It is more faster and easier to pass the Oracle 1z0-147 exam by using Top Quality Oracle oracle9i program with pl/sql questuins and answers. Immediate access to the Updated 1z0-147 Exam and find the same core area 1z0-147 questions with professionally verified answers, then PASS your exam with a high score now.

2017 Jan 1z0-147 exam

Q11. What can you do with the DBMS_LOB package?

A. Use the DBMS_LOB.WRITE procedure to write data to a BFILE.

B. Use the DBMS_LOB.BFILENAME function to locate an external BFILE.

C. Use the DBMS_LOB.FILEEXISTS function to find the location of a BFILE.

D. Use the DBMS_LOB.FILECLOSE procedure to close the file being accessed.

Answer: D


Q12. When using a PL/SQL stored package, how is a side effect defined?

A. changes only to database tables

B. changes only to packaged public variables defined in a package body

C. changes only to packaged public variables defined in a package specification

D. changes to database tables or packaged public variables defined in a package body

E. changes to database tables or packaged variables defined in a package specification

Answer: E


Q13. Which statement is true?

A. Stored functions can be called from the SELECT and WHERE clauses only.

B. Stored functions do not permit calculations that involve database links in a distributed environment.

C. Stored functions cannot manipulate new types of data, such as longitude and latitude.

D. Stored functions can increase the efficiency of queries by performing functions in the query rather than in the application.

Answer: D


Q14. Examine this package:

CREATE OR REPLACE PACKAGE discounts

IS

g_id NUMBER := 7829;

discount_rate NUMBER := 0.00;

PROCEDURE display_price (p_price NUMBER);

END discounts;

/

CREATE OR REPLACE PACKAGE BODY discounts

IS

PROCEDURE display_price (p_price NUMBER)

IS

BEGIN

DBMS_OUTPUT.PUT_LINE('Discounted '||

TO_CHAR(p_price*NVL(discount_rate, 1)));

END display_price;

BEGIN

discount_rate := 0.10;

END discounts;

/

Which statement is true?

A. The value of DISCOUNT_RATE always remains 0.00 in a session.

B. The value of DISCOUNT_RATE is set to 0.10 each time the package is invoked in a session.

C. The value of DISCOUNT_RATE is set to 1.00 each time the procedure DISPLAY_PRICE is invoked.

D. The value of DISCOUNT_RATE is set to 0.10 when the package is invoked for the first time in a session.

Answer: D


Q15. The add_player procedure inserts rows into the PLAYER table. Which command will show this directory dependency?

A. SELECT * FROM USER_DEPENDENCIES

WHERE REFERENCED_NAME = 'PLAYER'

B. SELECT * FROM USER DEPENDENCIES

WHERE REFERENCED_NAME = 'ADD_PLAYER'

C. SELECT * FROM USER_DEPENDENCIES

WHERE TYPE = 'DIR'

D. SELECT * FROM USER DEPENDENCIES

WHERE REFERENCED_NAME = 'TABLE'

Answer: A


Far out 1z0-147 vce:

Q16. Which three are true statements about dependent objects? (Choose three)

A. Invalid objects cannot be described.

B. An object with status of invalid cannot be a referenced object.

C. The Oracle server automatically records dependencies among objects.

D. All schema objects have a status that is recorded in the data dictionary.

E. You can view whether an object is valid or invalid in the USER_STATUS data dictionary view.

F. You can view whether an object is valid or invalid in the USER_OBJECTS data dictionary view.

Answer: ACF


Q17. What is true about stored procedures?

A. A stored procedure uses the DELCLARE keyword in the procedure specification to declare formal parameters.

B. A stored procedure is named PL/SQL block with at least one parameter declaration in the procedure specification.

C. A stored procedure must have at least one executable statement in the procedure body.

D. A stored procedure uses the DECLARE keyword in the procedure body to declare formal parameters.

Answer: C


Q18. Examine this code

CREATE OR REPLACE PROCEDURE load bfile (p_flle_loc IN VARCHAR2)

IS

V_file BFILE;

V_filename VARCHAR2 (16);

CURSOR emp_cursor IS

SELECT employee_id

FROM employees

WHERE Job_id = 'IT_PROG'

FOR UPDATE;

BEGIN

FOR emp_record IN emp_cursor LOOP

V_filename:= emp_record.employee_id || '.GIF'

V_file := BFILENAME(p_flle_loc, v_filename);

END LOOP;

END;

/

What does the BFILENAME function do?

A. It reads data from an external BFILE

B. It checks for the existence of an external BFILE

C. It returns a BFILE locator that is associated with a physical LOB binary file on the server's file system

D. It creates a directory object for use with the external BFILEs

Answer: C


Q19. Examine this code:

CREATE OR REPLACE FUNCTION calc_sal(p_salary NUMBER)

RETURN NUMBER

IS

v_raise NUMBER(4,2) DEFAULT 1.08;

BEGIN

RETURN v_raise * p_salary;

END calc_sal;

/

Which statement accurately call the stored function CALC_SAL? (Choose two)

A. UPDATE employees (calc_sal(salary))

SET salary = salary * calc_sal(salary);

B. INSERT calc_sal(salary) INTO employees

WHERE department_id = 60;

C. DELETE FROM employees(calc_sal(salary))

WHERE calc_sal(salary) > 1000;

D. SELECT salary, calc_sal(salary)

FROM employees

WHERE department_id = 60;

E. SELECT last_name, salary, calc_sal(salary)

FROM employees ORDER BY

calc_sal(salary);

Answer: DE


Q20. You are about to change the arguments of the CALC_TEAM_AVG function.

Which dictionary view can you query to determine the names of the procedures and functions that invoke the CALC_TEAM_AVG function?

A. USER_PROC_DEPENDS

B. USER_DEPENDENCIES

C. USER_REFERENCES

D. USER_SOURCE

Answer: B