Refined of 1z0-141 download materials and ebook for Oracle certification for client, Real Success Guaranteed with Updated 1z0-141 pdf dumps vce Materials. 100% PASS oracle9i forma developer:build internet applications exam Today!

2016 Jun 1z0-141 exam engine

Q21. View the Exhibit.

You are developing an Order Entry form. The When-New-Form-Instance trigger executes a query on the only block in the form. Instead of the alert shown in the exhibit, when the query cannot be performed you want to display to the user a message with the actual database error that is received.

What can you do to implement this?


A. Add this exception handler to the When-New-Form-Instance trigger:

EXCEPTION

WHEN ERROR_CODE = 40505 THEN

MESSAGE(SQLERRM);

B. In the When-New-Form-Instance trigger, insert this code after the EXECUTE_QUERY built-in:

IF NOT FORM_SUCCESS THEN

message(SQLERRM);

END IF;

C. Add this exception handler to the When-New-Form-Instance trigger:

EXCEPTION

WHEN ERROR_CODE = 40505 THEN

MESSAGE(DBMS_ERROR_TEXT);

D. In the When-New-Form-Instance trigger, insert this code after the EXECUTE_QUERY built-in:

IF NOT FORM_SUCCESS THEN

message(DBMS_ERROR_TEXT);

END IF;

E. Place this code in a form-level On-Error trigger:

IF ERROR_CODE = 40505 THEN

message(DBMS_ERROR_TEXT);

END IF;

F. Place this code in a form-level On-Error trigger:

IF ERROR_CODE = 40505 THEN

message(SQLERRM);

END IF;

Answer: E


Q22. View the Exhibit and examine the Property Palettes of the BONNY canvas and the CLYDE window. The requirements of the application specify that the CLYDE window should not be resizable.

The form contains two items, both 50 points wide by 15 points high, which are associated with the canvas.

The first item is a text item; the X Position property is 30, and the Y Position property is 40.

The second item is a display item; the X Position property is 150, and the Y Position property is 250.

What are two ways to allow the user to view the display item at run time? (Choose two.)


A. At run time, with the cursor in the text item, press the Tab key.

B. Define CLYDE as a modal window and display it with a horizontal scroll bar.

C. Define CLYDE as a modeless window and display it with a vertical scroll bar.

D. Define CLYDE as a document window and display it with a vertical scroll bar.

E. Define CLYDE as a modeless window and display it with a horizontal scroll bar.

F. Define CLYDE as a dialog window and display it with a horizontal scroll bar.

Answer: CD


Q23. You are testing a form. How can you programmatically disable validation during testing?

A. Use the SET_FORM_PROPERTY built-in to set the DEFER_REQUIRED_ENFORCEMENT property.

B. Use the CLEAR_FORM, CLEAR_BLOCK, and EXIT_FORM built-ins with the NO_VALIDATE argument.

C. Use the SET_FORM_PROPERTY built-in to set the VALIDATION_UNIT property.

D. You cannot programmatically disable validation in a form.

E. Use the SET_FORM_PROPERTY built-in to set the VALIDATION property.

Answer: E


Q24. You are designing a Human Resources application that uses a menu to implement most of the code. One of the menu items is labeled Raise Salary. The business rule is that the salary should be raised 2% if the salary of the selected employee shown in the form is less than $25,000 per year, but the raise should be 3% if the value of the salary item is $25,000 or greater. Which condition can you use in the menu code to determine if the current value of the Salary item in the Employees block is less than $25,000?

A. IF FIND_ITEM('EMPLOYEES.SALARY') < 25000 THEN...

B. IF NAME_IN('EMPLOYEES.SALARY') < 25000 THEN...

C. IF GET_ITEM_PROPERTY('EMPLOYEES.SALARY',DATABASE_VALUE) < 25000 THEN...

D. IF COPY('EMPLOYEES.SALARY') < 25000 THEN...

E. IF :EMPLOYEES.SALARY < 25000 THEN...

Answer: B


Q25. The Products.fmb module has one content canvas, which displays information about products sold by your company. You want to increase the canvas display area by creating an overlay canvas to enable images of selected products to be displayed on request. How can you size the display area of the overlay canvas?

A. Define the display area for a stacked canvas by using the built-in procedure SET_WINDOW_PROPERTY.

B. Define the display area for a stacked canvas by using the built-in procedure SET_CANVAS_PROPERTY.

C. Define the display area for a content canvas by using the built-in procedure SET_VIEW_PROPERTY.

D. Define the display area for a content canvas by using the built-in procedure SET_CANVAS_PROPERTY.

E. Define the display area for a stacked canvas by using the built-in procedure SET_VIEW_PROPERTY.

Answer: E


certifyforall.com

Up to the minute 1z0-141 exam price:

Q26. While updating an existing customer record using the Customers form, the user invoked the Orders form by clicking the CONTROL.Orders_btn button. The When-Button-Pressed trigger had the following code:

CALL_FORM('orders');

There is a requirement to navigate back to the Customers form after the order details have also been updated. This will be achieved through a form-level Key-Exit trigger in the Orders form.

