Want to know Realistic 1z0-067 Exam practice test features? Want to lear more about Oracle Upgrade Oracle9i/10g/11g OCA to Oracle Database 12c OCP certification experience? Study Validated Oracle 1z0-067 answers to Most up-to-date 1z0-067 questions at Realistic. Gat a success with an absolute guarantee to pass Oracle 1z0-067 (Upgrade Oracle9i/10g/11g OCA to Oracle Database 12c OCP) test on your first attempt.

2016 Jun 1z0-067 exam question

Q51. Examine the command used to perform an incremental level-0 backup: 

RMAN>BACKUPINCREMENTALLEVEL0DATABASE; 

To enable block change tracking, after the incremental level 0 backup, you issue the command: 

SQL>ALTERDATABASEENABLEBLOCKCHANGETRACKINGUSING 

FILE'/mydir/rman_change_track.f' 

To perform an incremental level-1 cumulative backup, you issue the command: 

RMAN>BACKUPINCREMENTALLEVEL1CUMULATIVEDATABASE; 

Which two statements are true in the preceding situation? 

A. The block change tracking data is used only from the next incremental backup. 

B. The incremental level 1 backup fails because a block change tracking file Is created after the level 0 backup. 

C. The incremental level 1 backup does not use change tracking data for accomplishing the backup. 

D. The block change tracking file scans all blocks and creates a bitmap for the blocks backed up in the level 0 backup. 

E. The block change tracking data is used for the next incremental level 1 backup only after the next level 0 backup. 

Answer: C,E 


Q52. A database is running in archivelog mode. You want to back up a 10 TB data file belonging to the users tablespace. The backup of the data file is too slow. 

What type of backup do you recommend to improve the performance of the backup? 

A. image copy backup by using RMAN 

B. multisection image copy backup by using RMAN 

C. multisection parallel backup by using RMAN 

D. cold backup after taking the tablespace offline 

E. cold backup after placing the tablespace in backup mode 

Answer: A 


Q53. You notice that the performance of your production 24/7 Oracle 12c database has significantly degraded. Sometimes you are not able to connect to the instance because it hangs. You do not want to restart the database instance. 

How can you detect the cause of the degraded performance? 

A. Enable Memory Access Mode, which reads performance data from SGA. 

B. Use emergency monitoring to fetch data directly from SGA for analysis. 

C. Run Automatic Database Diagnostic Monitor (ADDM) to fetch information from the latest Automatic Workload Repository (AWR) snapshots. 

D. Use Active Session History (ASH) data and hang analysis in regular performance monitoring, 

E. Run ADDM in diagnostic mode. 

Answer: C 

Explanation: * In most cases, ADDM output should be the first place that a DBA looks when notified of a performance problem. 

* Performance degradation of the database occurs when your database was performing optimally in the past, such as 6 months ago, but has gradually degraded to a point where it becomes noticeable to the users. The Automatic Workload Repository (AWR) Compare Periods report enables you to compare database performance between two periods of time. 

While an AWR report shows AWR data between two snapshots (or two points in time), the AWR Compare Periods report shows the difference between two periods (or two AWR reports with a total of four snapshots). Using the AWR Compare Periods report helps you to identify detailed performance attributes and configuration settings that differ between two time periods. 

Reference: Resolving Performance Degradation Over Time 


Q54. What can be automatically implemented after the SQL Tuning Advisor is run as part of the Automated Maintenance Task? 

A. statistics recommendations 

B. SQL profile recommendations 

C. SQL statement restructure recommendations 

D. creation of materialized views to improve query performance 

Answer: C 

Reference:http://docs.oracle.com/cd/E11882_01/server.112/e16638/sql_tune.htm#PFGRF 028 


Q55. A user issues a query on the sales table and receives the following error: 

ERROR at line 1: 

ORA-01565: error in identifying file '/u0l/app/oracle/oradata/ORCL/temp01.dbf' 

ORA-27037: unable to obtain file status 

Which two actions would you take to recover the temporary tablespace? 

A. Drop the tenpOi.dbf file, and then re-create the temp file. 

B. Add a new temp file to the temporary tablespace and drop the tempOi.dbf file. 

C. Shut down the database instance, start up the database instance in mount state, create a new temporary tablespace, and then open the database. 

D. Take the temporary tablespace offline, recover the missing temp file, and then bring the temporary tablespace online. 

E. Create a new temporary tablespace and assign it as the default to the user. 

Answer: D,E 


certifyforall.com

Improved 1z0-067 exam cost:

Q56. You have set the value of the NLS_TIMESTAMP_TZ_FORMATparameter to YYYY-MM-DD. The default format of which two data types would be affected by this setting? 

A. DATE 

B. TIMESTAMP 

C. INTERVAL YEAR TO MONTH 

D. INTERVAL DAY TO SECOND 

E. TIMESTAMP WITH LOCAL TIME ZONE 

Answer: B,E 


Q57. Examine the RMAN command: 

RMAN> SET ENCRYPTION IDENTIFIED BY <password> ON FOR ALL TABLESPACES; RMAN> BACKUP DATABASE PLUS ARCHIVELOG; 

Which type of encryption is used for the backup performed by using this command? 

A. password-mode encryption 

B. dual-mode encryption 

C. transparent encryption 

D. default encryption 

Answer: A 

Reference:http://docs.oracle.com/cd/B28359_01/backup.111/b28270/rcmbckad.htm#CEGE JABH(to make password –encrypted backups) 


Q58. Which two statements are true regarding the Oracle Data Pump export and import operations? 

A. You cannot export data from a remote database. 

B. You can rename tables during import. 

C. You can overwrite existing dump files during export. 

D. You can compress data but not metadata during export. 

Answer: A,B 

Reference:http://docs.oracle.com/cd/B28359_01/server.111/b28319/dp_import.htm#BEHF FDCD 


Q59. Examine the following steps of privilege analysis for checking and revoking excessive, unused privileges granted to users: 

1. Create a policy to capture the privileges used by a user for privilege analysis. 

2. Generate a report with the data captured for a specified privilege capture. 

3.Start analyzing the data captured by the policy. 

4.Revoke the unused privileges. 

5. Compare the used and unused privileges' lists. 

6. Stop analyzing the data. 

Identify the correct sequence of steps. 

A. 1, 3, 5, 6, 2, 4 

B. 1, 3, 6, 2, 5, 4 

C. 1, 3, 2, 5, 6, 4 

D. 1, 3, 5, 2, 6, 4 

Answer: B 

Explanation: 1. Create a policy to capture the privilege used by a user for privilege analysis. 

3. Start analyzing the data captured by the policy. 

6. Stop analyzing the data. 

2. Generate a report with the data captured for a specified privilege capture. 

5. Compare the used and unused privileges’ lists. 

4. Revoke the unused privileges. 


Q60. You are administering a database that supports a data warehousing workload and is running in noarchivelog mode. You use RMAN to perform a level 0 backup on Sundays and level 1 incremental backups on all the other days of the week. 

One of the data files is corrupted and the current online redo log file is lost because of a media failure. 

Which action must you take for recovery? 

A. Restore the data file, recover it by using the recover datafilenoredo command, and use the resetlogs option to open the database. 

B. Restore the control file and all the data files, recover them by using the recover database noredo command, and use the resetlogs option to open the database. 

C. Restore all the data files, recover them by using the recover database command, and open the database. 

D. Restore all the data files, recover them by using the recover database noredo command, and use the resetlogs option to open the database. 

Answer: B