The particular Actualtests Oracle examine manuals are already actively playing an even more plus more natural part inside candidates learning life, it conserve a lot of time for people avoid to go to this course. Our own Oracle 1Z0-511 places include several simulator workout routines concerns. The particular simulator workout routines concerns are blended to the Oracle E-Business Suite R12 Project Essentials Exam responses of our own Oracle 1Z0-511 manuals. All of us assure an individual that you receive the particular achievement deffinately so long as you work tirelessly with your 1Z0-511 certification examine components. The more an individual undertake the particular Actualtests 1Z0-511 places, the higher mark you are able to achieve. It is possible to consider Oracle 1Z0-511 guides or perhaps the e-books anyplace as well as whenever you would like within the purpose associated with they are all portable. Actualtests will make sure the particular maximize great things about customers due to the high-quality goods.

2016 Sep 1Z0-511 exam answers

Q11. Company ABC wants to deploy workplan task structures where the lowest tasks represent deliverables. They want to collect costs at a level higher than the lowest tasks for groups of deliverables. Which two task structure relationships are available for them to consider? 

A. Define the structures as Fully Shared. 

B. Utilize Task-based mapping structures. 

C. Defineaseparate branch of task hierarchy for deliverables. 

D. Define a separate branch of task hierarchy for cost collection. 

E. Definethe structures as Partially shared. 

Answer: B,C 

Explanation: 

Note: 

*You can set up two types of project structures in Oracle Projects: 

/Workplan structures consist of tasks that help project managers and team members plan, 

track, and deliver projects on time. 

/Financial structures consist of tasks that help project managers and financial 

administrators track billing, costs, budgets, and other financial information for individual 

projects. 

*If you enable both a workplan structure and a financial structure for your project or project 

template, you can decide whether or not they are integrated, and if so, to what degree. You 

do this by choosing one of the following options on the Structures setup page: 

/Shared Structures: Enables you to generate a financial structure with a task hierarchy that is fully shared by the workplan structure task hierarchy. Workplan and financial structures are fully shared by default. 

/Partially Shared Structures: Enables you to generate a financial structure that is partially shared by the workplan structure hierarchy. 

/Non-Shared: Task-Based Mapping: Enables you to map individual workplan structure tasks to individual financial structure tasks. 

/Non-Shared: No Mapping: Choose this if you do not want to integrate your project workplan and financial structures in any way. 


Q12. Identify three transactions for which Oracle Project Costing enforces budgetary controls. 

A. project-related purchase requisitions and purchase orders entered in Oracle Purchasing 

B. expense reports entered In Oracle iExpenses 

C. supplier invoices entered in Oracle Payables 

D. contingent worker purchase orders entered in Oracle Purchasing 

E. employee timecards entered in Oracle Time and Labor 

Answer: A,C,D 

Explanation: 

Note: 

*Enable Budgetary Controls and Encumbrance Accounting 

To use budgetary controls, you must implement budgetary control and encumbrance 

accounting for the ledger in Oracle General Ledger and enable encumbrance accounting in 

Oracle Payables or Oracle Purchasing.Encumbrance accounting automatically creates 

encumbrances for requisitions, purchase orders, and invoices. 

*PSA: Budgetary Control Report Template 

This profile option can be set at the site, application, responsibility, and user levels. You 

must select Budgetary Control Results Template as the value for this profile option to 

enable users to view funds check results from Oracle Purchasing and Oracle Payables 

after a funds check. 

Reference:Oracle Projects Implementation Guide,Implementing Oracle Project 

Management 


Q13. Your client has expressed a desire to produce and summarize invoice lines for Non-Labor transactions by type of expenditure based on high level tasks of the project. 

Which invoice formal grouping should he used to achieve this? 

A. TopTask,ExpenditureType 

B. TopTask,Employee 

C. Revenue Category,Expenditure Category, Top Task 

D. TopTask,Expenditure Category 

E. TopTask, Revenue Category, Expenditure Category,Expenditure Type 

Answer: A 

Explanation: 

Note: 

*Oracle Projects processes tasks based on their position in the structure. The three distinct 

positions are: 

Top Task: A task whose parent is the project Mid Task: A task that is not a top task or a lowest task Lowest Task: A task that is at the bottom of the structure, without any child tasks *You can configure transaction controls by the following: Expenditure Category 

Employee Expenditure Type Non-Labor Resource 


Q14. Which three statements are correct about defining a cost budget for a project? 