Which code should be used?

A. IF GET_APPLICATION_PROPERTY(calling_form) IS NOT NULL THEN

EXIT_FORM(ASK_COMMIT, NO_ROLLBACK);

ELSE

EXIT_FORM;

END IF;

B. IF :SYSTEM.FORM_STATUS = 'CHANGED' THEN

COMMIT_FORM:

END IF;

GO_FORM('customers');

C. ENTER;

IF :SYSTEM.CURSOR_BLOCK = 'CHANGED' THEN

COMMIT_FORM;

ELSE

EXIT_FORM(NO_VALIDATE, NO_ROLLBACK);

END IF;

D. VALIDATE(FORM_SCOPE);

IF :SYSTEM.FORM_STATUS <> 'QUERY' THEN

GO_FORM('customers');

ELSE

EXIT_FORM;

END IF;

Answer: A


Q27. You need to restrict access to a form. Access must be limited to particular times of the day and to certain authorized users.

You write a procedure (get_authorization) in the form that checks the username of the person logging on and validates the time of day. If the person is not authorized to use the form at that time, the following code is executed:

...

MESSAGE

('You are not authorized to access the form at this time');

RAISE FORM_TRIGGER_FAILURE;

What is the best trigger from which to call this procedure?

A. When-Validate-Item on the first enterable item

B. When-Validate-Item at form level

C. Pre-Text-Item on the first navigable text item in the first navigable block

D. Pre-Form at form level

E. When-New-Form-Instance at form level

F. Pre-Block on the first enterable block

Answer: D


Q28. View the Exhibit.

You are developing a form for a family-oriented video store. The form will run in query-only mode in a customer kiosk to show information about movies that are available to rent. The Rating item in the Movies block of the form shown in the upper portion of the exhibit displays the rating of the movie: G, PG, R, or X. Your customers are not interested in all these values, but they do want to see if the film is rated G to indicate that it is suitable for the whole family.

You decide to change the item to a check box to be displayed as shown in the lower portion of the exhibit. You want users to be able to query any movies, but only those with a G rating will have the check box selected.

You change the item type of the Rating item to Checkbox and set its Label, Value When Checked (G), and Prompt properties. However, when you run the form to test it and execute an unrestricted query, only those movies with a rating of G are displayed.

What do you need to change so that all movies are returned by the query and the check box properly shows the "For the Whole Family" rating?


A. Set the Update Allowed, Insert Allowed, and Delete Allowed Properties of the Movies block to No.

B. Set the Initial Value property of the Rating item to G.

C. Change the item type. You cannot use a check box for this application because there are more than two possible values for the item.

D. Set the Checkbox Mapping of Other Values property of the Rating item to Checked.

E. Set the Value When Unchecked property of the Rating item to null.

F. Set the Checkbox Mapping of Other Values property of the Rating item to Unchecked.

Answer: F


Q29. View the Exhibit.

You have created three list items, each of which is in a different list style. You have defined the same four list elements for each list item. The exhibit depicts the list items at run time after user input.

What is the list style of each list item?


A. List 1: Poplist; List 2: Combo box; List 3: Tlist

B. List 1: Tlist; List 2: Poplist; List 3: Combo box

C. List 1: Combo box; List 2: Poplist; List 3: Tlist

D. List 1: Poplist; List 2: Tlist; List 3: Combo box

E. List 1: Tlist; List 2: Combo box; List 3: Poplist

F. List 1: Combo box; List 2: Tlist; List 3: Poplist

Answer: A


Q30. Your company assigns three possible credit ratings to customers: Poor, Good, and Excellent (represented numerically by 1, 2, and 3). The DBA has just added a RATING column to the CUSTOMERS table and has asked you to add an item to your form so that credit ratings can be recorded.

To restrict data entry clerks to one of these three values, you decide to create a radio group for the Rating item.

You want to allow for an undetermined (Null) credit rating, and users should be able to update the credit rating from a value to an undetermined rating. How can you implement this?

A. Choose a different type of input item, because radio groups do not allow entry and update of null values.

B. Create four radio buttons, and leave blank the value for the undetermined credit rating.

C. Create three radio buttons for each of the credit ratings, and set the Mapping of Other Values for the radio group to one of the credit rating values.

D. Create three radio buttons for each of the credit ratings, and set the Mapping of Other Values for the radio group to Null.

Answer: B