To take an individuals Oracle 1z0-054 assessment awareness and ability into a desirable level, you should need to take 1z0-054 instruction. Significant sums of your energy and cash enter into 1z0-054 training instruction. As is also the way it is with a lot of among us, small finances and no cost a long time will likely not lets be part of Oracle 1z0-054 assessment class instruction. And so, the vast majority of 1z0-054 job hopefuls tend to be opting for 1z0-054 analyze books and also other 1z0-054 home learning options. As well as Oracle 1z0-054 e-learning solutions including practice examination, answers, 1z0-054 analyze books, etc. get confirmed them selves not which bad of the package.

2016 Sep 1z0-054 exam question

Q121. You used SQL Tuning Advisor for a long-running SQL statement that suggested a SQL profile which can be used by the query subsequently for better execution plan. View the Exhibit. But you want certain user sessions not to use this SQL profile for their queries.

How would you implement this?

Exhibit:


A. Alter the SQL profile to change the category of the SQL profile.

B. Set the OPTIMIZER_USE_PENDING_STATISTICS to TRUE the desired sessions.

C. Use database resource manager to prevent the use of the SQL profile by these user sessions.

D. Use database resource manager to preUse the resource management feature in profiles of these users to prevent the use of the SQL profile.

Answer: A


Q122. In your organization, there are two key databases. One of them is used primarily for an online transaction processing (OLTP) application and is directly accessed by the users in a client/server configuration. The application must process an average of 4,000 small transactions per day. The users enter frequent queries on whose results they depend for completing their transactions. One of the SLA requirements is that any query or transaction processing in the OLTP system should not exceed 15 seconds. The second database supports a decision support system (DSS) as well as batch report programs. It is accessed by client-side users, who submit ad hoc queries through SQL*Plus and by a browser-based,third party application that provides pooled connections for a large user base. The queries vary: some fetch only a few records, whereas others fetch and sort hundreds of records from several tables. As per the SLA specification the average turnaround time for a query on the DSS returning 10000 records should be 24 hours.

For both the systems, the number of users is not consistent and may vary from time to time.The management wants to ensure maximum resource usage is allocated for the OLTP processing.

Which two considerations should you give priority to when tuning these databases? (Choose two.)

A. Minimize parallelism for the OLTP systems.

B. Maximize throughput for batch processing.

C. Minimize the response time for OLTP users.

D. Maximize parallelism for the decision support systems.

E. Minimize response time for the decision support systems.

Answer: BC


Q123. View the Exhibit that shows your investigation on degraded performance.What would you do? (Choose all that apply.)

Exhibit:


A. Shrink the temporary segment.

B. Keep the large tables in the KEEP pool.

C. Use free list groups wherever applicable.

D. Increase the value set to the PGA_AGGREGATE_TARGET parameter.

E. Switch the segments to Automatic Segment Space Management (ASSM).

Answer: CE


Q124. What type of redundancy would you recommend for the Automatic Storage Management (ASM) of a file system based on RAID level 1 for the optimum performance of database using ASM storage?

A. high redundancy

B. normal redundancy

C. external redundancy

D. use both ASM mirroring and hardware mirroring

Answer: C


Q125. Your database has the ACCTG service configured for an accounting application that runs on a middle tier. The application has three modules LEDGER, ACCOUNTS, and BILLING. You enabled tracing at the service level by executing the following command:

SQL> exec DBMS_MONITOR.SERV_MOD_ACT_TRACE_ENABLE('ACCTG');

Which statement is true?

A. A single trace file would be created for all the sessions for the service.

B. Three trace files would be created for the three modules in the application.

C. The trace file would not be created because the module name is not specified.

D. A trace file is created for each session that uses the service, regardless of the module and action.

Answer: D


certifyforall.com

Up to the immediate present 1z0-054 vce:

Q126. Examine the output of the following query:

SQL> SELECT c.name,a.addr,a.gets,a.misses,a.sleeps,

2 a.immediate_gets,a.immediate_misses,b.pid

3 FROM v$latch a, v$latchholder b, v$latchname c

4 WHERE a.addr = b.laddr(+) and a.latch# = c.latch#

5 AND c.name LIKE '%latch_name%' ORDER BY a.latch#;

LATCH NAME       ADDR      GETS MISSES SLEEPS IMMEDIATE_GETS IMMEDIATE_MISSES

         ------------       --------       --------      -------        ------                --------------                 ----------------

shared pool      20016544  8520540     14112       3137                            0                               0

You calculated the Gets-to-Misses ratio, which is .99834, and this ratio is dropping over a period of time.

Which two actions can improve this? (Choose two.)

A. reducing hard parses

B. increasing the size of the shared pool

C. using only dedicated server connections

D. setting the CURSOR_SHARING parameter to EXACT

E. encouraging the use of more literal SQL statements

Answer: AB


Q127. Which two statements are true about the database buffer cache? (Choose two.)

A. A buffer can be written to by many processes at the same time.

B. A buffer containing a block that is identical to the block on disk is called free buffer.

C. A buffer containing a block that is being accessed by a process is called dirty buffer.

D. A buffer available to be overwritten with a different database block at any time is called a dirty buffer.

E. A buffer can contain a different version of a block that is available in a different buffer of the same cache.

Answer: BE


Q128. Identify the correct statements about the SYSTEM_MOVING_WINDOW baseline. (Choose two.)

A. It is used for adaptive threshold setting.

B. The statistics computation cannot be scheduled explicitly for it.

C. Only significance-level thresholds can be set for metrics under it.

D. It is the only baseline that can be used on the performance page.

Answer: AB


Q129. You are managing an online transaction processing (OLTP) database with multiple applications. The applications support a large number of users and most of the applications execute groups of SQL that run together.

Which option would you use to monitor the performance issues for users of these applications?

A. Monitor statistics for individual sessions in an application by querying V$SESSION.

B. Specify service-level thresholds and priorities for users of applications and monitor the alerts.

C. Monitor statistics and wait events collected for a MODULE and ACTION by performing service aggregation.

D. Configure application users as part of the resource consumer group and monitor the resource usage statistics for the resource consumer group.

Answer: C


Q130. View the Exhibit and examine the Instance Efficiency Percentages that you got on generating an Automatic Workload Repository (AWR) report for your online transaction processing (OLTP) database.

What can you deduce from this part of the AWR report? (Choose all that apply.)

Exhibit:


A. A low Library Hit % indicates that cursors are not being reused.

B. A low Execute to Parse % indicates that most SQL statements are reusing the existing execution plans.

C. A high In-memory Sort % indicates that most sorts are being done in memory, thereby causing the performance to degrade.

D. A high Buffer Hit % indicates that required data blocks were found in the Buffer Cache memory, thereby avoiding expensive disk I/O.

Answer: AD