To create ones Oracle 1z0-481 audit information in addition to skills to some desirable issue, youll must take 1z0-481 schooling. Large quantities of the time and money get into 1z0-481 course schooling. As it is true all sorts of of folks, confined spending budget in addition to free time would not we will be a part of Oracle 1z0-481 audit class room schooling. Thus, a lot of the 1z0-481 prospects will be choosing 1z0-481 study guidelines as well as other 1z0-481 self applied finding out means. As well as Oracle 1z0-481 e-learning products for instance practice test, answers, 1z0-481 study guidelines, for example. have proven their selves not in which awful of your work.

2016 Oct 1z0-481 free exam

Q41. In GoldenGate terms, what is the definition of Extract lag?

A. The difference in time between when a change is made to source data and when that change is reflected in the target data.

B. The difference in time between the current times at the target system.

C. The difference in time between when a change record is received at the target system and when the change is reflected in the target data.

D. The difference in time between when a change record is processed by the extract and the timestamp of the record in the data source.

Answer: D

Explanation: 

Reference :

http://download.oracle.com/docs/cd/E15881_01/doc.104/gg_wux_ref_v104.pdf


Q42. You have source table with PRODUCT-ID column and target table with PRODUCT_DESCRIPTION. On the target database is a lookup table containing product codes and corresponding description. What is good way for you to lookup the product description for each transaction?

A. SQLEXEC ( )

B. DBLOOKUP ( )

C. DBLOGIN ()

D. SQLLOOKUP ( )

Answer: A

Explanation: In reference guide, page 236, in example 1 or Example 2, when a lookup is available, SQLEXEC() is the function to use.

Incorrect:

There isn't a SQLLOOKUP() function in GoldenGate! 


Q43. You want encrypt message sent or over TCP/IP to server usserver1, where the goldenGate

manage process is running on port 7809. Your requirements include using a custom encryption key and advanced encryption standard (AES), and you have created an ENCKEYS file

What parameters should you use?

A. This feature is not supported in oracle goldenGate 10.

B. RMTHOST usserval, MGRPORT 7809, ENCRYPT AES, ENCRYPT KEY

C. RMTHOST usserval, MGRPORT AES, ENCRYPTKEY MYKWY, MBRPORT 7809

D. RMTHOST usserval, MGRPORT 7809, ENCRYPT BLOWFISH ENCRYPTKEY MYKEY

Answer: D

Explanation: 

Reference :

http://gavinsoorma.com/2010/07/goldengate-encrypting-data-and-passwords/


Q44. What command is issued to alter Replicat to start processing trail number 10 at relative byte address 100345?

A. Alter <group>, extseqno 10, extrba 100345

B. Alter Replicat *, exttrail <trail prefix>, extseqno 10, extrba 100345

C. Alter Replicat <group>, sequence lO, rba 100345

D. Alter <group>, sequence 10, rba 100345

Answer: A

Explanation:

Reference:

http://download.oracle.com/docs/cd/E15881_01/doc.104/gg_wux_ref_v104.pdf


Q45. You have a source installation of OGG l0 that includes an initial extract and datapump to provide a remote trail formatted for a GoldenGate 9.5 Replicat process to consume, which process should be use to convert the data to the earlier format?

A. From the first Extract process

B. From the Data Pump process

C. From replicate process

D. This feature is not supported in GoldenGate 10.

Answer: A

Explanation:

Reference:

http://download.oracle.com/docs/cd/E15881_01/doc.104/gg_upgrade_v104.pdf


certifyforall.com

Renew 1z0-481 pdf exam:

Q46. What GoldenGate process writes to RMTTRAILS?

A. Server/Collector

B. Extract

C. Pump

D. Replicat

E. All of the above

Answer: B

Explanation:

Reference: http://hi.baidu.com/nich4/blog/item/19a3e81cad1ff7bb4bedbc50.html


Q47. Nicole is preparing initial data load Extract task EINI_HR using the parameter DBOPTIONS FECHBATCHSIZE 2000. What is likely to happen if one of her source tables includes LOB data?

A. The Extract will revert to single-row fetch mode, and then resume array fetches afterwards.

B. The Extract will revert to single-row fetch mode for all tables.

C. The Extract will abend unless LOBMEMORY is increased.

D. The Extract will perform poorly due to paging unless LOBMEMORY is increased.

Answer: A


Q48. What is the default threshold for message compression in OGG?

A. 1000

B. 100

C. O

D. By default, messages are not compressed.

Answer: A

Explanation:

Reference:

http://download.oracle.com/docs/cd/E15881_01/doc.104/gg_wux_ref_v104.pdf


Q49. Which process (es) maintain a checkpoint file?

A. Extract only

B. Replicat only

C. Both Extract and Replicat

D. Server collector

Answer: C

Explanation:

Reference:

http://dbmentors.blogspot.com/2010/12/oracle-goldengate-tutorial-part-1.html


Q50. When would you use the PASSTHRU parameter?

A. When using a data pump to distribute all of the trail data "as is" to a remote system.

B. When Extract is processing database transaction logs where you have a remote database connection.

C. For a SPECIALRUN one-time processing task that is doing an initial load.

D. When Extract is processing database transaction logs and writing to a local trial that will be read by a local Replicat.

Answer: A

Explanation:

Reference:

http://download.oracle.com/docs/cd/E15881_01/doc.104/gg_wux_ref_v104.pdf