z0-821 tutorials. Download Leading Oracle Oracle Solaris 11 System Administrator exam with real questions and answers and begin to learn Oracle 1Z0-821 with a classic professional.

2016 Oct 1Z0-821 exam

Q81. - (Topic 1) 

You have installed an update to the gzip package and need to "undo" .ho update and return the package to its "as-delivered" condition. Which command would you use? 

A. pkg undo 

B. pkg revert 

C. pkg fix 

D. pkg uninstall 

Answer:

Explanation: 

Use the pkg revert command to restore files to their as-delivered condition. 


Q82. - (Topic 1) 

View the Exhibit. 

Which is true regarding the disk drive? 

A. This disk configuration could be used as a ZFS root disk. 

B. This disk contains an SMI disk label. 

C. Slice 7 represents the entire disk and cannot be used as a slice for a file system 

D. The disk contains an EFI disk label. 

Answer:

Explanation: 

Installing a ZFS Root Pool 

The installer searches for a disk based on a recommended size of approximately 13 GB. 


Q83. - (Topic 2) 

You wish to edit your crontab file that is located in /var/spool/cron/crontab. What command must you enter to edit this file? 

A. crontab –e 

B. crontab –e /var/spool/cron/crontab 

C. crontab –r 

D. crontab –e /etc/default/cron 

Answer:

Explanation: 

The main tool for setting up cron jobs is the crontab command,though this is not available on every Unix variant. Typically under Solaris or Linux one would create a new crontab or edit an existing one,using the command; crontab -e 

Use the ls -l command to verify the contents of the/var/spool/cron/crontabs file. 


Q84. - (Topic 2) 

The COMSTAR framework provides support for the iSCSI protocol. 

Select three options that correctly describe the COMSTAR framework. 

A. iSCSI devices can be used as dump devices. 

B. SCSI commands are carried over IP networks and enable you to mount disk devices from across the network onto your local system. 

C. Large amounts of data can be transferred over an IP network with very little network degradation. 

D. COMSTAR allows you to convert any Solaris11 host into a SCSI target device that can be accessed over a storage network. 

E. One IP port can handle multiple ISCSI target devices. 

Answer: B,D,E 

Explanation: 

B: By carrying SCSI commands over IP networks,the iSCSI protocol enables you to access block devices from across the network as if they were connected to the local system. COMSTAR provides an easier way to manage these iSCSI target devices. 

D: Common Multiprotocol SCSI TARget,or COMSTAR,a software framework that enables you to convert any Oracle Solaris 11 host into a SCSI target device that can be accessed over a storage network by initiator hosts. 

E: One IP port can handle multiple iSCSI target devices. 


Q85. - (Topic 2) 

The ZFS configuration on your server is: 

Pool1 6.67G31K/pool 

Pool1/data31K31K/data 

Select the three commands that you would use to 1. Create,2. List,and 3. Delete a snapshot of the /data file system. 

A. zfs snapshot pool1/data@now 

B. zfs create snapshot pool1/data@now 

C. zfs list -t snapshot 

D. zfs list -t snapshot pool1/data 

E. zfs destroy pool1/data@now 

F. zfs destroy snapshot pool1/data@now 

Answer: A,D,E 

Explanation: 

A: Snapshots are created by using the zfs snapshot command,which takes as its only argument the name of the snapshot to create. 

D: You can list snapshots as follows: # zfs list -t snapshot 

E: Snapshots are destroyed by using the zfs destroy command. For example: 

# zfs destroy tank/home/ahrens@now 


Renew 1Z0-821 free exam questions:

Q86. - (Topic 1) 

Your users are experiencing delay issues while using their main application that requires connections to remote hosts. You run the command uptime and get the flowing output: 

1:07am up 346 day(s),12:03,4 users,load average: 0.02,0.02,0.01 

Which command will be useful in your next step of troubleshooting? 

