Act now and download your Oracle 1z0-141 test today! Do not waste time for the worthless Oracle 1z0-141 tutorials. Download Up to date Oracle oracle9i forma developer:build internet applications exam with real questions and answers and begin to learn Oracle 1z0-141 with a classic professional.

2017 Feb 1z0-141 exam

Q81. You are developing a Human Resources form for HR clerks to insert, update, and delete records from the EMPLOYEES table. You are also maintaining an audit table with the following table description:

SQL> desc audit_changes

Name Null? Type

--------------------------------------- --------------- -----------------------------

TABLE_NAME VARCHAR2 (30)

ID NUMBER TIMESTAMP DATE

CHANGE_BY VARCHAR2 (30)

CHANGE_TYPE VARCHAR2 (6)

Valid values for the CHANGE_TYPE column are INSERT, UPDATE, and DELETE.

Which trigger(s) must you create or modify in the Human Resources form to track all the information in the audit table?

A. When-Validate-Record

B. Post-Database-Commit

C. Post-Commit

D. You cannot accomplish this using Forms triggers; you must use a database trigger.

E. Post-Insert, Post-Update and Post-Delete

Answer: E


Q82. You want to create a calculated item in the Control block of the Human Resources form. This item will contain the total of employee salaries for employees in a particular department. Which statement is true about how to create the calculated item?

A. You can create it by first creating a display item and then setting appropriate properties in its Calculation property group.

B. You can create it by first creating a text item and then changing the item type.

C. You can create it in the Layout Editor using a special tool that creates a calculated item.

D. You can create it in the Layout Editor by selecting the Salary item of the Employees block, selecting the Control block from the block list, clicking the Text Item tool, and drawing a text item on the canvas to automatically calculate a sum of the selected Salary item.

Answer: A


Q83. View the Exhibit.

You are attempting to drag the Control and CV_Order objects to an object group as shown in the exhibit, but you are unable to release them in the Object Group Children node of the object group.

What is the reason for this?

A. You should drag them to the ObjectGroup96 node, not to its Object Group Children node.

B. You need separate object groups for different types of objects.

C. You cannot drag a block to an object group.

D. You cannot drag multiple types of objects to an object group at the same time.

E. You cannot drag a canvas to an object group.

Answer: D


Q84. Which three statements best describe a Table of Records in Forms Builder? (Choose three.)

A. A stored procedure that uses a Table of Records can be used as both a query and DML block datasource.

B. A Table of Records enables you to query and update multiple tables, and perform validation, on the server side.

C. Array processing cannot be used when a data block is based on a stored procedure that returns a Table of Records.

D. A Table of Records is not efficient in terms of network traffic, because multiple round trips are required for all the records to be returned.

E. A stored procedure that uses a Table of Records can be used only as a query block datasource.

F. A stored procedure that uses a Table of Records can be used only as a DML block datasource.

Answer: ABC


Q85. View the Exhibit.

You are developing an account management system for First National Bank. The Layout Editor for the Customer form is shown in the exhibit.

The three buttons on the form invoke separate forms to enter deposits and withdrawals for the customer's checking, savings, and money market accounts. Often deposits and withdrawals to these accounts are accomplished as part of a single transaction, so they must all be committed together or all rolled back if the commit fails.

How should you code the Checking button?

A. OPEN_FORM('Checking');

B. OPEN_FORM('Checking',SESSION,NO_ACTIVATE);

C. OPEN_FORM('Checking',SESSION);

D. OPEN_FORM('Checking',SESSION,ACTIVATE);

Answer: A


Rebirth 1z0-141 exam price:

Q86. You should enable the user to add additional values to a list item at run time. You must also ensure that the Record Group LOCATIONS, which is used to populate the list item, can be updated with any user-supplied value. What two actions could you take to accomplish this? (Choose two.)

A. Add a new value to the list item by calling the POPULATE_LIST built-in.

B. Add a new value to LOCATIONS by calling the POPULATE_GROUP built-in.

C. Add a new value to LOCATIONS by calling the ADD_GROUP_ROW and SET_GROUP_CHAR_CELL built-ins.

D. Add a new value to the list item by calling the ADD_LIST_ELEMENT built-in.

E. Add a new value to LOCATIONS by calling the ADD_GROUP_ROW and SET_GROUP_NUMBER_CELL built-ins.

F. Remove duplicate values in LOCATIONS by calling the DELETE_LIST_ELEMENT built-in.

Answer: CD


Q87. Which two statements are true of a Query Record Group? (Choose two.)

A. The Record Group can be created and modified only at design time.

B. The Record Group is associated with a query.

C. The query associated with this Record Group can be modified only at run time.

D. The Record Group can be created and modified at design time or at run time.

E. The Record Group can be created only at run time.

F. The query associated with this Record Group can be modified only at design time.

G. The query associated with this Record Group can be defined only at design time.

Answer: BD


Q88. You create a text item in the Object Navigator. Which property must you change from the default value so that the text item will not be part of the SQL statement when a query is issued on the block?

A. Validate from List

B. Query Allowed

C. Database Item

D. Column Name

E. Conceal Data

F. Calculation Mode

G. Item Type

Answer: C


Q89. The Orders form is a master-detail form in which ORDERS is a single-record master block and ORDER_ITEMS is a multirecord detail block.

During testing of the Orders form, users have complained about the behavior of Enter-Query mode.

In the form they are testing, they are unable to navigate out of the current block while they are in Enter-Query mode. However, they would like to be able to carry out the following procedure:

1. Press [Enter Query] while in the master block.

2. Enter some search criteria.

3. Navigate to the detail block.

4. Enter more search criteria (while the form is still in Enter-Query mode).

5. Press [Execute Query] to have the criteria applied to both blocks at once.

How can you provide the requested functionality?

A. Use a combination of Key-Entqry and Key-Exeqry triggers at form level to call generically written procedures to test where the current focus is and set global variables that a form-level Key-Nxtblk trigger can use to redirect the focus.

B. Use a Key-Nxtblk trigger on the ORDERS block to cause navigation to the ORDER_ITEMS block. This will work because Key triggers can fire in Enter-Query mode and can call restricted built-ins such as GO_BLOCK().

C. Use a Key-Entqry trigger on the master block to redirect the focus to the detail block after the search criteria have been entered in the master block.

D. You cannot perform the requested operation with a master-detail form. The restriction on navigating out of the current block during Enter-Query mode cannot be circumvented.

E. Use a Key-Exeqry trigger on both the master and detail blocks to call a centralized procedure and have the procedure handle the navigation.

F. The requested functionality is the default behavior. You simply need to remove or rewrite the triggers you wrote that "broke" the form.

Answer: D


Q90. How can you restrict a query on a block temporarily, so that the restriction is in effect only for the first query on the block after setting the property?

A. Set the Onetime Where Clause block property at design time.

B. Set the Onetime Where clause for the block either at design time or programmatically.

C. Set the Default Where clause for the block either at design time or programmatically.

D. Set the DEFAULT_WHERE block property programmatically.

E. Set the Where Clause block property at design time.

F. Set the ONETIME_WHERE block property programmatically.

Answer: F