Want to know Exambible 1Z0-850 Exam practice test features? Want to lear more about Oracle Java Standard Edition 5 and 6, Certified Associate Exam certification experience? Study Verified Oracle 1Z0-850 answers to Latest 1Z0-850 questions at Exambible. Gat a success with an absolute guarantee to pass Oracle 1Z0-850 (Java Standard Edition 5 and 6, Certified Associate Exam) test on your first attempt.

2016 Aug 1Z0-850 exam question

Q51. - (Topic 2) 

Which two describe benefits of encapsulation? (Choose two.) 

A. Code is more flexible because the attributes can be modified directly from code in other packages. 

B. Code is more reusable because the attributes of the class are protected from direct modification by other code. 

C. Code is safer because attributes of the class CANNOT be directly modified by code outside the class. 

D. Code is more useful because attributes of the class can be accessed by other classes for both reading and writing. 

E. Code is more efficient because attributes of the class can be accessed directly by other classes, without the overhead of going through access methods. 

Answer: B,C 


Q52. - (Topic 2) 

Given: 

3.

 interface Pet { 

4.

 void eat(); 

5.

 } 

6.

 class Dog implements Pet { public void eat() { } } 

7.

 class Beagle extends Dog { public void eat() { } } 

Which demonstrates the "program to an interface" principle? 

A. class PetFood extends Pet { public void go(PetFood d) { 

B. eat(); } 

C. class PetFood { public void go(Dog d) { D. eat(); } 

E. class PetFood { public void go(Beagle b) { 

F. eat(); } 

G. interface PetFood implements Pet { public void go(Pet d) { 

H. eat(); } 

I. class PetFood { public void go(Pet p) { 

J. eat(); } 

Answer: E 


Q53. - (Topic 1) 

Given: 

1.

 class Test2 { 

2.

 static String setMessage(String str) { 

3.

 return str + "How are you doing?"; 

4.

 } 

5. 

6.

 public static void main(String[] args) { 

7.

 String str = "Hello! "; 

8.

 str = setMessage(str); 

9.

 System.out.println("str : " + str); 

10.

 } 

11.

 } 

What is the result? 

A. str : Hello! How are you doing? 

B. Compilation fails because of an error at line 7. 

C. Compilation fails because of an error at line 8. 

D. Compilation fails because of an error at line 2. 

E. Compilation fails because of an error at line 3. 

F. str : Hello! 

G. str : How are you doing? 

Answer: A 


Q54. - (Topic 2) 

Which two are true about HTML? (Choose two.) 

A. It is used by the browser to display the client user interface. 

B. It can be generated dynamically by servlets. 

C. It is an object-oriented programming language. 

D. It contains APIs that are used to access data in an RDBMS. 

Answer: A,B 


Q55. - (Topic 2) 

Which three are valid? (Choose three.) 

A. int flag = true; 

B. int j = 'A' 

C. byte b = 10; int i = b; 

D. int num = 3.14; 

E. int i = 10L; 

F. double d = 5.0; int n = (int)d; 

Answer: B,C,F 


certifyforall.com

Down to date 1Z0-850 exam topics:

Q56. - (Topic 1) 

Which two are represented in a UML class diagram? (Choose two.) 

A. relationships between classes and interfaces 

B. ways to test an application 

C. the interactions between objects in sequential order 

D. operations of classes and interfaces 

Answer: A,D 


Q57. - (Topic 1) 

Which type of J2EE component is used to store business data persistently? 

A. stateless session beans 

B. JavaBeans 

C. stateful session beans 

D. entity beans 

E. JavaServer Pages 

Answer: D 


Q58. - (Topic 1) 

Which Java technology provides a standard API for a publish-subscribe messaging model? 

A. JAX-RPC 

B. UDDI 

C. JNDI 

D. JMS 

E. JSP 

Answer: D 


Q59. - (Topic 2) 

Given: 

1.

 class Variables { 

2.

 int i; 

3.

 String s; 

4.

 Object o; 

5.

 String g = null; 

6.

 Integer y; 

7.

 char c; 

8.

 } 

Which four are object references? (Choose four.) 

A. c 

B. i 

C. s 

D. g 

E. y F. o 

Answer: C,D,E,F 


Q60. - (Topic 2) 

Which statement about threading in Java is false? 

A. Threads waiting to be executed are generally chosen for execution based on priority. 

B. The synchronized keyword is used to lock objects. 

C. A thread is a special type of method. 

D. A thread whose execution has completed is no longer runnable. 

Answer: C