Exact of 1Z0-511 practice materials and answers for Oracle certification for consumer, Real Success Guaranteed with Updated 1Z0-511 pdf dumps vce Materials. 100% PASS Oracle E-Business Suite R12 Project Essentials Exam exam Today!

2016 Jun 1Z0-511 Study Guide Questions:

Q1. You implement Project Manufacturing along with Project Costing for manufacturing company. You define various expenditure types in which few are specific to Project Manufacturing. Identify the three setups that are required to have an expenditure type specific to Project Manufacturing. 

A. Rate Required is enabled for theExpenditureType. 

B. "Work In Process" class is associated with the Expenditure Type. 

C. "Miscellaneous transactions" classis associated with the Expenditure Type. 

D. "Inventory" class is associated with the ExpenditureType. 

E. Rate Required Is not enabled for the Expenditure Type. 

Answer: A,B,D 

Explanation: B:Work In Process - This expenditure type class is used for Project 

Manufacturing WIP transactions that are interfaced from Manufacturing to Oracle Projects. 

You can also use this expenditure type class when you import other manufacturing costs 

via Transaction Import or when you enter transactions via pre-approved batch entry. 

D:Inventory - This expenditure type class is used for the following transactions: 

Project Manufacturing transactions that are interfaced from Manufacturing or Inventory to 

Oracle Projects. 

Oracle Inventory Issues and Receipts that are interfaced from Oracle Inventory to Oracle 

Projects in a manufacturing or non-manufacturing installation. 

You can also use this expenditure type class when you import other manufacturing costs 

via Transaction Import or when you enter transactions via pre-approved batch entry. 

Note: 

*If the.Rate Required.option for the selected expenditure type is enabled in Oracle Projects, 

then you must enter a quantity. When you interface the invoice distribution toOracle 

Projects, Oracle Projects copies the quantity and amount to the expenditure item and 

calculates the rate. If.Rate Required.option for the selected expenditure type is disabled, 

then the quantity of the expenditure item is set to the amount you enter in Oracle Payables. 


Q2. A customer is billed using deliverable billing events, which are currently approved by the customer and the finance director before invoicing. There are often invoices awaiting the finance director's approval and release. The Finance director would like to use functionality that allows all invoices to be approved and released automatically. 

How can this be achieved? 

A. Use deliverable managementto automatically approve the invoice. 

B. Implement the cost-to-cost billing extension. 

C. Implement the costaccrual and project status inquiry extension. 

D. Implement theinvoice approval/release extension. 

E. Set the "Interface unreleased revenue to GL" profile option to "Yes." 

Answer: D 

Explanation: The Automatic Invoice Approve/Release Extension allows you to release 

invoices automatically as part of the Generate Draft Invoice process. 

Incorrect: 

Not E: 

Generating Revenue Accounting Events 

After you generate and release the revenue, you run the concurrent program PRC: 

Generate Revenue Accounting Events. The concurrent program determines default 

unearned revenue and unbilled receivables accounts using AutoAccounting and generates 

accounting events for Oracle Subledger Accounting. 

Note:.If you set the profile option PA: Interface Unreleased Revenue to GL to yes, then 

Oracle Projects automatically releases any unreleased revenue when you run the 

concurrent program PRC: Generate Revenue Accounting Events. 

Reference:Oracle Project Billing User Guide,Releasing Invoices 


Q3. Your organization has configured employee rate schedules. Which three schedules can utilize employee rate schedules when delivering a project? 

A. Job rate schedules 

B. Planning schedules 

C. Cost rate schedules 

D. Bill rate schedules 

E. Resource class rate schedules 

Answer: B,C,D 

Explanation: You can use rates to calculate amounts for costing, billing, and workplan and financial planning. Oracle Projects determines rates from a combination of rate schedules and rate overrides. You can define the following four types of rate schedules in Oracle Projects: 

*Employee: Use this type of rate schedule to define standard hourly rates or percentage markups by employee. You can use employee rate schedules as planning schedules(B), cost rate schedules(C), and bill rate schedules(D). 

* Job: Use this type of rate schedule to define standard hourly rates by job title. When you enter a job-based rate schedule, you enter a job group to indicate which jobs are used to determine rates. You can use job schedules as planning rate schedules, cost rate schedules, and bill rate schedules. 

