Exam Code: 1z0-141 (Practice Exam Latest Test Questions VCE PDF)
Exam Name: oracle9i forma developer:build internet applications
Certification Provider: Oracle
Free Today! Guaranteed Training- Pass 1z0-141 Exam.

2016 May 1z0-141 Study Guide Questions:

Q31. View the Exhibit to examine the form.

The text items (Field1, Field2, and Field3) and the button (Check_Values) are in the CONTROL block. The Mouse Navigate property of the button has been set to No.

The following code has been written in a When-Button-Pressed trigger on the Check_Values button:

MESSAGE(:field1||' - '||

NAME_IN(:SYSTEM.cursor_item)||' - '||

NAME_IN('SYSTEM.cursor_item'));

With the focus in FIELD1, and the values field1, field2, and field3 in the text items, what message will be displayed when the button is clicked?


A. CONTROL.FIELD1 - CONTROL.FIELD2 - field3

B. CONTROL.FIELD1 - CONTROL.FIELD1 - field1

C. field1 - field1 - field1

D. field1 - field1 - Check Values

E. field1 - field2 - field3

F. field1 - field2 - Check Values

G. field1 - field1 - CONTROL.FIELD1

Answer: G


Q32. The Orders form is a master-detail form in which ORDERS is a single-record master block and ORDER_ITEMS is a multirecord detail block.

During testing of the Orders form, users have complained about the behavior of Enter-Query mode.

In the form they are testing, they are unable to navigate out of the current block while they are in Enter-Query mode. However, they would like to be able to carry out the following procedure:

1. Press [Enter Query] while in the master block.

2. Enter some search criteria.

3. Navigate to the detail block.

4. Enter more search criteria (while the form is still in Enter-Query mode).

5. Press [Execute Query] to have the criteria applied to both blocks at once.

How can you provide the requested functionality?

A. The requested functionality is the default behavior. You simply need to remove or rewrite the triggers you wrote that "broke" the form.

B. Use a combination of Key-Entqry and Key-Exeqry triggers at form level to call generically written procedures to test where the current focus is and set global variables that a form-level Key-Nxtblk trigger can use to redirect the focus.

C. Use a Key-Entqry trigger on the master block to redirect the focus to the detail block after the search criteria have been entered in the master block.

D. Use a Key-Exeqry trigger on both the master and detail blocks to call a centralized procedure and have the procedure handle the navigation.

E. You cannot perform the requested operation with a master-detail form. The restriction on navigating out of the current block during Enter-Query mode cannot be circumvented.

F. Use a Key-Nxtblk trigger on the ORDERS block to cause navigation to the ORDER_ITEMS block. This will work because Key triggers can fire in Enter-Query mode and can call restricted built-ins such as GO_BLOCK().

Answer: E


Q33. You designed a standard toolbar to accompany a number of forms so the code behind the buttons is written as generically as possible.

One of the features of this toolbar is that the buttons are synchronized with the state of the form.

To achieve this functionality, you wrote generic procedures that are placed in an attached library and are called from various triggers.

For example, if the form is in Enter-Query mode, the procedure set_enter_query_mode will disable the Enter Query button, change the icon for the Exit button, and modify its Tooltip to read "Cancel Query" rather than "Exit".

What must you code to support this approach?

A. Form-level Key triggers that call the generic procedures and item-level When-Button-Pressed triggers that call the DO_KEY() built-in. For example, Key-Entqry has the following code:

set_enter_query_mode;

The When-Button-Pressed trigger on the Enter Query button has the following code:

DO_KEY('ENTER_QUERY');

B. Form-level When-Button-Pressed triggers for each button to call the generic procedures. For example, a form-level trigger on the Enter Query button has the following code:

set_enter_query_mode;

C. Item-level Key triggers for each button as well as item-level When-Button-Pressed triggers for each button to call the generic procedures. For example, the When-Button-Pressed trigger on the Enter Query button has the following code:

set_enter_query_mode;

The Key-Entqry trigger on the Enter-Query button has the following code:

set_enter_query_mode;

D. Block-level Key triggers that call the generic procedures and item-level When-Button-Pressed triggers that call the EXECUTE_TRIGGER()

built-in and pass the name of the button as a parameter. For example, the Key-Entqry trigger has the following code:

set_enter_query_mode;

The When-Button-Pressed trigger on the Enter Query button has the following code:

EXECUTE_TRIGGER('ENTER_QUERY');

Answer: A


certifyforall.com

Up to the minute 1z0-141 rapidshare:

Q34. You have been asked to correct a problem with a form that was created by another developer.

Users complain that they are unable to query on the employee Hire Date, which is a base table item. What is a possible cause for this problem?

A. The Hire Date item has its Query Allowed property set to Yes.

B. The Hire Date item has its Enabled property set to No.

C. The Hire Date item width is not large enough to display the complete date.

D. The Hire Date item is a display item.

Answer: D


Q35. View the Exhibit.

