Exam Code: 200-125 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: CCNA Cisco Certified Network Associate CCNA (v3.0)
Certification Provider: Cisco
Free Today! Guaranteed Training- Pass 200-125 Exam.

2017 Mar 200-125 test engine

Q51.  - (Topic 5)

A network administrator enters the following command on a router: logging trap 3. What are three message types that will be sent to the Syslog server? (Choose three.)

A. informational

B. emergency

C. warning

D. critical

E. debug

F. error

Answer: B,D,F

Explanation:

The Message Logging is divided into 8 levels as listed below:

Level Keyword Description 0

emergencies System is unusable 1

alerts

Immediate action is needed 2

critical

Critical conditions exist 3

errors

Error conditions exist 4

warnings

Warning conditions exist 5

notification

Normal, but significant, conditions exist 6

informational Informational messages 7

debugging Debugging messages

If you specify a level with the “logging trap level” command, that level and all the higher levels will be logged. For example, by using the “logging trap 3 command, all the logging of emergencies, alerts, critical, and errors, will be logged.


Q52.  - (Topic 4)

Which encapsulation type is a Frame Relay encapsulation type that is supported by Cisco routers?

A. IETF

B. ANSI Annex D

C. Q9333-A Annex A

D. HDLC

Answer: A

Explanation:

Cisco supports two Frame Relay encapsulation types: the Cisco encapsulation and the IETF Frame Relay encapsulation, which is in conformance with RFC 1490 and RFC 2427. The former is often used to connect two Cisco routers while the latter is used to connect a Cisco router to a non-Cisco router. You can test with your Cisco router when typing the command Router(config-if)#encapsulation frame-relay ? on a WAN link. Below is the output of this command (notice Cisco is the default encapsulation so it is not listed here, just press Enter to use it).

Note: Three LMI options are supported by Cisco routers are ansi, Cisco, and Q933a. They

represent the ANSI Annex D, Cisco, and ITU Q933-A (Annex A) LMI types, respectively. HDLC is a WAN protocol same as Frame-Relay and PPP so it is not a Frame Relay encapsulation type.


Q53.  - (Topic 3)

Refer to the exhibit.

What commands must be configured on the 2950 switch and the router to allow communication between host 1 and host 2? (Choose two.)

A. Router(config)# interface fastethernet 0/0 Router(config-if)# ip address 192.168.1.1 255.255.255.0 Router(config-if)# no shut down

B. Router(config)# interface fastethernet 0/0 Router(config-if)# no shut down Router(config)# interface fastethernet 0/0.1 Router(config-subif)# encapsulation dot1q 10

Router(config-subif)# ip address 192.168.10.1 255.255.255.0 Router(config)# interface fastethernet 0/0.2

Router(config-subif)# encapsulation dot1q 20

Router(config-subif)# ip address 192.168.20.1 255.255.255.0

C. Router(config)# router eigrp 100 Router(config-router)# network 192.168.10.0

Router(config-router)# network 192.168.20.0

D. Switch1(config)# vlan database Switch1(config-vlan)# vtp domain XYZ

Switch1(config-vlan)# vtp server

E. Switch1(config)# interface fastethernet 0/1 Switch1(config-if)# switchport mode trunk

F. Switch1(config)# interface vlan 1 Switch1(config-if)# ip default-gateway 192.168.1.1

Answer: B,E

Explanation:

The router will need to use subinterfaces, where each subinterface is assigned a VLAN and IP address for each VLAN. On the switch, the connection to the router need to be configured as a trunk using the switchport mode trunk command and it will need a default gateway for VLAN 1.


Q54.  - (Topic 8)

Refer to the exhibit. Which two statements are true about the loopback address that is configured on RouterB? (Choose two.)

A. It ensures that data will be forwarded by RouterB.

B. It provides stability for the OSPF process on RouterB.

C. It specifies that the router ID for RouterB should be 10.0.0.1.

D. It decreases the metric for routes that are advertised from RouterB.

E. It indicates that RouterB should be elected the DR for the LAN.

Answer: B,C

Explanation: 

A loopback interface never comes down even if the link is broken so it provides stability for the OSPF process (for example we use that loopback interface as the router-id) -

The router-ID is chosen in the order below:

+ The highest IP address assigned to a loopback (logical) interface.+ If a loopback interface is not defined, the highest IP address of all active router’s physical interfaces will be chosen.

-> The loopback interface will be chosen as the router ID of RouterB –


Q55.  - (Topic 5)

Which statement describes VRRP object tracking?

A. It monitors traffic flow and link utilization.

B. It ensures the best VRRP router is the virtual router master for the group.

C. It causes traffic to dynamically move to higher bandwidth links.

D. It thwarts man-in-the-middle attacks.

Answer: B

Explanation:

Object tracking is the process of tracking the state of a configured object and uses that state to determine the priority of the VRRP router in a VRRP group.


Renew 200-125 exam question:

Q56.  - (Topic 8)

Which logging command can enable administrators to correlate syslog messages with millisecond precision?

A. no logging console

B. logging buffered 4

C. no logging monitor

D. service timestamps log datetime msec

E. logging host 10.2.0.21

Answer: D


Q57.  - (Topic 7)

Which router IOS commands can be used to troubleshoot LAN connectivity problems? (Choose three.)

A. ping

B. tracert

C. ipconfig

D. show ip route

E. winipcfg

F. show interfaces

Answer: A,D,F

Explanation:

Ping, show ip route, and show interfaces are all valid troubleshooting IOS commands. Tracert, ipconfig, and winipcfg are PC commands, not IOS.


Q58.  - (Topic 3)

What is the effect of using the service password-encryption command?

A. Only the enable password will be encrypted.

B. Only the enable secret password will be encrypted.

C. Only passwords configured after the command has been entered will be encrypted.

D. It will encrypt the secret password and remove the enable secret password from the configuration.

E. It will encrypt all current and future passwords.

Answer: E

Explanation:

Enable vty, console, AUX passwords are configured on the Cisco device. Use the show run command to show most passwords in clear text. If the service password-encryption is used, all the passwords are encrypted. As a result, the security of device access is improved.


Q59.  - (Topic 3)

A router receives information about network 192.168.10.0/24 from multiple sources. What will the router consider the most reliable information about the path to that network?

A. a directly connected interface with an address of 192.168.10.254/24

B. a static route to network 192.168.10.0/24

C. a RIP update for network 192.168.10.0/24

D. an OSPF update for network 192.168.0.0/16

E. a default route with a next hop address of 192.168.10.1

F. a static route to network 192.168.10.0/24 with a local serial interface configured as the next hop

Answer: A

Explanation:

When there is more than one way to reach a destination, it will choose the best one based on a couple of things. First, it will choose the route that has the longest match; meaning the most specific route. So, in this case the /24 routes will be chosen over the /16 routes. Next, from all the /24 routes it will choose the one with the lowest administrative distance. Directly connected routes have an AD of 1 so this will be the route chosen.


Q60.  - (Topic 5)

Which subnet mask would be appropriate for a network address range to be subnetted for up to eight LANs, with each LAN containing 5 to 26 hosts?

A. 0.0.0.240

B. 255.255.255.252

C. 255.255.255.0

D. 255.255.255.224

E. 255.255.255.240

Answer: D

Explanation:

For a class C network, a mask of 255.255.255.224 will allow for up to 8 networks with 32 IP addresses each (30 usable).