Pass4sure offers the most competitive Oracle 1z0-054 exam training materials for the candidates. Most of them get passed your real test in the first attempt some of them got a good over 95% mark. As the consequence, they got a new top-flight job in the competitive IT field. If you want to be one of these, please join in our education team and you will do well soon. Your high passing ratio is the best proof for the hard function. You can eradicate your worries. We all guarantee your current achievement on the first try. And you can verify the quality of the Oracle Oracle exam and then make your choice whether or perhaps not to purchase.

2016 Sep 1z0-054 practice question

Q21. You observed that some of the queries are performing poorly on the SALES_RECORDS table in your database.

On further investigation, you find that at the end of each day the contents of the SALES_RECORDS table are transferred to the SALES table and deleted from the SALES_RECORDS table. The deleted operations cause the table to be sparsely populated.

The SALES_RECORDS table has Automatic Segment Space Management (ASSM) and row movement enabled. The table is accessible in 24x7 mode.

What is the most efficient method to improve the performance?

A. Perform EXPORT, DROP, and IMPORT operations on the SALES_RECORDS table sequentially.

B. Shrink the SALES_RECORDS table by using the ALTER TABLE...SHRINK SPACE command.

C. Move the SALES_RECORDS table to a different location by using the ALTER TABLE...MOVE command.

D. Deallocate the space in the SALES_RECORDS table by using the ALTER TABLE...DEALLOCATE UNUSED command.

Answer: B


Q22. You identified poorly performing SQL statements that use bind variables. You want to examine the execution plans for the most recently executed statements for further diagnosis.

Which method would you recommend to view the execution plans?

A. SQL*Plus Autotrace

B. the dbms.xplan package

C. EXPLAIN PLAN for SQL statements

D. the SQL trace utility to generate trace files and read the formatted output using the tkprof utility

Answer: B


Q23. You are managing an online transaction processing (OLTP) system. The database is supporting a large number of applications using connection pools to connect to the database.

Which method would you use for performance management?

A. Service aggregation for action within application module

B. Monitoring individual sessions by querying V$SESSION_LONGOPS

C. Monitoring individual sessions in an application by querying V$SESSION

D. Mapping the sessions for an application to one resource consumer group

Answer: A


Q24. View the Exhibit and examine the content.

ALLOCATED_SPACE and FREE_SPACE indicate that a large amount of space is allocated to the temporary tablespace that is being used.

Which action would reclaim the space and refresh these values?

Exhibit:


A. shrinking the tablespace

B. closing all the current sessions

C. restarting the database instance

D. forcing a checkpoint or waiting for a checkpoint to occur

Answer: A


Q25. Which two activities can be identified as common unscalable causes of suboptimal database performance? (Choose two.)

A. defining multiple buffer pools

B. applications generating dynamic SQL

C. large amounts of recursive SQL executed by SYS

D. recursive SQL executed by a user other than SYS

E. using cursors with bind variables that open the cursor and execute it many times

Answer: BC


certifyforall.com

Renovate 1z0-054 free practice test:

Q26. What is the purpose of running the statspack.snap script during the installation of the Statspack package?

A. It creates the initial baseline.

B. It automates the collection of statistics.

C. It stores the current performance statistics in the Statspack tables.

D. It creates the PERFSTAT user, the Statspack tables, and constraints

Answer: C


Q27. You queried V$SYSTEM_EVENT in your online transaction processing (OLTP) environment to check the following wait events:

Event Total Seconds Total Average Wait

Name Waits Waiting Timeouts (in secs)

------------------------------ ------------ -------- ------------ ---------

direct path read temp 18.274  11.312 16.282 .619

direct path write temp   3.251 416      25        .127

Which step would be appropriate to improve the performance?

A. Increase the number of I/O slaves.

B. Increase the size of the Database Buffer Cache.

C. Increase the size of the Program Global Area (PGA).

D. Increase the number of database writer (DBWn) processes.

Answer: C


Q28. Identify the reason why chained or migrated rows in a table cause performance degradation when you access them.

A. because the ROWID changes for these rows

B. because these rows make existing indexes invalid

C. because it is not possible to use indexes to retrieve these rows

D. because retrieving these rows requires more than one data block to be accessed

E. because the rows force queries to use temporary segments while retrieving them

Answer: D


Q29. Which is the correct description of SQL profiling while using SQL Tuning Advisor?

A. It is a set of recommendations by the optimizer to create new indexes.

B. It is auxiliary information collected by the optimizer for a SQL statement to eliminate estimation error.

C. It is a set of recommendations by the optimizer to refresh stale statistics to avoid bad execution plan.

D. It is a set of recommendations by the optimizer to restructure a SQL statement to avoid bad execution plan.

Answer: B


Q30. Identify the two direct sources from where SQL plans can be loaded into the SQL plan baselines. (Choose two.)

A. Cursor cache

B. Stored outline

C. SQL Tuning Set

D. Automatic Workload Repository (AWR) snapshots

Answer: AC