Exam Code: 1z0-808 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: Java SE 8 Programmer I
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1z0-808 Exam.

2016 Jun 1z0-808 Study Guide Questions:

Q61. Given: 


What is the result? 

A. Null 

B. Compilation fails 

C. An exception is thrown at runtime 

D. 0 

Answer: C 


Q62. Given: 

public class SampleClass { 

public static void main(String[] args) { 

AnotherSampleClass asc = new AnotherSampleClass(); SampleClass sc = new 

SampleClass(); 

sc = asc; 

System.out.println("sc: " + sc.getClass()); 

System.out.println("asc: " + asc.getClass()); 

}} 

class AnotherSampleClass extends SampleClass { 

What is the result? 

A. sc: class Object asc: class AnotherSampleClass 

B. sc: class SampleClass asc: class AnotherSampleClass 

C. sc: class AnotherSampleClass asc: class SampleClass 

D. sc: class AnotherSampleClass asc: class AnotherSampleClass 

Answer: D 


Q63. Given: 

public class Test { 

public static void main(String[] args) { 

int day = 1; 

switch (day) { 

case "7": System.out.print("Uranus"); 

case "6": System.out.print("Saturn"); 

case "1": System.out.print("Mercury"); 

case "2": System.out.print("Venus"); 

case "3": System.out.print("Earth"); 

case "4": System.out.print("Mars"); 

case "5": System.out.print("Jupiter"); 

Which two modifications, made independently, enable the code to compile and run? 

A. Adding a break statement after each print statement 

B. Adding a default section within the switch code-block 

C. Changing the string literals in each case label to integer 

D. Changing the type of the variable day to String 

E. Arranging the case labels in ascending order 

Answer: A,C 

Explanation: The following will work fine: 

public class Test { 

public static void main(String[] args) { 

int day = 1; 

switch (day) { 

case 7: System.out.print("Uranus"); break; 

case 6: System.out.print("Saturn"); break; 

case 1: System.out.print("Mercury"); break; 

case 2: System.out.print("Venus"); break; 

case 3: System.out.print("Earth"); break; 

case 4: System.out.print("Mars"); break; 

case 5: System.out.print("Jupiter"); break; 


certifyforall.com

Most up-to-date 1z0-060 ebook:

Q64. Which statement is/are true? 

I. Default constructor only contains "super();" call. 

II. We can't use any access modifier with a constructor. 

III. A constructor should not have a return type. 

A. Only I. 

B. Only II. 

C. Only I and II. 

D. Only I and III. 

E. AIL 

Answer: D 

Explanation: 

Statement I is correct as the default constructor only contains super0 call 

Statement II is incorrect as we can use any access modifier with a constructor. 

Statement III is correct as constructor can't have return type, even void. 

So option D is correct. 

httpsy/docs.oracle.com/javase/tutorial/iava/javaOO/construaors.html 


Q65. Given: 


What is the result? 

A. myStr: 9009, myNum: 9009 

B. myStr: 7007, myNum: 7007 

C. myStr: 7007, myNum: 9009 

D. Compilation fails 

Answer: C 


Q66. Given the code fragment: 


What is the result? 

A. Found Red 

Found Default 

B. Found Teal 

C. Found Red 

Found Blue 

Found Teal 

D. Found Red 

Found Blue 

Found Teal 

Found Default 

E. Found Default 

Answer: B 


1z0-808  dumps

Precise 1z0-060 vce file:

Q67. Given the code fragment: 


What is the result? 

A. A B C Work done 

B. A B C D Work done 

C. A Work done 

D. Compilation fails 

Answer: C 


Q68. Given the code fragment: 


What is the result? 

A. Sum is 600 

B. Compilation fails at line n1. 

C. Compilation fails at line n2. 

D. A ClassCastException is thrown at line n1. 

E. A ClassCastException is thrown at line n2. 

Answer: C 


Q69. Which three statements are benefits of encapsulation? 

A. Allows a class implementation to change without changing t he clients 

B. Protects confidential data from leaking out of the objects 

C. Prevents code from causing exceptions 

D. Enables the class implementation to protect its invariants 

E. Permits classes to be combined into the same package 

F. Enables multiple instances of the same class to be created safely 

Answer: A,B,D 


Q70. int i, j=0; 

i = (3* 2 +4 +5 ) ; 

j = (3 * ((2+4) + 5)); 

System.out.println("i:"+ i + "\nj":+j); 

What is the result? 


A. Option A 

B. Option B 

C. Option C 

D. Option D 

Answer: B