100% Correct of 1z0-141 brain dumps materials and study guides for Oracle certification for customers, Real Success Guaranteed with Updated 1z0-141 pdf dumps vce Materials. 100% PASS oracle9i forma developer:build internet applications exam Today!

2016 Jun 1z0-141 Study Guide Questions:

Q51. You created a LOV based upon a three-column Record Group called CUST, which was created at design time.

View the Exhibit and examine the structure of the CUST Record Group.

At run time, the user sometimes requires the LOV to be populated from the PROD Record Group.

Which two built-ins will enable you to create the PROD Record Group and repopulate the LOV? (Choose two.)


A. CREATE_GROUP_FROM_QUERY ('PROD',

'SELECT rownum as Index, P_id as ID, '||

' Name as Desc, date_sold as Date '||

' from products ' );

B. CREATE_GROUP_FROM_QUERY ('PROD',

'SELECT P_id as ID, '||

' Name as Desc, date_sold as Date '||

' from products ' );

C. CREATE_GROUP_FROM_QUERY ('PROD',

'SELECT P_id, '||

' date_sold as Date, Name as Desc '||

' from products ' );

D. POPULATE_LIST(lov_id, 'PROD');

E. RETRIEVE_LIST(lov_id, 'PROD');

F. SET_LOV_PROPERTY(lov_id,GROUP_NAME,'PROD');

Answer: BF


Q52. The Summit application contains several different forms. You are developing the Orders form of the Summit application. You have coded a trigger in the form to retrieve and format the address of the customer placing the order so that you can print a mailing label. However, as you add functionality you discover that you want to use the same code in several triggers in that form. The other forms in the application do not use this logic. Without creating a separate module, how can you reuse the code within the Orders form and ensure that all triggers that format and retrieve the customer address do it in exactly the same way?

A. Place the trigger in an Object Group and drag it wherever it is needed in the Orders form.

B. Copy the code from the first trigger and paste it into other triggers that use it.

C. Place the trigger in an Object Library and drag it wherever it is needed in the Orders form.

D. Move the code to a PL/SQL library that you attach to the Orders form.

E. Move the code to a PL/SQL program unit in the Orders form.

Answer: E


Q53. The DBA informed you that a number column called ORDER_STATUS has been added to the ORDERS table. You want to update the Order Entry form to display the additional data. You open the Layout Editor for the canvas on which items from the Customers, Orders, and Order_Items blocks are displayed. You use the text item tool to create a new text item on the canvas, then open its Property Palette and set the Name property to ORDER_STATUS and the Column Name property to Order_Status. When you run the form to test it, you receive the error "FRM 40505 ORACLE error unable to perform query." What could be the cause of this error?

A. You did not define the Column Name in uppercase so that the column value can be retrieved from the database.

B. You did not modify the WHERE clause of the Orders block to include the ORDER_STATUS column.

C. You did not change the default value for the Data Type property of the Order_Status text item.

D. You did not change the default value for the Database Item property of the Order_Status text item.

E. You did not select the Orders block from the block poplist in the Layout Editor prior to creating the item.

Answer: E


certifyforall.com

Leading 1z0-141 test:

Q54. There is a requirement to invoke the Orders form from the Customers form. Your colleagues offer some suggestions about which built-in to use and their reasons for the choice. Which suggestion names a built-in that will meet the requirement and offers a correct reason?

A. OPEN_FORM, because it causes a savepoint to be issued and the current form is validated before invoking the second form.

B. OPEN_FORM, because the second form is invoked in a modal state and there can be only one "Open form stack"

C. CALL_FORM, because it can be issued in Enter-Query mode and can be constrained to be "query only"

D. CALL_FORM, because the second form is invoked in a modeless state and it saves on memory resources

E. CALL_FORM, because NEW_FORM is no longer valid for Web-deployed forms due to the extra network traffic that it causes

F. NEW_FORM, because the second form is invoked in a modeless state and the user can navigate freely between the two running forms

Answer: C


Q55. View the Exhibit and examine the PL/SQL block.

To resolve compiler or run-time errors, what three changes could you make to this code? (Choose three.)