* Resource Class : Use this type of rate schedule to define planning rates by resource 

class, or as a combination of resource class and organization. *Nonlabor: Use this type of rate schedule to define rates or percentage markups by nonlabor expenditure type or a combination of nonlabor expenditure type and nonlabor resource. You can use nonlabor rate schedules as planning rate schedules, cost rate schedules, and bill rate schedules. 

Reference:Rate Schedule 


certifyforall.com

Renew 1Z0-511 exam answers:

Q4. A customer has two operating units: US and Ireland. A project that is set in the Ireland operating unit requires the services of employees from the US operating unit. 

Identify three mandatory steps that must be completed for the employees in the US to enter their time on the project and for costs to be successfully distributed. 

A. Set up Internal Billing Implementation optionsin US and Ireland. 

B. Define providercontrolsin US and receiver controlsin Ireland. 

C. Setup a new transaction source to receive Intercompany transactions in Ireland. 

D. For theprojectinIreland, select "Allow Cross Charges to all Operating Units within Legal Entity". 

E. For the projectin Ireland,set up transaction controls to allow charges from other operating units. 

Answer: B,C,D 

Explanation: B:Provider and Receiver Controls Setup 

For each provider operating unit or receiver operating unit involved in the cross charge, the Provider/Receiver Controls window Provider Controls and Receiver Controls tabs specify: 

The cross charge method to use to process intercompany cross charges and to override default cross charge method for inter-operating unit cross charges. 

Attributes required for the provider operating unit to process intercompany billing to each receiver operating unit. This includes the Intercompany Billing Project and Invoice Group. 

Attributes required for the receiver operating unit to process intercompany billing from each provider operating unit. This includes the supplier site, expenditure type and expenditure organization. 

* (C)Intercompany Billing Accounting Companies choose the intercompany billing method largely due to legal and statutory requirements. When you use this method, Oracle Projects generates physical invoices and corresponding accounting entries at legal transfer prices between the internal seller(provider) and buyer (receiver) organizations when they cross a legal entity boundary or operating units. 

* (D)Overview of Cross Charge 

When projects share resources within an enterprise, it is common to see those resources shared across organization and country boundaries. Further, project managers may also divide the work into multiple projects for easier execution and management. The legal, statutory, or managerial accounting requirements of such projects often present complex operational control, billing, and accounting challenges. 

Oracle Projects enables companies to meet these challenges by providing timely information for effective project management. Project managers can easily view the current total costs of the project, while customers receive bills as costs are incurred, regardless of who performs the work or where it is performed. 

Reference:Oracle Project Costing User Guide,Cross Charge 


Q5. Identify the four different levels where transaction controls are defined. 

A. Expenditure Categories 

B. Expenditure Organization 

C. Employee 

D. Project Organization 

E. Expenditure Type 

F. Person Type 

Answer: A,C,D,E 

Explanation: You can configure transaction controls by the following: 

(A)Expenditure Category (C)Employee (E)Expenditure Type Non-Labor Resource 


Q6. Which project class type can include revenue budgets? 

A. Capital 

B. Indirect 

C. Contract 

D. Capital and Indirect 

E. Capital and Contract 

Answer: C 

Explanation: 

Note: *Allow Revenue Budget Entry. Indicates if you allow entry of revenue budget types. You may choose to not allow entry of revenue budgets for indirect or capital projects. You must enter a revenue budget for a contract project before it can accrue revenue and be billed. 


1Z0-511  practice

Accurate 1Z0-511 preparation exams:

Q7. A project is enabled for Burdening by setting up a burden schedule at the project type level. A 

Miscellaneous expenditure Item Is charged to the project with a raw cost of $100 and expenditure type "Overhead." The "Overheads" expenditure type is excluded from all cost bases in the burden structure. 

What happens when the "PRC: Distribute usage and Miscellaneous Costs" program is run for this project? 

A. The program errorswith the message "Missing Expenditure type." 

B. The program completes successfully; Raw Cost = $100, Burden Cost=$0,TotalBurdened cost=$100. 

C. Theprogram completes successfully; Raw Cost=$100, Burden Cost= $100,TotalBurdened cost=$100. 

D. Theprogram completes successfully; Raw Cost =$100, Burden Cost=$0, Total Burdened cost= $0. 

Answer: C 

Explanation: 

Note: 

*Distribute Usage and Miscellaneous Costs 

The process computes the costs and determines the default GL account to which to post 

the cost for expenditure items with the following expenditure type classes: 

Usages 

Burden Transactions 

Miscellaneous Transactions 

Inventory and WIP transactions not already costed or accounted 


Q8. What must be defined to enable a company to use an organization for a straight time expenditure? 