A. You can enterbudget amount atthe project level, the top task level, or the lowest task level. 

B. Youcan enterbudget amount only at the lowest task level. 

C. You can enterbudget amountfora combination of lowest task and a labor resource. 

D. Youcan enterbudget amount only at the top task level. 

E. You can enterbudget amount for a combination of lowest task and a Non-Labor resource. 

F. You cannot enterbudget amount for a combination of lowest task and a Non-Labor resource. 

Answer: A,C,F 

Explanation: A:You can budget at the project, top task, or lowest task level. 

Note: 

*When you create budgets and forecasts that do not use budgetary control and budget 

integration features, you can choose to enter budget and forecast amounts at any level of 

the financial structure by selecting one of the following lowest level planning level options: 

Project 

Top Task 

Lowest Task 

When you choose the Lowest Task option, you can enter amounts at all levels of the financial structure including top tasks, middle-level tasks, and lowest tasks. You can also enter amounts at multiple task levels within the same branch of the financial structure. Oracle Projects treats theamounts that you enter at each task level as incremental amounts that roll up into the total amounts for the project. 


Q15. A company requires advance payments for their contract projects. How would they ensure that for specific types of work they always have an advance payment? 

A. Create a specific agreement type and use the advance receipts required extension toensure that theseagreements require advancepayments. 

B. Set the customer profilein Accounts Receivable to require advance payments. 

C. Createa transaction control for specificagreement types to ensure thatadvance paymentsare received. 

D. Entera negative agreement value andfunded amount. 

E. Fund the projects with a dummy agreement. 

Answer: A 

Explanation: 

Note: *You can set up an agreement to require advance payments by selecting the Advance Required on the agreement. You can also use the Advance Required client extension to determine which agreements require advance payments. On these agreements, you can 

enter funding only up to the amount of advance payments. 

The ability to change the Advance Required agreement option is controlled by function 

security. 

*Agreements with Advance Payments 

You can require advance payments on an agreement and record advance payments as 

they are made. When you generate draft invoices for projects that are funded by the 

agreement, the advance balance that is displayed on the funding summary is reduced. You 

then interface the invoice to Receivables. The AutoInvoice process in Oracle Receivables 

reduces the balance on the advance. 


certifyforall.com

Improve 1Z0-511 testing engine:

Q16. Identify two ways to ensure that correct class category codes are recorded against relevant projects. 

A. Define as single template that has the class category already defined. 

B. Define the class category as mandatory on relevant project types. 

C. Define the class category as mandatory In the quick entry of the relevant templates. 

D. Define a project status workflow that checks whether the class category is definedbeforechanging a project status. 

E. Includea"Not applicable" code in the class category definition. 

Answer: B,C 

Explanation: 

B:To define class categories and class codes: 

1.Navigate to the Class Categories and Codes window. 

2.Enter a unique Class Category name and a Description. 

3.Specify whether the class category is mandatory for every project you define. 

Enable if all projects must have a code assigned to this class category. Do not enable if this 

class category is optional. If you do not enable this option, you cannot use this class 

category in your AutoAccounting rules. 

4.Specify whether you want to use the class category in your AutoAccounting rules. 

Suggestion: For each project, you can use only one code with one class category for use 

with AutoAccounting rules. If an AutoAccounting category already exists within a particular 

date range, assign an end date to the existing AutoAccounting category and then create a 

new one. 

5.Specify whether you want to allow entry of only one class code with this class category 

for a project. 

Note: Defining multiple class codes for one category for a project may affect reporting by 

class category; defining multiple class codes may cause your numbers to be included more 

than once. 

6.Enter the Name, Description, and Effective Dates for each class code. 

7.Save your work. 

C:As part of a project template definition setup, you can choose which Quick Entry fields 

you want to define. Oracle Projects prompts you to enter information in these Quick Entry 

fields when you create a new project from a template. Choose Quick Entry fields for project 

information you want to enter (instead of accepting the template default) each time you 

create a project. 

Order: Enter a number to indicate the sequence in which you want the Quick Entry fields to 

appear. 

Field name: Choose the fields you want to appear in the Quick Entry window when you 

create a new project. 

Specification: You enter a specification for the following field names: 

Key Member:Select the project role type to use when creating the key member 

Classification:Select the class category to use when creating the classification 

Customer Name: Select the customer relationship to use when creating the project 

customer 

Prompt: You can enter a field name that is different from the predefined field name to 

display when you use Quick Entry. 

Required: Choose whether you want to require entry for the Quick Entry field. 


