Proper study guides for Rebirth Oracle Java SE 8 Programmer I certified begins with Oracle 1z0-808 preparation products which designed to deliver the Virtual 1z0-808 questions by making you pass the 1z0-808 test at your first time. Try the free 1z0-808 demo right now.

2016 Jul 1z0-808 test question

Q51. Given: 

public class Test1 { 

static void doubling (Integer ref, int pv) { 

ref =20; 

pv = 20; 

public static void main(String[] args) { 

Integer iObj = new Integer(10); 

int iVar = 10; 

doubling(iObj++, iVar++); 

System.out.println(iObj+ ", "+iVar); 

What is the result? 

A. 11, 11 

B. 10, 10 

C. 21, 11 

D. 20, 20 

E. 11, 12 

Answer: A 

Explanation: The code doubling(iObj++, iVar++); increases both variables from to 10 to 

11. 


Q52. Given: 

class Sports { 

int num_players; 

String name, ground_condition; 

Sports(int np, String sname, String sground){ 

num_players = np; 

name = sname; 

ground_condition = sground; 

class Cricket extends Sports { 

int num_umpires; 

int num_substitutes; 

Which code fragment can be inserted at line //insert code here to enable the code to compile? 

A. Cricket() { 

super(11, "Cricket", "Condidtion OK"); 

num_umpires =3; 

num_substitutes=2; 

B. Cricket() { 

super.ground_condition = "Condition OK"; 

super.name="Cricket"; 

super.num_players = 11; 

num_umpires =3; 

num_substitutes=2; 

C. Cricket() { 

this(3,2); 

super(11, "Cricket", "Condidtion OK"); 

Cricket(int nu, ns) { 

this.num_umpires =nu; 

this.num_substitutes=ns; 

D. Cricket() { 

this.num_umpires =3; 

this.num_substitutes=2; 

super(11, "Cricket", "Condidtion OK"); 

Answer: A 

Explanation: 

Incorrect: 

not C, not D: call to super must be the first statement in constructor. 


Q53. Given: 


What is the result? 

A. true true 

B. true false 

C. false true 

D. false false 

E. Compilation fails 

Answer: E 


Q54. Which statement will empty the contents of a StringBuilder variable named sb? 

A. sb.deleteAll(); 

B. sb.delete(0, sb.size()); 

C. sb.delete(0, sb.length()); 

D. sb.removeAll(); 

Answer: C 


Q55. Given the code fragment: 

// insert code here 

arr[0] = new int[3]; 

arr[0][0] = 1; 

arr[0][1] = 2; 

arr[0][2] = 3; 

arr[1] = new int[4]; 

arr[1][0] = 10; 

arr[1][1] = 20; 

arr[1][2] = 30; 

arr[1][3] = 40; 

Which two statements, when inserted independently at line // insert code here, enable the code to compile? 

A. int [] [] arr = null; 

B. int [] [] arr = new int [2]; 

C. int [] [] arr = new int [2] [ ]; 

D. int [] [] arr = new int [] [4]; 

E. int [] [] arr = new int [2] [0]; 

F. int [] [] arr = new int [0] [4]; 

Answer: C,E 


certifyforall.com

Most recent 1z0-808 book:

Q56. Given: 

Given: 

public class SuperTest { 

public static void main(String[] args) { 

statement1 

statement2 

statement3 

class Shape { 

public Shape() { 

System.out.println("Shape: constructor"); 

public void foo() { 

System.out.println("Shape: foo"); 

class Square extends Shape { 

public Square() { 

super(); 

public Square(String label) { 

System.out.println("Square: constructor"); 

public void foo() { 

super.foo(); 

public void foo(String label) { 

System.out.println("Square: foo"); 

What should statement1, statement2, and statement3, be respectively, in order to produce the result? 

Shape: constructor 

Square: foo 

Shape: foo 

A. Square square = new Square ("bar"); 

square.foo ("bar"); 

square.foo(); 

B. Square square = new Square ("bar"); 

square.foo ("bar"); 

square.foo ("bar"); 

C. Square square = new Square (); 

square.foo (); 

square.foo(bar); 

D. Square square = new Square (); 

square.foo (); 

square.foo("bar"); 

E. Square square = new Square (); 

square.foo (); 

square.foo (); 

F. Square square = new Square(); 

square.foo("bar"); 

square.foo(); 

Answer: F 


Q57. Given: 

public class ColorTest { 

public static void main(String[] args) { 

String[] colors = {"red", "blue","green","yellow","maroon","cyan"}; 

int count = 0; 

for (String c : colors) { 

if (count >= 4) { 

break; 

else { 

continue; 

if (c.length() >= 4) { 

colors[count] = c.substring(0,3); 

count++; 

System.out.println(colors[count]); 

What is the result? 

A. Yellow 

B. Maroon 

C. Compilation fails 

D. A StringIndexOutOfBoundsException is thrown at runtime. 

Answer: C 

Explanation: The line, if (c.length() >= 4) {, is never reached. This causes a compilation error. 

Note: The continue statement skips the current iteration of a for, while , or do-while loop. An unlabeled.break.statement terminates the innermost.switch,.for,.while, or.do-while.statement, but a labeled.break.terminates an outer statement. 


Q58. Given: 


What is the result? 

A. true:true 

B. true:false 

C. false:true 

D. false:false 

Answer: C 


Q59. Consider following interface. 


Which of the following will create instance of Runnable type? 

A. Runnable run = 0 -> {System.out.println("Run");} 

B. Runnable run = 0 -> System.outprintlnfRun"); 

C. Runnable run = 0 > System.outprintlnfRun"); 

D. Runnable run = > System.ouLprintlnfRun"}; 

E. None of the above. 

Answer: A 

Explanation: 

Option A is the correct answer. 

To create we have used following method with LocalDate class; 

public static LocalDate of(intyear, int month, intdayOfMonth) 

Here we need to remember that month is not zero based so if you pass 1 for month, then 

month will be January. 

Then we have used period object of 1 day and add to date object which makes current date 

to next day, so final output is 2015-03-27. Hence option A is correct. 


Q60. Given: 

public class TestField { 

int x; 

int y; 

public void doStuff(int x, int y) { 

this.x = x; 

y =this.y; 

public void display() { 

System.out.print(x + " " + y + " : "); 

public static void main(String[] args) { 

TestField m1 = new TestField(); 

m1.x = 100; 

m1.y = 200; 

TestField m2 = new TestField(); 

m2.doStuff(m1.x, m1.y); 

m1.display(); 

m2.display(); 

What is the result? 

A. 100 200 : 100 200 

B. 100 0 : 100 0 : 

C. 100 200 : 100 0 : 

D. 100 0 : 100 200 : 

Answer: C