A. Define an EXCEPTION section to declare exceptions.

B. Define a DECLARE section to declare PL/SQL variables and exceptions.

C. Define an EXCEPTION section to declare PL/SQL variables.

D. Declare PL/SQL variables in an anonymous block.

E. Define the BEGIN and END keywords.

F. Define an EXCEPTION section to handle exceptions.

Answer: BEF


Q56. Which statement is true about built-ins that invoke one form from another?

A. OPEN_FORM is the only way to invoke the second form in "query only" mode.

B. NEW_FORM improves performance but consumes more memory because the first form is retained in memory and returning to it is more efficient than reloading it.

C. CALL_FORM does not issue a savepoint.

D. OPEN_FORM invokes the second form in a modeless state and optionally within a different transaction scope.

E. NEW_FORM invokes the second form in a modal state so the user can navigate freely between the two running forms.

F. CALL_FORM cannot be issued while in Enter-Query mode.

Answer: D


1z0-141  brain dumps

Real 1z0-141 practice exam:

Q57. To centralize some of your processing, you decide to write PL/SQL library modules that contain procedures that can be called from form triggers or menu items. You need to populate some fields based on values in other fields. Which code do you use?

A. IF NAME_IN('ORDERS.order_total') > 10000

THEN

COPY('Y','ORDERS.large_order');

MESSAGE('WARNING - large order!');

END IF;

B. IF :ORDERS.order_total > 10000

THEN

:ORDERS.large_order := 'Y'

MESSAGE('WARNING - large order!');

END IF;

C. IF :ORDERS.order_total > 10000

THEN

COPY('ORDERS.large_order','Y');

MESSAGE('WARNING - large order!');

END IF;

D. IF 'ORDERS.order_total' > 10000

THEN

'ORDERS.large_order' := 'Y'

MESSAGE('WARNING - large order!');

END IF;

E. IF FIND_ITEM('ORDERS.order_total') > 10000

THEN

FIND_ITEM('ORDERS.large_order') := 'Y'

MESSAGE('WARNING - large order!');

END IF;

Answer: A


Q58. You are developing a form that uses alerts to display database messages rather than associated FRM messages when the SQL statements issued by the form cause database errors to occur.

You use a generic alert called DB_Alert to display the messages.

You begin to code an On-Error trigger to trap the FRM-40505 error that occurs when the SQL statement references an invalid column name. The associated database message is "ORA-00904:

Invalid column name", and this is what you want to be displayed in the alert.

You create a form-level On-Error trigger with the following code:

DECLARE

n NUMBER;

BEGIN

IF ERROR_CODE = 40505 THEN

SET_ALERT_PROPERTY('DB_Alert',ALERT_MESSAGE_TEXT,

DBMS_ERROR_CODE);

n := SHOW_ALERT('DB_Alert');

END IF;

END;

You run the form to test it. What will the run-time behavior be when the FRM-40505 error is encountered?

A. The alert does not appear, and the FRM-40505 message appears on the message line.

B. The alert called DB_Alert appears, but not with the correct message.

C. The alert does not appear, and the message "FRM-41039: Invalid Alert ID 0" appears on the message line.

D. The alert called DB_Alert appears with the message "ORA-00904: Invalid column name".

E. The alert does not appear, and the message "ORA-00904: Invalid column name" appears on the message line.

Answer: B


Q59. You are developing a form that serves as a front end to access the Order Entry application. Within the form you want to store the usernames of those users who have permission to run the application. This information is accessed when the form starts up to determine if the user is authorized. The list of usernames is not stored in the database and should not be visible to users.

How will you store this information?

A. In a record group

B. You cannot store this information within a form; you must create a database table to store it and query the information at run time.

C. In a list item

D. In a list of values

E. In a set of parameters

Answer: A


Q60. View the Exhibit.

A master-detail form displays Orders and Order Items. What can you tell about the run-time behavior of the form by looking at the exhibit, assuming that the master-detail triggers and relations have not been modified since they were created?


A. Users will be unable to delete master records if detail records exist.

B. Users will be able to delete a master record even if detail records exist.

C. If users delete a master record, its detail records will also be deleted.

D. Users will be unable to delete detail records if master records exist.

E. If users delete all detail records, the master record will also be deleted.

Answer: A