Q17. An organization uses Oracle Projects and has fully installed Oracle Human Resources. Which statement does not apply to this scenario? 

A. Employees can be entered and maintainedin Oracle Projects. 

B. Jobs can be setup in Oracle Projects. 

C. Organizations can be defined In Oracle Projects. 

D. Organization Hierarchiescan be defined in Oracle Projects. 

E. WorkerAssignments can be viewed in Oracle Projects. 

Answer: D 

Explanation: 

Note: 

*Oracle Projects fully integrates with Oracle Human Resources to keep track of employees 

and information relevant to them, such as bill rates and mailing address. 


Q18. In a manufacturing company, there is a need to define 50 different jobs for engineers in Human Resources. For those 50 jobs, Oracle Projects has only 20 equivalent jobs for Billing. 

What functionality do you use to link these Human Resources and Projects jobs? 

A. Job Groups 

B. Job Families 

C. Job Mapping 

D. JobLevels 

E. Job Hierarchy 

Answer: A 

Explanation: Organizations within your enterprise are not required to use the same job definitions. You can define job groups for specific purposes and define unique jobs for each group. You can then map a job from one group to a job in another group. For example, the job titles you need for your European operating units may be different from the job titles you need for your U.S. operating units. For global projects you can define a global job set and map your European and U.S. jobs to the appropriate global jobs. These global jobs can then be used by your global projects to provide accurate and consistent billing and reporting. 

Reference:Oracle Projects Fundamentals,Jobs Overview 


Q19. Which three options would result in a billing event being excluded from an invoice? 

A. No taskisassigned to the event. 

B. No event date has been entered. 

C. The event dateis later than the invoice date when the process for draftinvoicegeneration issubmitted. 

D. The event has been placed on hold. 

E. No revenue amount has been entered on the event. 

Answer: B,C,E 

Explanation: 

Note: 

*Events: To be included on an invoice, an event must meet the following criteria: 

/Event must not be already invoiced 

/ (C)Event completion date must be on or before the bill through date 

/Event must be revenue distributed (for write-on revenue events only) 

/If the Date-Effective Funds Consumption option is selected, then the event date must be 

within the agreement start and expiration dates 

*Billing Events: Billing events are events for which there is no associated revenue. Because 

billing events have not accrued revenue against an agreement, a billing event can be billed 

against any agreement that has sufficient funding to cover the entire amount of the event 

(unless an agreement was specified on the event). 

Reference:Oracle Project Billing User Guide, Invoicing 


Q20. Your company wants to define all its equipments as Non-Labor resources to track the cost incurred on the usage of these equipments, when defining the equipment. When defining the equipment as a Non-Labor resource in the system, you need to assign an expenditure type to it. What kind of expenditure type to it. What kind of expenditure type can be assigned to a Non-Labor resource? 

A. expenditure type defined withExpenditureType Class as Work in Process 

B. expenditure type defined with ExpenditureType Class as Burden transactions 

C. expenditure type defined withExpenditure Type Class as Supplier Invoices 

D. expenditure type defined with Expenditure Type Class as Miscellaneous Transactions 

E. expenditure type defined with Expenditure Type Class as Usages 

Answer: D 

Explanation: Oracle Projects uses the following expenditure type classes to process non-labor project costs: *Usages - Asset usage costs are interfaced to Oracle General Ledger. *Supplier Invoices - Oracle Payables supplier invoices are interfaced from Oracle Payables to Oracle Projects. *Miscellaneous Transaction - Miscellaneous Transactions are used to track miscellaneous project costs. This expenditure type class is similar to usages. The difference is that, for miscellaneous transactions expenditure items, you are not required to specify a non-labor resource or a non-labor resource organization, as you are for usage expenditure items. Miscellaneous transactions may be used for the following costs: Fixed assets depreciation Allocations Interest charges *Burden Transaction - Burden transactions track burden costs that are calculated in an external system or calculated as separate, summarized transactions. These costs are created as a separate expenditure item that has a burdened cost amount, but has a quantity and raw cost value of zero. Burden transactions are interfaced to Oracle General Ledger. As with any other transaction in Oracle Projects, you can adjust and capitalize burden transactions, or accrue revenue or generate invoices for these transactions. *Work In Process - This expenditure type class is used for Project Manufacturing WIP transactions that are interfaced from Manufacturing to Oracle Projects. You can also use this expenditure type class when you import other manufacturing costs via Transaction Import or when you enter transactions via pre-approved batch entry. 

Reference:Expenditure Type Classes