Exam Code: M2021-645 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: M645 IBM Cognos Business Intelligence Sales Mastery Test v2
Certification Provider: IBM
Free Today! Guaranteed Training- Pass M2021-645 Exam.

2021 May M2021-645 Study Guide Questions:

Q1. What is the best strategy when positioning IBM Cognos BI against a niche competitor such as QlikView and MicroStrategy? 

A. Describe how IBM Cognos is the lowest cost solution on the market and provides the lowest total cost of ownership of all vendors. 

B. Explain that unlike these other vendors, all functionalities of Cognos are available out of the box without having to code. 

C. Warn the customer of hidden charges attached to features perceived as free. 

D. Expand the agenda to include capabilities not provided by the competitor. 

Answer: B 

Explanation: 

Adding a reference: Cognos 8 Reference, Competitive Differentiators 


Q2. A current IBM Cognos BI customer wants to add scenario modeling and forecasting capabilities to their environment. Many of their business users prefer to work in Microsoft Excel. 

Which product should the sales representative recommend? 

A. IBM SPSS 

B. IBM OpenPages 

C. IBM Cognos Controller 

D. IBM Cognos TM1 

Answer: D 

Reference:http://www.redbooks.ibm.com/redbooks/pdfs/sg247912.pdf(page 530, topic: IBM Cognos TM1) 

IBM Analysis Foundational Knowledge slide 22: 

TM1 is for the kind of scenario modeling that’s strategic to the business companies are willing to invest in long term 


Q3. What is the main purpose of ad hoc reports in IBM Cognos BI? 

A. To provide a point in time picture of performance based on an operational database. 

B. To provide an easy and simple way to create a report and interact with it. 

C. To provide a detailed view of the financial health across the business. 

D. To deliver stakeholders a personalized experience based on a single report authored by IT. 

Answer: B 

Reference:http://publib.boulder.ibm.com/infocenter/c8bi/v8r4m0/index.jsp?topic=/com.ibm.swg.im. cognos.ug_cr_rptstd.8.4.0.doc/ug_cr_rptstd_id26Introduction.html(para.3) 


certifyforall.com

Down to date M2021-645 free download:

Q4. What is the easiest place to look for business intelligence sales opportunities? 

A. Existing accounts 

B. New accounts 

C. Competitor accounts 

D. Small companies 

Answer: A 

Explanation: 

Prospecting Business Intelligence slide 15: 


Q5. Which type of user benefits most from the unified workspace of IBM Cognos BI? 

A. Line of business user 

B. Data modeler 

C. Statistician 

D. System administrator 

Answer: A 

Explanation: Beyond mobile, IBM Cognos BI V10 meets the needs ofany userby providing flexible access to information in the way that makes most sense for them. From users being able to leverage the self-service capabilitiesof IBM Cognos Business Insightand collaborating on decisions in a unified workspace to being able to embed and refresh Cognos BI content into PowerPoint, Excel and Word. 


Q6. According to studies by IBM and Gartner, what do CIOs list as their number one concern? 

A. Compliance 

B. Business analytics 

C. Mobility solutions 

D. Risk management 

Answer: B 

Reference:http://www.information-management.com/news/analytics_BI_cloud_mobile_IBM-10020395-1.html 


M2021-645  exam cram

Actual M2021-645 tutorials:

Q7. An organization is interested in developing their business intelligence strategies, but they are concerned that their managers are not computer-savvy enough to really take advantage. 

What is the best way for the sales representative to respond? 

A. Cognos allows organizations to select the appropriate roles that match their user behaviors. 

B. Cognos solutions are designed with the business user in mind, freeing up IT resources and promoting self service. 

C. The Cognos Workforce Performance solution is tailored to the specific needs of HR, without requiring IT to create these reports. 

D. Cognos was designed to take information from multiple applications and pull it together into a single platform. 

Answer: B 

Explanation: 


Q8. Which statement best describes the business intelligence needs of business analysts? 

A. They require immediate and simple views of key factors driving the business. 

B. They require multiple ways to query and explore the data available to them. 

C. They require the ability to create metadata models and deploy packages for other users. 

D. They require the ability to author reports for others in the business. 

Answer: B 

Explanation: 


Q9. What is NOT a specific need that marketing teams have for IBM Cognos BI? 

A. To gain visibility into the sales pipeline on opportunities created through demand generation. 

B. To design and automate demand generation campaigns. 

C. To know the effectiveness of their campaigns. 

D. To analyze and allocate marketing resources across channels. 

Answer: B 


Q10. A potential customer is looking for a way to explore the data to determine why product sales are rising in one region but falling in another. 

Which type of analysis in IBM Cognos BI best meets this requirement? 

A. Slice-and-dice and trending 

B. Analytical reporting and drilling 

C. Scenario modeling 

D. Statistics and predictive analytics 

Answer: A 

Explanation: 

IBM Analysis Foundational Knowledge slide 8: 

On the left we have the majority of employees in an organization, people looking to find fast 

answers to business questions. They’re asking one more question beyond simple reporting to get 

additional insights such aswhy is this customer performing poorly? What analysis has been made? 

It’s the simplest of analysis we call analytical reporting. It can be summed up in one simple word, 

real. We want to reach all these users in Cognos BI with the licenses in consumers, business 

authors, and BI professional owners. 

The next group has slightly more requirement. They’re looking for factors driving performance. The 

up and down trend of performance likewhy is the percentage of growth in one company greater 

than another? Their job isn’t 100% doing analysis, but they certainly want to slice and dice the 

data more than the first group. We want to reach these users with more advanced capabilities of 

Cognos 8 BI with licenses of advanced business author, BI professional, maybe Cognos analysis 

for Microsoft Excel.