It is impossible to pass Oracle 1z0-238 exam without any help in the short term. Come to Pass4sure soon and find the most advanced, correct and guaranteed Oracle 1z0-238 practice questions. You will get a surprising result by our Rebirth Oracle Enterprise Linux: Fundamentals practice guides.

2016 Aug 1z0-238 exam guide

Q41. In your Oracle Applications R12 E-Business Suite implementation, the database is corrupt. To resolve it, the database Java Virtual Machine (JVM) was reloaded. Identify the type of problem that may occur and the related correct solution. 

A. Problem: Many invalid objects are found in the APPS schema. 

Solution: Run the "Validate APPS schema" task by using the adadmin utility. 

B. Problem: All Oracle Applications Java classes are missing. 

Solution: Run the "Reload JAR files to the DB" task by using the adadmin utility. 

C. Problem: The Application screen display does not come up with one of the installed language characters. 

Solution: Run the "Convert Character set" task by using the adadmin utility. 

D. Problem: The Application window does not show any of the Accounts Receivables data. 

Solution: Use the "Compile/Reload Applications Database Entities" option from the adadmin utility. 

Answer: B 


Q42. Identify three application-tier technology components used in Oracle Applications Release 

12. (Choose three.) 

A. Jserv 

B. Oracle Developer 10g 

C. Oracle JDeveloper 9i 

D. Application Server 10.1 

E. Oracle HTTP Server/Apache 10.1.3 

Answer: B,D,E 


Q43. In Oracle Applications Release 12, you want to set up your X Display. After changing the value of the DISPLAY variable in the Context files of the database and application tiers, which adautocfg.sh files do you execute for these changes to take effect? (Choose two.) 

A. <INST_TOP>/admin/scripts/adautocfg.sh 

B. <APPL_TOP>/admin/scripts/adautocfg.sh 

C. <COMMON_TOP>/admin/scripts/adautocfg.sh 

D. <RDBMS ORACLE_HOME>/admin/scripts/<CONTEXT_NAME>/adautocfg.sh 

E. <iAS ORACLE_HOME>/appsutil/scripts/<CONTEXT_NAME>/adautocfg.sh 

F. <RDBMS ORACLE_HOME>/appsutil/scripts/<CONTEXT_NAME>/adautocfg.sh 

Answer: A,F 


Q44. Identify three facts that you should consider when planning a shared APPL_TOP Oracle Applications installation. (Choose three.) 

A. It supports a shared Applications technology stack. 

B. Overall disk space requirements may not be reduced. 

C. It can maximize system availability and meet additional usage requirements. 

D. It provides for utilization of distributed AD, improving patch application efficiency. 

E. Administrative tasks, such as patch application, need to be carried out only once. 

F. It provides flexibility because Oracle homes in a shared APPL_TOP are not required to be at the same patch level. 

G. It provides versatility because APPL_TOP can be shared across nodes running operating systems that are not binary compatible. 

Answer: C,D,E 


Q45. You try to run adpatch and adadmin, but it fails with the following error: 

" Your current Applications top directory does not match that of the configuration file. Please check that your environment is correct." 

Which configuration file should you change to fix this issue? 

A. config.txt 

B. adcert.txt 

C. adsign.txt 

D. topfile.txt 

E. appltop.cer 

F. adconfig.txt 

Answer: F 


certifyforall.com

Most up-to-date 1z0-238 test questions:

Q46. Identify the elements of a patch. (Choose all that apply.) 

A. unified driver 

B. readme files 

C. generic driver 

D. patch history files 

E. patch metadata files 

Answer: A,B,E 


Q47. One of the special AD Controller utilities, Show Worker Status, collects worker status information from the FND_INSTALL_PROCESSES temp table. It tracks multiple workers for five categories: Worker, Code, Context, File Name, and Status. 

The seven statuses are: 

1. Failed 

2. Completed 

3. Waiting 

4. Fixed/Restart 

5. Running 

6. Assigned 

7. Restarted 

Choose the sequence that would place the process statuses in the proper flow order when an in-processing error is received. 

A. 5, 1, 4, 6, 7, 3, 2 

B. 1, 3, 4, 6, 7, 5, 2 

C. 3, 6, 5, 1, 4, 7, 2 

D. 7, 3, 6, 5, 4, 1, 2 

E. 6, 1, 4, 3, 5, 7, 2 

Answer: C 


Q48. Which piece of information is captured as part of the Patch Impact Analysis of a particular patch? 

A. prerequisite patches that can be merged and applied 

B. objects that would be rendered invalid after applying the patch 

C. objects that would be dropped from the database during patch application 

D. prerequisite patches required by the patch along with the readme of each patch 

Answer: D 


Q49. You have to patch an Oracle Applications environment configured on a UNIX node. To start an AutoPatch session, you log in to the application-tier server node as the applications file system owner. You enter adpatch at the command prompt and get the following error: 

"-bash: adpatch: command not found" 

On closer observation, you find that the applications environment is not set. Which file would you run to set the Oracle Applications environment? 

A. $APPL_TOP/APPS<context_name>.env 

B. $APPL_TOP/APPS_<context_name>.env 

C. $APPL_TOP/admin/APPS<context_name>.env 

D. $APPL_TOP/admin/APPS_<context_name>.env 

Answer: A 


Q50. Which two tasks can you perform with the Application DBA (AD) Controller utility? (Choose two.) 

A. Restart a failed patch. 

B. Review the worker status. 

C. Assign a job to the worker. 

D. Restart a completed worker. 

E. Restart a terminated worker. 

Answer: B,E