You are modifying the New_Orders form. You want to change the navigation order of the Orders block so that Order_Status is between Order_Date and Order_Mode in the navigation order.

You attempt to drag the Order_Status item in the Object Navigator (as shown in the exhibit), but Forms does not allow you to release the item in the desired position. Why is this happening, and what can you do to change the navigation order?


A. Because the data block is subclassed, you cannot change the order of items in the object navigator, but you can change item properties to affect the navigation order.

B. Because the data block is subclassed, you will have to delete the object and then create it again in the desired position.

C. Because the item is subclassed, you cannot change any of its properties.

D. Because the data block is subclassed, you can only drag objects to a lower position in the Object Navigator, so you can drag Order_Mode and Customer_Id to a position below Order_Status.

Answer: A


Q36. View the Exhibit.

You are coding a trigger (shown in the exhibit) to display the database error that occurs when users encounter the FRM-40505 error about being unable to execute a query. You have created an alert called Query_Alert. For the FRM-40505 error, the trigger should display the database error message in the Query_Alert. For all other errors, the trigger should display default messages on the console message line.

Examine the code for the On-Error trigger. When you attempt to compile this trigger, you receive a compilation error with the message "Error 215 at line 2, column 4: String length constraints must be in range (1..32767)".

What corrections should you make so that the trigger compiles and functions properly?


A. Change all occurrences of error_code, error_type, and error_text to message_code,

message_type, and message_text.

B. Change the n variable to a NUMBER data type and change SLQERRM to DBMS_ERROR_TEXT.

C. Change the n variable to a NUMBER data type, replace SHOW_ALERT with FIND_ALERT, and change the line beginning with SET_ALERT_PROPERTY to SET_ALERT_MESSAGE_PROPERTY('Query_Alert',SQLERRM);.

D. Eliminate the n variable because SHOW_ALERT does not return a value.

Answer: B


1z0-141  practice test

Accurate 1z0-141 :

Q37. An application is accessed through the Summit form, which can open the Customers form and the Orders form. The Customers form can also open the Orders form, and the Orders form can open the Customers form. What should you do to ensure that forms are closed in the proper order so that the session closes down when the last form is exited?

A. You should make sure that the Summit form that started the session is the last one closed by coding its Key-Exit trigger to exit only if no other forms are open.

B. You do not need to do anything. No matter which form is closed last, the session will close properly.

C. You do not need to do anything because Forms keeps track of the forms that are opened internally and does not allow the user to close them in the wrong order.

D. You should keep track of the order of the opening of forms in a global record group. Then in the Key-Exit trigger for each form, you should allow only the last form that was opened to be closed.

Answer: B


Q38. The menu that appears by default in a Forms application does not quite meet your needs, so you decide to create a custom menu. You create and compile a menu module called Test with three submenus that contain PL/SQL code, and you attach the Test menu to a form. How will the menu of the form appear and perform at run time?

A. You will see only the submenus of the default menu (plus Window) until you issue the REPLACE_MENU built-in in the form.

B. You will see only the submenus of the default menu (plus Window), but you will be able to call code from the Test menu in your form.

C. You will see the three submenus from the Test menu merged with the submenus of the default menu (plus the Window submenu that is usually displayed).

D. You will see only the Test menu submenus (plus Window), but you will be able to call code from the default menu in your form.

E. You will see only the three submenus from the Test menu (plus the Window menu that is usually displayed), and you will not be able to call code from the default menu in your form.

Answer: E


Q39. The Orders form has two Record Groups: the SHIP Record Group that was created at design time, and the SOLD Record Group that was created at run time. You are required to write a Program Unit that will delete both Record Groups. Which two statements describe your situation? (Select two.)

A. You cannot delete Record Group SOLD at run time.

B. You should delete Record Group SHIP with built-in DELETE_GROUP('SHIP');

C. You cannot delete Record Group SHIP at run time.

D. You should delete Record Group SHIP with built-in DELETE_GROUP_ROW('SHIP',ALL_ROWS);

E. You should delete Record Group SOLD with built-in DELETE_GROUP_ROW('SOLD',ALL_ROWS);

F. You should delete Record Group SOLD with built-in DELETE_GROUP('SOLD');

Answer: CF


Q40. You are developing a form for customers to order tickets to events. There is an Event_Date item in the Tickets block of the form that has an LOV whose record group uses the following query:

SELECT event_name, event_date FROM events

ORDER BY event_date

In the Choose_Event block of the form, you want users to be able to select an event name into an Event_Name item. The event name will be selected from an LOV that is sorted by the name of the event.

You do not want to modify either the LOV or the record group at run time. Which statement is true for the LOV and the record group as specified at design time?

A. You must define a new LOV for the Choose_Event.Event_Name item, but you can base it on the same record group.

B. You must define a new LOV for the Choose_Event.Event_Name item that uses a different record group.

C. You can use the same LOV and record group for the Choose_Event.Event_Name item that you used for the Tickets.Event_Date item.

D. You can use the same LOV for both items, but you should specify that each item must use a different record group for the LOV.

Answer: B