A. Define the organization with the Following: 

1. Add Cost Centreas the Organization type. 

2. Add an organization classification ofHR Organization. 

3. Add the organizationto anorganization hierarchy. 

B. Define the organization with the Following: 

1. Add the organization classifications HR Organization and ProjectExpenditure/Event 

2.Add the organization to anorganizationhierarchy 

3. Add the organization hierarchy to the appropriate Oracleprojectimplementation option setting 

C. Define the organization with the following: 

1.Add the organization classificationsProject/Task Owning Organization and 

ProjectExpenditure/Event Organization. 

2. Add the organization to an organization hierarchy. 

3.Add the organization hierarchy to the appropriate Oracle project implementation option setting. 

D. Define the organization with the following: 

1. Add the organization classifications Project Expenditure/Event Organization. 

2. Add the organization to an organization hierarchy. 

3.Add the organization hierarchy to the appropriate Oracle project implementation option setting. 

E. Define the organization with the Following: 

1. Add the organization classifications HR Organization and ProjectExpenditure/Event 

2. Add the organization to an organization hierarchy. 

3. Define Organization Labor Costing Rules. 

Answer: E 

Explanation: 

Note: 

*You can set this at the Inventory Organization level in the Project Manufacturing 

Parameters window, the Costing tabbed region. This allows WIP employee resources and 

Project straight time hours to be summarized as Straight Time Expenditure Type Class. 

*expenditure type class 

An additional classification for expenditure types that indicates how Oracle Projects processes the expenditure types. For example, if you run the Distribute Labor Costs process, OracleProjects will calculate the cost of all expenditure items assigned to the 

Straight Time expenditure type class. Formerly known as system linkage 


Q9. Your company has two separate expenditure types to capture straight time and overtime labor transactions across all projects. When running cost distribution for labor transactions, the straight time labor must be charged to a labor expense account and overtime labor costs to an overhead expense account. How would you set up two different expense accounts? 

A. Set up the account at theExpendituretype definition. 

B. Define an AutoAccounting rule to derive account based on expenditure and attach it the AutoAccounting function "Labor Cost Account." 

C. Define an AutoAccounting rule to derive account based on expenditure and attach it the AutoAccounting function "Labor Cost Clearing Account." 

D. Set up the account at the Expenditure type usage definition. 

E. Set up the account at the Labor costing rule definition. 

Answer: B 

Explanation: Implement AutoAccounting to charge appropriate expense accounts 

When you implement AutoAccounting, you can charge straight time costs to a labor expense account and overtime costs to an overhead or overtime expense account. 

To charge straight time and overtime to different accounts, you define an AutoAccounting 

rule based on expenditure type, expenditure category, service type, compensation rule, or 

labor cost multiplier. 

Note: 

*Labor Cost Account Function 

When you run the PRC: Distribute Labor Costs process, Oracle Projects calculates labor 

cost amounts based upon employee labor cost rates and compensation rules. After 

calculating labor costs, Oracle Projects uses the Labor Cost Account transactions to debit 

an expense account for raw labor costs. 

*You need to define at least one overtime expenditure type. You use the Expenditure 

Types window to define overtime expenditure types classified by the Overtime expenditure 

type class. 


Q10. A customer is planning to upgrade from 11/to R12 to use Subledger Accounting (SLA). Identify the three options available to the customer. 

A. Configure SLA without using the existing AutoAccountingsetup.SLAgenerates accountingcombinations without AutoAccounting. 

B. Continue to use the existing AutoAccounting setup. SLAuses the default flexfield valuesgenerated byAutoAccounting. 

C. Define alternative accounting rulesin SLA to overwrite the defaultvalues provided byAutoAccounting. 

D. Use the existingAutoAccountingsetup at the point of upgrade. Evaluate the benefits ofSLA and migrate to SLA when and if beneficial. 

E. Use the existingAutoAccountingsetup only. SLA is not applicable to Projects because Oracle Projects hasAutoAccounting. 

Answer: A,C,E 

Explanation: C:View Accounting Details 

With the integration to Oracle Subledger Accounting, you now have the option to define account derivation rules within Oracle Subledger Accounting that will replace the default accounts generated by the Oracle Projects AutoAccounting feature. 

E:Account Generation Rules During the upgrade, Oracle Grants Accounting creates default accounting definitions that allow the system to continue using existing AutoAccounting rules without additional setup steps. You may choose to create your own accounting definitions using Accounting Method