Cause all that matters here is passing the Oracle 1z0-808 exam. Cause all that you need is a high score of 1z0-808 Java SE 8 Programmer I exam. The only one thing you need to do is downloading Pass4sure 1z0-808 exam study guides now. We will not let you down with our money-back guarantee.

2016 Oct 1z0-808 study guide

Q91. Which three are advantages of the Java exception mechanism? 

A. Improves the program structure because the error handling code is separated from the normal program function 

B. Provides a set of standard exceptions that covers all the possible errors 

C. Improves the program structure because the programmer can choose where to handle exceptions 

D. Improves the program structure because exceptions must be handled in the method in which they occurred 

E. Allows the creation of new exceptions that are tailored to the particular program being created 

Answer: A,C,E 


Q92. Given the code format: 


Which code fragment must be inserted at line 6 to enable the code to compile? 

A. DBConfiguration f; return f; 

B. Return DBConfiguration; 

C. Return new DBConfiguration; 

D. Retutn 0; 

Answer: B 


Q93. Given: 


Which code fragment should you use at line n1 to instantiate the dvd object successfully? 


A. Option A 

B. Option B 

C. Option C 

D. Option D 

Answer: C 


Q94. Given: 

public class Test { 

public static void main(String[] args) { 

try { 

String[] arr =new String[4]; 

arr[1] = "Unix"; 

arr[2] = "Linux"; 

arr[3] = "Solarios"; 

for (String var : arr) { 

System.out.print(var + " "); 

} catch(Exception e) { 

System.out.print (e.getClass()); 

What is the result? 

A. Unix Linux Solaris 

B. Null Unix Linux Solaris 

C. Class java.lang.Exception 

D. Class java.lang.NullPointerException 

Answer: B 

Explanation: null Unix Linux Solarios 

The first element, arr[0], has not been defined. 


Q95. Given the code fragment: 


What is the result? 

A. Element 0 Element 1 

B. Null element 0 Null element 1 

C. Null Null 

D. A NullPointerException is thrown at runtime. 

Answer: D 


certifyforall.com

Most recent 1z0-808 exam cost:

Q96. Given: 


Which two classes use the shape class correctly? 


A. Option A 

B. Option B 

C. Option C 

D. Option D 

E. Option E 

F. Option F 

Answer: B,E 

Explanation: When an abstract class is subclassed, the subclass usually provides implementations for all of the abstract methods in its parent class (E). However, if it does not, then the subclass must also be declared abstract (B). Note: An abstract class is a class that is declared abstract—it may or may not include abstract methods. Abstract classes cannot be instantiated, but they can be subclassed. 


Q97. Given the code fragment: 

String[] cartoons = {"tom","jerry","micky","tom"}; 

int counter =0; 

if ("tom".equals(cartoons[0])) { 

counter++; 

} else if ("tom".equals(cartoons[1])) { 

counter++; 

} else if ("tom".equals(cartoons[2])) { 

counter++; 

} else if ("tom".equals(cartoons[3])) { 

counter++; 

System.out.print(counter); 

What is the result? 

A. 1 

B. 2 

C. 4 

D. 0 

Answer: A 

Explanation: Counter++ will be executed only once because of the else if constructs. 


Q98. Class StaticField { 

static int i = 7; 

public static void main(String[] args) { 

StaticFied obj = new StaticField(); 

obj.i++; 

StaticField.i++; 

obj.i++; 

System.out.println(StaticField.i + " "+ obj.i); 

What is the result? 

A. 10 10 

B. 8 9 

C. 9 8 

D. 7 10 

Answer: A 


Q99. Given the code fragment: 


What is the result if the integer aVar is 9? 

A. 10 Hello World! 

B. Hello Universe! 

C. Hello World! 

D. Compilation fails. 

Answer: A 


Q100. Given the code fragments: 


Which code fragment, when inserted at line ni, enables the code to print Hank? 

A. checkAge (iList, ( ) -> p. get Age ( ) > 40); 

B. checkAge(iList, Person p -> p.getAge( ) > 40); 

C. checkAge (iList, p -> p.getAge ( ) > 40); 

D. checkAge(iList, (Person p) -> { p.getAge() > 40; }); 

Answer: C