Proper study guides for Refresh Oracle Oracle Database 11g: New Features for Administrators certified begins with Oracle 1z0-050 preparation products which designed to deliver the Vivid 1z0-050 questions by making you pass the 1z0-050 test at your first time. Try the free 1z0-050 demo right now.

2017 Feb 1z0-050 exams

Q111. Which three statements are true regarding persistent lightweight jobs? (Choose three.)

A. The user cannot set privileges on persistent lightweight jobs.

B. The use of a template is mandatory to create persistent lightweight jobs.

C. Persistent lightweight jobs modify several tables in the data dictionary to generate a lot of redo.

D. Persistent lightweight jobs are useful when users need to create a large number of jobs in a short time.

E. Persistent lightweight jobs are useful when users need to create a small number of jobs that run infrequently.

Answer: ABD


Q112. Which is the source used by Automatic SQL Tuning that runs as part of the AUTOTASK framework?

A. SQL statements that are part of the AWR baseline only

B. SQL statements based on the AWR top SQL identification

C. SQL statements that are part of the available SQL Tuning Set (STS) only

D. SQL statements that are available in the cursor cache and executed by a user other than SYS

Answer: B


Q113. What are the recommendations for Oracle Database 11g installation to make it Optimal Flexible Architecture (OFA)-compliant? (Choose all that apply.)

A. ORACLE_BASE should be set explicitly.

B. An Oracle base should have only one Oracle home created in it.

C. Flash recovery area and data file location should be on separate disks.

D. Flash recovery area and data file location should be created under Oracle base in a non- Automatic Storage Management (ASM) setup.

Answer: ACD


Q114. You are managing Oracle Database 11g with an ASM storage with high redundancy. The following command was issued to drop the disks from the dga disk group after five hours:

ALTER DISKGROUP dga OFFLINE DISKS IN FAILGROUP f2 DROP AFTER 5H; 

Which statement is true in this scenario?

A. It starts the ASM fast mirror resync.

B. It drops all disk paths from the dga disk group.

C. All the disks in the dga disk group would be OFFLINE and the DISK_REPAIR_TIME disk attribute would be set to 5 hours.

D. All the disks in the dga disk group in failure group f2 would be OFFLINE and the DISK_REPAIR_TIME disk attribute would be set to 5 hours.

Answer: D


Q115. You installed Oracle Database 11g and are performing a manual upgrade of the Oracle9i database. As a part of the upgrade process, you execute the following script:

SQL>@utlu111i.sql.

Which statement about the execution of this script is true?

A. It must be executed from the Oracle Database 11g environment.

B. It must be executed only after the SYSAUX tablespace has been created.

C. It must be executed from the environment of the database that is being upgraded.

D. It must be executed only after AUTOEXTEND is set to ON for all existing tablespaces.

E. It must be executed from both the Oracle Database 11g and Oracle Database 9i environments.

Answer: C


Up to date 1z0-050 free practice questions:

Q116. Identify the two direct sources from where SQL plans can be loaded into the SQL plan baselines. (Choose two.)

A. Cursor cache

B. Stored outline

C. SQL Tuning Set

D. Automatic Workload Repository (AWR) snapshots

Answer: AC


Q117. You plan to collect the Automatic Workload Repository (AWR) data every Monday morning for a month. You want Oracle Database to automatically create a baseline every Monday and remove the old baseline. What is the correct action to achieve this?

A. Create a repeating baseline template.

B. Insert a finding directive for future ADDM tasks.

C. Create and populate a SQL Tuning Set from the AWR on every Monday.

D. Change the RETENTION setting for the AWR snapshots to 7 days on Monday.

Answer: A


Q118. Your database initialization parameter file has the following entry:

SEC_MAX_FAILED_LOGIN_ATTEMPTS=3

Which statement is true regarding this setting?

A. It is enforced only if the password profile is enabled for the user.

B. It locks the user account after the specified number of attempts.

C. It drops the connection after the specified number of login attempts fail for any user.

D. It drops the connection after the specified number of login attempts fail only for users who have the SYSDBA privilege.

Answer: C


Q119. Which two prerequisites are needed for performing workload capture and replay? (Choose two.)

A. setting up the directory to capture the workload

B. running the database in shared server mode

C. Close all sessions performing queries using database links.

D. The database on which the workload is replayed has to be a restore of the original database to a specific SCN.

Answer: AD


Q120. Which client requests to the database can be captured as a part of the workload capture? (Choose all that apply.)

A. flashback query

B. distributed transactions

C. logging in and logging out of sessions

D. all DDL statements having bind variables

E. direct path load of data from external files

Answer: CD