A. ipadm 

B. traceroute 

C. dladm 

D. snoop 

E. arp 

Answer:

Explanation: 

Test the remote connection with traceroute. 

The Internet is a large and complex aggregation of network hardware,con-nected together by gateways. Tracking the route one's packets follow (or finding the miscreant gateway that's discarding your packets) can be difficult. traceroute utilizes the IP protocol `time to live' field and attempts to elicit an ICMP TIME_EXCEEDED response from each gateway along the path to some host. 

This program attempts to trace the route an IP packet would follow to some internet host by launching UDP probe packets with a small ttl (time to live) then listening for an ICMP "time exceeded" reply from a gateway. 


Q87. - (Topic 2) 

In an effort to reduce storage space on your server,you would like to eliminate duplicate copies of data in your server’s ZFS file systems. 

How do you specify that pool1/data should not contain duplicate data blocks (redundant data) on write operations? 

A. zfs create - o compression=on pool1/data 

B. zpool create -o deduplication =on pool1; zfs create pool1/data 

C. zfs create - o deduplication=on pool1; zfs create pool1/data 

D. zfs create - o dedupratio=2 pool1/data 

E. zfs create - o dedup=on pool1/data 

Answer:

Explanation: 

ZFS Deduplication Property Solaris Express Community Edition,build 129: In this Solaris release,you can use the deduplication property to remove redundant data from your ZFS file systems. If a file system has the dedup property enabled,duplicate data blocks are removed synchronously. The result is that only unique data is stored and common components are shared between files. 

You can enable this property as follows: 

# zfs set dedup=on tank/home 


Q88. - (Topic 2) 

To inspect network interface net3,you enter the following commands: 

What problem do you suspect? Assume the user is authorized and provided the correct password. 

A. The net3 interface hasn't been enabled yet. 

B. The net3 vnic hasn't been created. 

C. The net3/v4 ip object hasn't been configured. 

D. The net3 interface is not attached to a NIC or etherstub. 

Answer:

Explanation: 

The following command marks the address object net1/v4a up that was previously marked 

down. 

# ipadm up-addr net1/v4a 


Q89. - (Topic 1) 

Your SPARC server will not boot into multi user-server milestones and you need to troubleshoot to out why. You need to start the server with minimal services running so that you can go through each milestone manually to troubleshoot the issue. 

Select the option that boots the server with the fewest services running. 

A. boot -s 

B. boot milestone none 

C. boot -m milestone=single-user 

D. boot -m milestone=none 

E. boot -m none 

Answer:

Explanation: 

The command boot -m milestone=none is useful in repairing a system that have problems booting early. 

Boot Troubleshooting: To step through the SMF portion of the boot process,start with: boot -m milestone=none Then step through the milestones for the different boot levels: svcadm milestone svc:/milestone/single-user:default svcadm milestone svc:/milestone/multi-user:default svcadm milestone svc:/milestone/multi-user-server:default 


Q90. - (Topic 2) 

On server A,you enter the following command to add a static route to serverA route -p add -host 192.168.1.101 192.168.1.101 -static 

What is the purpose of this command? 

A. to temporarily bypass IP Filter rules 

B. to specify an IPMP target IP address to in.mpathd 

C. to specify routing to an adjacent network when in.rdisc is not used 

D. to specify routing to an adjacent network when in.routed is not used 

E. to ensure the IP address for serverB is not flushed from the ARP cache 

F. to optimize link aggregation using a direct connection between two systems 

Answer:

Explanation: 

Note: # route -p add -host destination-IP gateway-IP -static where.destination-IP.and.gateway-IP.are IPv4 addresses of the host to be used as a target..

For example,you would type the following to specify the target system 192.168.10.137,which is on the same subnet as the interfaces in IPMP group itops0: 

$ route -p add -host 192.168.10.137 192.168.10.137 -static This new route will be automatically configured every time the system is restarted. If you want to define only a temporary route to a target system for probe-based failure detection,then do not use the -p option.